Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ve İlçelerden gelen 40 kişinin katılımı ile 30 saatlik  Stratejik plan hazırlama eğitimi başladı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Onikişubat Kahramanmaraş AkdenizMesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda ki eğitim saygı duruşu ve istiklal marşımızla başladı.

“Kamu idare ve kurumlarının elde ettiği her türlü kamu kaynağının daha verimli, etkin ve şeffaf kullanılmasını amaçlayan 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol kanununun 9. Maddesinin kamu idarelerinin stratejik plan hazırlanması zorunlu hale getirilmiştir.” diyerek açılış konuşmasına başlayan Millî Eğitim Şube Müdürü Cuma Doğan yaptığı konuşmasında daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Bu bağlamda ve katılımcı bir anlayış ile hazırlanan Kahramanmaraş il Milli Eğitim Müdürlüğü 2010-2014 ve 2015-2019 stratejik planları başarılı bir şekilde uygulanmıştır.

Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarının Planlarında uyumu yakalamak üzere Cumhurbaşkanlığının yazısı ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının 2019-2023 dönemi stratejik planlarını hazırlanması istenmektedir. Bu sebeple Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na teknik destek programı kapsamında stratejik plan hazırlama eğitimi proje başvurusu yapılmış olup DOĞAKA tarafından projemiz desteklemeye uygun görülmüştür.

Milli Eğitim Bakanlığı 2019-2023 stratejik hazırlık programının yayılması ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğümüzün “Stratejik Planlama” çalışmalarına başlanmış, bakanlık takvimine uygun olarak çalışma programı yapılmıştır. İlgili genelge doğrultusunda AR-GE birimi koordinasyonunda gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, gerekse müdürlüğümüze bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okul ve kurumlarda Stratejik plan ekibi ve stratejik planlama üst kurulları oluşturulmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Stratejik plan hazırlama ekibi tarafından grubumuzun tarihi gelişimi, yasal yükümlülükleri ve mevzuat analizi, faaliyet alanları ve sunulan hizmetleri ayrıntılı bir şekilde incelenmiş ve plana yansıtılmıştır.

Paydaşlarımızla İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkındaki görüş ve beklentilerini belirlemek amacıyla Paydaş anketi yapılmıştır. İç paydaşlara gönderilen anketlerden 778 personelden, dış paydaşları gönderilen anketlerden 105 personelden geri dönüş sağlanmıştır. Paydaş analizi ile Stratejik planlama sürecine girdi oluşturulması sağlanmıştır. Bakanlığımızın stratejik planının cumhurbaşkanınca onaylanması ve illere duyulması ile birlikte Kurumumuzun stratejik planın geleceğine yönelik bölümü çalışmaları başlayacaktır.”

Bu konuşmadan sonra  İl Millî Eğitim Müdürlüğünün DOĞAKA tarafından desteklenen projesi kapsamında,  19 – 23 Kasım tarihleri arasında yapılacak 30 saatlik ilçelerimizin Stratejik planlama ekiplerinden oluşan 40 kişilik personele,  stratejik plan hazırlama eğitimi  Millî Eğitim Bakanlığı Stratejik Plan Koordinatörü Fatih İşlek tarafından anlatılmaya başlandı.

Stratejik Plan Koordinatörü Fatih İşlek eğitimini, Kamu Mali Yönetimi Değişim nedenleri, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol kanunu, Kamu Yönetimi Sorunları, mali Yapı ve Mevzuata İlişkin Sorunları anlatarak başladı.