Maraşta Haber
Maraşta Haber

Süreyya Güneş Anaokulundan Yıl Sonu Etkinliği

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Süreyya Güneş Anaokulu tarafından Kahramanmaraş Değerler Eğitimi( KADEP) kapsamında Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezinde gerçekleştirdiği yılsonu etkinliği kalitesiyle büyük beğeni aldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşına müteakiben Süreyya Güneş Anaokulu Müdürü Mustafa Mutlu Kurt’un açılış konuşmasıyla başladı. Kurt katılımcılara hoş geldiniz diyerek sözlerine giriş yaptı ve daha sonra şu ifadelere yer […]

Süreyya Güneş Anaokulundan Yıl Sonu Etkinliği

23 Mayıs 2018 - 5:24A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Süreyya Güneş Anaokulu tarafından Kahramanmaraş Değerler Eğitimi( KADEP) kapsamında Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezinde gerçekleştirdiği yılsonu etkinliği kalitesiyle büyük beğeni aldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşına müteakiben Süreyya Güneş Anaokulu Müdürü Mustafa Mutlu Kurt’un açılış konuşmasıyla başladı. Kurt katılımcılara hoş geldiniz diyerek sözlerine giriş yaptı ve daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Eğitimin sağlam temeller üzerine kurulmasında ve insanların ileri yaşlardaki başarılarında okul öncesi eğitimin rolü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çocuklarımızın zihinsel, kişilik ve karakter gelişiminin yüzde 80 inin 0-6 yaş arasında tamamlandığı düşünülürse, okul öncesi eğitimin önemi daha da iyi anlaşılacaktır.

Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra anaokulu ortamı çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Olumlu ya da olumsuz anlamda verilen her şey onlar, yetişkinlik yıllarında da doğrudan etkilemektedir.

Okul Öncesi ye Değerler Eğitimi süresince çocuklar ilkokula hazırlanırken: paylaşmayı, birlikte çalışmayı, sosyalleşmeyi yeni fikirler üretmeyi ve hayal kurma becerilerini geliştirirler.    

Sonuç olarak; Değerler Eğitimi aracılığıyla verilen okul öncesi eğitim, çocuğun sağlıklı kişilik geliştirmesini sağlayarak çevreye uyumunu kolaylaştırır. Gelecekte iyi insan olmasına ve onu iyi yaşamına hazırlar. Kısacası okul öncesi dönemde verilen eğitimin telafisi bulunmamaktadır. 

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın    

Hiç bir keşkemiz okul öncesi dönemini ve verilmediği takdirde okul öncesi eğitimini telafi edemeyecektir. Bu dönemin ötelenmesi ertelenmesi ya da iyi yetiştirilmemiş her bir çocuğumuzun büyümesi her bir aileye ve geleceğimize verilmiş ceza olarak kalacağını unutmamalıyız

Okulumuz birimlerinde çalışan tüm personellerimiz, stajyerlerimiz 243 öğrencimize eğitim ve öğretimi başarıyla vermeye çalışmıştır. 210 öğrencimiz Kur’an a geçmiş, 11 öğrencimiz şehitlerimiz için hatim yapmış toplamda 221 öğrencimiz ise hazırbulunuşlukları göz önüne alındığında bugün itibariyle ilkokula hazır hale gelmiştir.

2017-2018 eğitim öğretim yılında Değerler Eğitimi Projesi kapsamında bize her türlü desteği veren İl ve ilçe Müftümüze İlçe Milli Eğitim Müdürümüze Büyükşehir ve Onikişubat belediyemize Okul Aile Birliğimize okulumuzun her biriminde çalışan tüm personellerimize emeklerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum.

Süreyya Güneş Anaokulunda verilen emek Askerimize polisimize bayrağımıza ve vatanımıza uzanan her türlü eli kırmak demek. Şehitlerimize, anne babamıza dua ve vefa demek. Süreyya Güneş Anaokulunda verilen emek inşallah öğrencilimizi, velilerimiz ve vatanımız için mutlu yarınlar demek. Bayrağa ve devlete sahip çıkmak demek.

2017-2018 eğitim yılı boyunca elbette hatalarımız kusurlarımız olmuştur. Bunun için sizden helallik istiyoruz. Hakkınızı helal edin. Bizden yana da helal olsun inşallah.

Kültür merkezimizin müsait olmamasından ötürü provasız çıktığımız bu programımızda, küçük öğrencilerimizin, yüreklerinden çıkan bu büyük ve anlamlı başarılarından dolayı da her birini ayrıca tebrik ediyor bundan sonraki akademik hayatlarında da başarılar diliyorum.

Her şeyin mükemmel olmasını beklemedik istemedik de. Bu anlamda yaşanması muhtemel her türlü aksaklıktan ötürü şimdiden hoşgörünüzü bekliyoruz..

İçinde hormon ve hap bulunmayan tek vitamin sevgidir bu sevgi de sadece annelerde bulunur. Bu % esile ile tüm annelerimizin anneler gününü kutlar tüm annelerimizin buradan sevdikleri ve sevenleriyle hayırlı ve sağlıklı bir ömür geçirmesini dilerim.       

Evet, bugün burada katılımlarınızdan ötürü siz saygıdeğer tüm konuklarımıza, değerli veli ve öğrencilerimize tekrar hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum.” Dedi.

Bu konuşmadan sonra Okul müdürü Mustafa Mutlu Kurt ve müdür yardımcısı Hüseyin Ekici’nin destekleri, öğretmenler: Gülten kalkan, Göksel Kunduracı, Zeynep Kurt, Rabia Karaduman, Tuğba Şahan, HabibaePelin Karabayır tarafından hazırlanan geleceğimizin teminatı, kendileri küçük ama gelecekleri büyük olacak ana sınıfı öğrencilerinin yeteneklerini sergileyecek gösterileri başladı.

Minik öğrenciler okudukları şiirler, şarkılar, rond , halk oyunları ve mehteran  gösterileriyle adeta izleyenleri büyüledi. Anne ve balarına hayatları boyunca unutamayacak gece yaşattılar.

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ