Maraşta Haber
Maraşta Haber

Sivas Robot Yarışmasında Başardılar, Ödüllendirildiler

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünce, Sivas Valiliği himayesinde, Buruciye AŞ sponsorluğunda, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 67 ilden 2 bin 911 öğrencinin katıldığı Uluslararası Sivas Robot Yarışması (SİRO) da “İleri Seviye Çizgi İzleyen” kategorisinde Türkiye 2′. si olmayı başaran Kervan Pastaneleri Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu ile yarışmaya katılan diğer takımların öğrenci ve öğretmenleri […]

Sivas Robot Yarışmasında Başardılar, Ödüllendirildiler

31 Mayıs 2022 - 8:29A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünce, Sivas Valiliği himayesinde, Buruciye AŞ sponsorluğunda, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 67 ilden 2 bin 911 öğrencinin katıldığı Uluslararası Sivas Robot Yarışması (SİRO) da “İleri Seviye Çizgi İzleyen” kategorisinde Türkiye 2′. si olmayı başaran Kervan Pastaneleri Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu ile yarışmaya katılan diğer takımların öğrenci ve öğretmenleri için program gerçekleştirildi. 

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN ALTTA Kİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=Z39cqw__wkk

 

İki gün süren bu yarışmada Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu, Kervan Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu, Nuri Pakdil Ortaokulu, Nuri Pakdil Bilim Sanat Merkezi, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi ve Başdervişli Ortaokulu katılarak ilimizi layıkıyla temsil etmişlerdi. 

İl Millî Eğitim Müdürlüğü M. Sait Kırmacı toplantı salonda yapılan programa Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Millî Eğitim ve Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürlerinden bazıları, Uluslararası Sivas Robot Yarışması SİRO’ya katılan Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu, Serhan Çalık Ortaokulu, Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu, Nuri Pakdil Ortaokulu, Başdervişli Ortaokulu, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi, Nuri Pakdil BİLSEM ile yarışmada Türkiye 2’ncisi olan Kervan Pastaneleri Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu öğrenciler ile öğretmen ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Dilek Konuş, yarışmaya katılan tüm öğrencileri gösterdikleri gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “Yarışmada Türkiye 2’ncisi olan Kervan Pastaneleri Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Cemil Efe Aksoy ve Muhammed Furkan Demirci, yarışmaya katılan takımların genel koordinatörü Mehmet Kaya ile danışman öğretmenlerimiz Suat Kara ve Abdullah Aybaş’ı başarılarından dolayı ayrıca tebrik ediyorum.” dedi.

Peşinden konuşan Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise bu ülkenin geleceğini yönetecek çok başarılı gençlerin var olduğunu belirterek, “Gençlerimizin başarılı olduklarını gördüğümüzde doğal olarak mutlu oluyoruz.Her anne ve baba çocuğunun potansiyelini ve gelecek yönelimini bilir. Bunun için anne ve babaların çocuklarımızın içindeki cevheri ortaya çıkarabilmek adına öğrenci ve öğretmenlere destek olması gerekmektedir. Bizim çocuklarımızın genetik kodlarında bir şeyler var.  Çocuklarımızın içinde çok iyi bir çekirdek ve çok iyi bir öz var. Sadece sorun yaşandığında onu, kendisinin çözebilmesine fırsat vermemiz lazım. Onu yapmak için de o çekirdeği kullanmasına imkân vermemiz lazım. Bunu yaparsak geleceği daha parlak bir ülke bizleri bekliyor. Bu bakımdan çocuklarımızdan çok umutluyum. Geleceğin siyasetçileri, devlet adamları, mühendisleri yani bu ülkenin geleceğine yön verecek çocuklarımızı şimdiden tebrik ediyorum.” diye konuştu.

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ise Sivas’ta yarışmaya katılan ve ayrıca dereceye giren öğrencilerimize yaptıkları işin önemini anlatmak bakımından onure etmek istedikleri için böyle bir program tertip ettiklerine işaret ederek, öğrencilere hitaben şöyle konuştu: “Yani yaptığınız işin öneminin farkındayız ve elimizden geldiği, gücümüzün yettiği, dilimizin döndüğü kadar sizlere hem maddî hem manevî boyutuyla destek olmanın gayreti içerisindeyiz. Biz biliyoruz ki bu ülkenin geleceği sizin omuzlarınızda yükselecek. Ve siz ne kadar kalifiye ne kadar iyi yetişmiş olarak kendinizi gelecek için kodlarsanız ülkemiz, emsallerinden daha da öne çıkacaktır.”

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, derslerine çalışmanın yanında “Bu benim görevim midir” ya da “Bu benim yapmam gereken bir şey midir” diye düşünmeden bu işe gönül vermiş ve belli bir başarıyı yakalamak için gece-gündüz demeden çalışmış öğrencilere ve onlara destek olan öğretmen ve velilere teşekkür ederek, “Ülkemizin gelecek yarınlarına güzel katkılar sunacak herkese gönülden teşekkür ediyorum.” ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı.

Programın son konuşmasını yarışmaya katılan takımların genel koordinatörü Mehmet Kaya yaptı ve yarışma ile ilgili genel bilgileri verdi.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan öğrencilere hediye takdiminde bulunularak programa son verildi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğ...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş Arama Kurtarma Birimi, ekip lideri Muhammet Kılıçsalayan koordinesinde, An...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ