TOKi 21. Yüzyıl MTAL’ IN TÜBİTAK SERGİSİ
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 22 adet 4006 TÜBİTAK sergisiyle ilgi odağı oldu.
[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/toki-21yuzyil-mtal-4006-tubitak-sergisiyle-ilgi-odagi-oldu-158388h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın[/otw_shortcode_button]
Serginin açılış kurdelesi İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları: Ahmet Akküncü, Mustafa Yılmaz, Sıddık Şirikçi, Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Duran, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet İspir, TOKİ Yıldız Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü İlknur Saygılı,TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Ali Badem tarafından kesildi.
22 proje 44 öğrenci ve 24 danışman öğretmenin özverili çalışmaları ile oluşturulan 4006 TÜBİTAK Sergisini tek tek gezen ve projelerle ilgili bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Gençlerimiz maşallah hakikaten kendilerini hem mesleki anlamda, hem bilimsel anlamda çok güzel bir şekilde yetiştiriyorlar. Meslek liselerimiz ile ilgili hep söylenen bir söz vardır, “işe ara elaman yetiştiriyor” diye. Aslında burada görüyoruz ki meslek liselerimiz de ara eleman değil, aranan elaman yetişiyor. Bugünün çağdaş bilimin bütün altyapısına dair bilgileri öğrenmiş durumdalar, bir kaç tane standımızı gezdik önümüzde daha büyük sürprizlerde var. Çocuklarımız kendilerini hem akademik anlamda, hem de mesleki anlamda kendilerini çok güzel bir şekilde yetiştiriyor, hatta okullarında kullanacakları, laboratuvarlarda kullanacakları materyallerin bir kısmını kendileri üretmişler.
Ben çok başarılı buldum, tebrik ediyorum çocuklarımızı tabi onları yetiştiren öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.” Dedi.
TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Ali Badem ise sergi ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:
“Beş yıllık bir okuluz, TÜBİTAK'ın desteğiyle beşinci yılımızda üçüncüsünü düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.
Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile üreticiliğin birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu üretkenliğin ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.
Bu amaç doğrultusunda fuarımızda Fizik alanında 1 Proje, Matematik alanında 1 Proje, Tarih alanında 2 Proje, Biyoloji alanında 1 Proje, Mobilya alanında 3 Proje, Elektrik alanında 4 Proje, Tesisat alanında 2 Proje Makine Alanında 3 Proje ve 4 adet Sosyal ve araştırma projesi olmak üzere toplam 22 proje sergilenmekte.
3 ay gibi kısa bir sürede Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederim. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen gençlerimiz ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilmelerini temenni ederim. Ümitliyiz güveniyoruz.
Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilere teşekkür ederim. Bu ramazan günü fuarımıza katılımınızdan dolayı hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım."