STEM Eğitimi Çalıştayı Kahramanmaraş’ta Başladı
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen STEM Eğitimi çalıştayı, Şehit Hanifi Çakallığıolğlu Öğretmenevi ASO Salonunda düzenlenen bir törenle başladı.
[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/kahramanmaras-il-milli-egitim-mudurlugunden-stem-egitimi-calistayi-126965h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]
Çalıştay açılışı saygı duruşu ve istiklal Marşına müteakiben Bilgi-İşlem ve Eğitim Teknolojileri bölüm sorumlusu İl Millî eğitim Müdür yardımcısı Sıddık Şirikçi’nin açılış konuşmasıyla devam etti.
“İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak YEĞİTEK Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonunda 12-14 Eylül 2017 tarihlerinde ilimizde yapılan çalıştay, siz değerli katılımcılara STEM hakkında bilgi vererek ufuk kazandıracak. Aynı zamanda sizlerin katkıları ile daha ileri boyutlara dönüşecek” diyen şirikçi daha sonra şu ifadeleri kullandı.
“STEM eğitimi ana sınıfından üniversiteye dek sürebilmekte olup, teorik bilgilerin uygulamaya, ürüne ve yeni buluşlara dönüştürülmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda eğitim programlarının STEM’e göre güncellenmesi ve ihtiyaç duyulan eğitim ortamlarının oluşturulması ve öğretmenlerin bu yaklaşıma göre yetiştirilmesi gerekmektedir.
İlimizde geçekleştirilen bu STEM çalıştayının öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerken, STEM çalıştayına destek veren program davetimize icabet eden YEGİTEK başta Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknojileri genel Müdürlüğü yetkililerine ve değerli Bakanlık temsilcilerine, görevlilerine, Büyük Şehir Belediye başkanımız Sayın Fatih Mehmet ERKOÇ’a ve ekibine, İl Millî Eğitim müdürümüz Mehmet Emin AKKURT’a, DOĞAKA Genel sekreteri Onur YILDIZ’a ve İl temsilcisi İbrahim SAYDAM’a, Srateji Sorumlusu İl Milli Eğitim müdür yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ ve ekibine, Fatih Projesi İl Koordinatörü Ali BİLAL, fatih Eğitmenleri Dilek KONUŞ, Mehmet GÖK, İsmail TOLU ve Murat ARICIOĞLU’na, Programın hazırlanmasına ve uygulanmasına ev sahipliği yapan Öğretmanevi müdürümüz Yusuf TÜRK YILMAZ ve ekibine, Ülkemize, öğrencilerimize bir şeyler kazandırmak için gayret eden zihni ve kalbi gayretiyle aramızda yer alan değerli meslektaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Çalışmalarımızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.
Bu konuşmadan sonra Scientix Okul Ağı Koordinatörü Dr. Tunç Erdal AKDUR ve Eğitim Teknolojiler Geliştirme ve Projeler biriminden Scientix Koordinatörü Esra Kayış yapmış oldukları sunumlarda STEM yaklaşımı ve SCIENTIX STEM portalı hakkında bilgi verdiler. Çalıştayın ikinci ve üçüncü gününde ise STEM ile ilgili atölye çalışmalarına ve STEM eğitimi hakkında değerlendirmelere yer verilecek.
STEM, dünya üzerinde uygulanan ve öğrencilerin gelişim sürecinde teknoloji, bilim, mühendislik, sanat ve matematik alanlarının eş zamanlı gelişimlerini ön plana almış bir çalışmadır. STEM etkinliklerinin amacı, öğrencilerin dikkatini çekmek, merakını uyandırmak onların kabiliyetlerini açığa çıkarmaktır. STEM yaklaşımından en büyük beklenti ise, gelecekte ülke üretimine katkı sağlayacak bireylerin yetiştirilmesidir.