Maraşta Haber
Maraşta Haber

Suçatı İlkokul ve Ortaokulunda “Telafide Bende Varım” etkinliği

Millî Eğitim Bakanlığınca Salgının oluşturduğu akademik, fiziksel, sosyal ve duygusal kayıpların giderilmesi için hayata geçirilen “Ulusal Destekleme Programı”nın yaz dönemini kapsayan “Telafide Ben de Varım” etkinlikleri, kapsamında Kahramanmaraş Onikişubat Suçatı İlk ve Ortaokulunda “Oryantirink” faaliyeti gerçekleştirildi.   Suçatı İlk ve Ortaokulunda “Telafide Bende Varım” etkinliğine Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Akif […]

Suçatı İlkokul ve Ortaokulunda “Telafide Bende Varım” etkinliği

08 Temmuz 2021 - 17:09A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Millî Eğitim Bakanlığınca Salgının oluşturduğu akademik, fiziksel, sosyal ve duygusal kayıpların giderilmesi için hayata geçirilen “Ulusal Destekleme Programı”nın yaz dönemini kapsayan “Telafide Ben de Varım” etkinlikleri, kapsamında Kahramanmaraş Onikişubat Suçatı İlk ve Ortaokulunda “Oryantirink” faaliyeti gerçekleştirildi.

 

Suçatı İlk ve Ortaokulunda “Telafide Bende Varım” etkinliğine Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Akif Bulut, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Adem Öztürk, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri; Süleyman Dal, Hüseyin Arslan, Halil Akyürek, İlçe Millî Eğitim personeli, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Oryantirik faaliyetinden önce katılımcılara kahvaltı ikramı yapıldı ve müzik öğretmeni Şaziye Nur Yurtalan tarafından Keman Resitali gerçekleştirildi.

 

ORYANTRİNK FAALİYETİ FOTOĞRAFLARI VİDEOSU İÇİN LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=UD1uldfSQ4M

 

Ormanlık bir alanda ya da şehir içindeki bir bölgede, önceden yerleştirilmiş hedefleri harita yardımıyla en kısa sürede bulmanın hedeflendiği, zamana karşı yapılan bir spor olan Oryantiring oyunu, son dönemde ülkemizde de yaygınlaşmıştır.

 

Protokol, davetliler ve öğrencilerde Oryantrink oyununa katılarak, başarıyla hedeflerine ulaştılar. Etkinlik sonunda Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Oryantrink etkinliği ile ilgili şu bilgileri verdi:

 

GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU

“Evet, bugün Suçatı ilkokulu ve  ortaokulunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Türkiye Oryantiring Federasyonu İl Temsilciliğimizin himayesinde bir etkinlik gerçekleştirdik.

Çocuklarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz, personelimiz ve bizlerin katılımıyla küçük bir Organtrink Eğitimi hocalarımız tarafından verildi.

“Bu sporun yaygınlaşmasına küçük de olsa katkıda bulunacak olacak bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Zaten hepimizin malumu olduğu üzere pandemi kapsamında çocuklarımız evde çok sıkılmışlardı. Diyerek konuşmasına  başlayan İl Millî Eğitim Müdür Vekili Akif Bulut daha sonra şunları söyledi:

Telafi de bende varım programı kapsamında Milli Eğitim Bakanımızın talimatıyla okullarımızda, ilçelerimizde bu tip etkinlikler ve çocuklarımızı yeniden sosyal hayatın içerisine katmaya çalışıyoruz. Güzel bir etkinlik oldu, etkinlikte emek veren tüm paydaşlarımıza, tüm personelimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

İLİMİZDE 6 BİN 750 CİVARINDA OKULUMUZDA FAALİYET PLANLANDI

İl Millî Eğitim Müdür Vekili Akif Bulut, ise şu bilgileri verdi:

“Milli Eğitim Bakanlığımızın Covid-19 kapsamında öğrencilerimizle  2020 Mart ayından beri okullarda yüzyüze eğitim yapılamadığından dolayı birçok öğrencimizin sosyal ve    fiziksel faaliyetleri kısıtlandığından Bakanlığımız telafi de bende varım programı kapsamında Türkiye genelinde tüm eğitim kurumlarımızda çocuklarımızın fiziksel, akademik ve sosyal ve duygusal. Yönlerini geliştirmeye yönelik birçok faaliyetleri düzenlemekte ve bu kapsamda ilimizde de şuan itibariyle 6 bin 750 civarında okulumuzda faaliyet planlandı, özellikle bu faaliyetler tüm kurumlarla işbirliği içerisinde yapılmakta. Tüm kurumlarımızda tüm sosyal alanların, sportif tesislerin tamamı ücretsiz olup tüm öğrencilerimiz tarafından kullanılmakta.

Bugünde burada il milli eğitim müdürü, ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte. Suçatı ortaokulumuzda telafi bende varım programı kapsamında yapmış olduğumuz etkinliklerden bir tanesi de oryantiring etkinliği. Bu kapsamda öğrencilerimizle birlikte bir araya geldik. Bu faaliyetlerin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize, yöneticilerimize, velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum”.

 

OKULLARIMIZDA BU TÜR FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Yapılan etkinlikle ilgili olarak Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen ise düşüncelerini şu şekilde ifade etti.

“Sayın kaymakamımız ve değerli Milli Eğitim Müdür Vekilimize teşekkür ederek sözlerime devam ettirmek istiyorum. 5 Temmuz itibariyle başlayan  telafi de ben de varım adlı etkinlikte bugün Suçatı ilkokulu, Ortaokulu’nda öğrencilerimiz, velilerimiz ve bizim de katkılarımız la birlikte Oryantiring eğitimi aldık. Onun uygulamasını yaptık.

Bugün bu çocuklarımızın 1 heyecan içerisinde yarıştıklarını gördük Onları hazırlayan, özellikle de Oryantiring federasyonu il temsilcimiz, Hacı Veli Kalmış ve Erol Yurtalan beye teşekkür ediyoruz. Biz inşallah bu tür faaliyetleri 31 Ağustos’a kadar devam ettireceğiz. İlçe milli eğitim müdürlüğü olarak ayrıca okullarımızda da bu tür programlar devam ediyor. Ben tekrar tüm katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.

Oryantrink faaliyetinin sonunda öğrencilere protokol tarafından madalyaları takıldı.

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ