Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavında başarılı olarak derece yapan öğrencilere ödül verdi.

 Valilik makamında gerçekleşen ödül töreninde Vali Güvençer, öğrencileri kapıda tek tek öperek karşılarken; sempatik tavırları ile de öğrencilerin gönlünü kazandı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, üst düzey Milli Eğitim Yöneticileri, öğrencilerin okul idarecileri ve öğretmenleri ile bazı velilerin de katıldığı törende konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, öğrencileri gösterdikleri başarıdan dolayı kutladı.

 “Hepinizi kutluyorum çocuklar” diyerek sözlerine başlayan Güvençer, kendisini ziyaret etmelerinden dolayı da hepsine tek tek teşekkür ettiğini belirterek “Başarı da zekâ da bulaşıcı derler. İnşallah şimdi sizler böyle tam taze fidanlar olarak hayata bir adım atmak zorundasınız” dedi. Öğrencilerin başarısı ile gurur duyduklarını da ifade eden Vali Güvençer, tüm başarılı öğrencileri makamdaki 20 öğrenci şahsında kutladı.

 TEOG sınavında 120 sorunun tamamına cevap veren Kahramanmaraşlı 49 öğrenciden 20’si ile bir araya gelen Vali Güvençer, öğrencilere başarılarından dolayı iltifatlarda bulundu. Öğrencilerle tek tek tanışan ve hepsiyle ilgilenen Vali Güvençer, bu davranışı ve öğrencilere uzun vakit ayırmasıyla eğitime verdiği önemi gösterdi. Öğrencilerle sohbeti boyunca onlara söz hakkı vererek düşüncelerini dinleyen Vali Güvençer, çeşitli konularda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

 Öğrencilerle sohbet sırasında güzel diyaloglar yaşanırken öğrencilerin konuşmaları zaman zaman güldürdü zaman zaman da hayranlık bırakarak takdir kazandı. Öğrencilere, sınavda gösterdikleri başarıdan dolayı diğer arkadaşlarını küçümsememeleri gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunan Vali Güvençer şu şekilde konuştu: “Başarınızı da tabi ki dikkate almak durumundayız, her babayiğidin harcı değil. Siz de çok iyi biliyorsunuz sizinle aynı sınava ben de girmiş olsam eğer 120 soruda 100 tane doğru cevaplama yapmış olsaydım kendimi iyi sayardım her halde, küçümsenecek bir başarı değil tabi. Ama asıl olan sizin hayattaki başarınız, mutluluğunuz, huzurunuz.”

 Vali Mustafa Hakan Güvençer, daha sonra öğrencilerle tek tek sohbet etti ve başarılarından dolayı öğrencilere birer hediye takdim etti. Aynı zamanda Nurhak’tan gelen öğrenciler Vali Güvençer’e el işi küçük kilim hediye etti.