Maraşta Haber
Maraşta Haber

Tarihine Sahip Çıkan Elbistan’da Kent Müzesi Açıldı

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde  Şehir Müzesi’nin açılışı, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Ünal, “Şehir müzemiz tarihimize ve kültürümüze katkı sağlayacak” dedi. Türkiye’deki ‘şehir müzesi’ kavramının ilk örneklerinden biri olan Elbistan Şehir Müzesi’nin açılış törenine AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran […]

Tarihine Sahip Çıkan Elbistan’da Kent Müzesi Açıldı

21 Haziran 2021 - 19:33A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde  Şehir Müzesi’nin açılışı, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Ünal, “Şehir müzemiz tarihimize ve kültürümüze katkı sağlayacak” dedi.

Türkiye’deki ‘şehir müzesi’ kavramının ilk örneklerinden biri olan Elbistan Şehir Müzesi’nin açılış törenine AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Büyük çoğunluğu Elbistan topraklarından çıkarılan yaklaşık 1500 eserin yer aldığı müzenin açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törenin ilk konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Arslan yaptı. Arslan, “Bakanlığımızın bu zamana kadar derli toplu hayata geçirmek üzere uğraş vermiş olduğu projelerden bir tanesi şehir müzesi olarak gündemimize girdi. Şehir müzeleri, özellikle Sayın Bakanımız Mahir Ünal Bey’in bir projesi olarak bakanlığımızın gündemine girdiği günden bu yana müzecilik anlayışında bir değişiklik meydana getirdik. Bu sayede müzelerimiz, halkla bütünleşen ve halkın sosyal hayatına değer katan yerler haline geldi. Elbistan Şehir Müzesi’ni bu hale getirirken ilçeye bir kültür merkezinin yanında bir okul olma görevini de kendisine yüklemiş olduk. Elbistan’ın tüm kıymetli eserlerini bu müzenin içerisinde bulacaksınız. Elbistan’ın özetini bu müzenin içinde görme imkanı bulacaksınız. Elbistan’ın bilinen tarihinden bu güne kadar önemli eserleri, şahsiyetleri bu müzede görebileceksiniz” dedi.

Daha sonra mikrofona davet edilen Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ise, Elbistan Şehir Müzesi’nin, tarihe tanıklık etme imkanı sunduğunu dile getirdi. Vali Coşkun, “Elbistan’ımız ve bölgemizin tarihi ve kültürel değerlerini muhafaza etmesi yönüyle içinde 1000’in üzerinde eserin yer aldığı ve her eserin ayrı bir öneme sahip olduğu Elbistan Şehir Müzemizin açılışının sevincini yaşıyoruz. 1930’lu yıllarda hükümet konağı olarak yapılan ve Cumhuriyet döneminin önemli eserlerinden biri olan binamız Sayın Bakanımız Mahir Ünal’ın gayretleri ve destekleri sayesinde bugün müze olarak ilimizin etnografik yapısının yanı sıra tarihi, kültürel, ekonomik ve sosyal hayatına ışık tutmaktadır. Müzemiz, hem mimari özellikleri ile hem de eserler sayesinde tarihe adeta tanıklık etmemizi sağlamaktadır. Böyle güzel bir eserin Elbistan’a ve dolayısıyla ilimize kazandırılmasında emeği olan başta Sayın Bakanımız Mahir Ünal Bey olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Törenin son konuşmasını yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da sözlerine ‘bir hayalimizi daha gerçekleştiriyoruz’ diyerek başladı. Mahir Ünal, 2011 yılından beri kurdukları hayalleri ve verdikleri sözleri gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Bir şehri ayağa kaldıran o şehrin evlatlarıdır. Bir şehrin yetiştirdiği çocuk, insan, şahsiyet kendini o şehre ait hissetmiyorsa; o şehrin tarihine, kültürüne, sokaklarına ait hissetmiyorsa çok büyük bir eksiklik var demektir. Bir çocuğun, kendini bir şehre ait hissetmesi için o şehrin tarihini bilmesi gerekiyor. O şehrin karakterini, şehirde yaşanmış olanları, şahsiyetleri bilmesi gerekir. Elbistan’da doğmuş bir gencin Baybars’ı bilmesi gerekir. Elbistan ovasında Moğolları durduran o büyük komutanı ve mücadelesini bilmesi gerekir. Dulkadiroğulları’nı, Osmanlı’yı bilmesi gerekir. Kurtuluş savaşında işte burada yapılan o muhteşem Elbistan mitingini bilmesi gerekir. Kahramanmaraş’ı kurtarmak için yola çıkan 140 çeteyi isim isim bilmesi gerekir.

Bireyin tekilleşme yoluyla bütün aidiyetleri yok edilmek isteniyor. Ailesinden, inançlarından hatta cinsiyetinden bağımsızlaştırarak onun özgürlüğünü yok etmenin planlarını yapıyorlar. Her bir bireyin tekilleştiği ve akıllı cihazlar aracılığı ile tek bir düşünme biçiminin, tek bir yaşama biçiminin ortaya çıktığı bir dünyayı kurmaya çalışıyorlar. Biz de inadına aile, komşuluk, akrabalık, mahalle, ilçe, şehir, kültür, tarih, inanç, iman, aidiyet diyoruz. Bizi aidiyetlerimizden kopardıklarında özgürlüğümüzden de koparacaklar. O yüzden küresel efendilere inat, siber egemenlere inat aidiyetlerimizi, inancımızı, kültürümüzü, tarihimizi, değerlerimizi, ailemizi, nereden geldiğimizi unutmadan ve bununla gurur duyarak yaşayacağız. Bir insan nereye ait olduğunu unutursa ondan hayır gelmez. Bu yüzden müzelerimiz çok önemli. Çocuklarımıza lütfen kim olduklarını ve nereye ait olduklarını hatırlatalım. Bu duygularla bütün hizmetlerimizin hayırlara vesile etmesini temenni ediyorum. Müzemizin tarihimize ve kültürümüze katkı sunmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından Şehir Müzesi’nin açılış kurdelesi kesildi. Mahir Ünal ve beraberindekiler, müzeyi gezerek eserlerle ilgili olarak bilgi aldı.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Kahramanmaraş Şeyh Adil Mezarlığı Şehitlik anıtında...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinli...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zenginleştirilmeesi Projesi” kapsamında okul bahçesinde güzel ve anlamlı bi...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine Jandarma Trafik ekiplerince  Trafik kuralları anlatıldı....

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden mu...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan YORULMAZ tarafindan ,7 sınıf öğrencilerden oluşan drama öğrencileri 12 Mart...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ