Şehit Tebernuş Özler Ortaokulunda Kariyer Günü

Şehit Tebernuş Özler Ortaokulunda Kariyer Günü
Onikişubat Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu müdürlüğünce düzenlenen Kariyer Gününün konuğu Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen oldu. Gökşen öğrencilere önemli mesajlar verdi.Programın açılışını...

Onikişubat Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu müdürlüğünce düzenlenen Kariyer Gününün konuğu Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen oldu. Gökşen öğrencilere önemli mesajlar verdi.

Programın açılışını Okul Müdürü Mustafa Yeşil yaptı ve mikrofonu konuşmacı Enver Gökşen'e bıraktı.

"Geçmişte kalandan ders almamız gerekiyor, aldığımız derslerinde çok iyi olması gerekiyor, onu da çok iyi bir şekilde hayatımıza uygulamamız gerekiyor." diyen Gökşen söyleşisini şöyle devam ettirdi.

HABERE AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

 

"Hani size gelenler hep derki sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler bizim umudumuzsunuz, sizler şusunuz, busunuz ki doğrudur zamanında bize de aynısını söylemişlerdi. Sizler bizim geleceğimizsiniz demişlerdi ve bizler bugün bu makamları, bu mevkileri işgal etmiyoruz, görevi hakkıyla yapmaya devam ediyoruz. Kimimiz İlçe Millî Eğitim Müdürü, kimimiz il Müdürü Kimimiz hakim, kimimiz doktor, kimimiz okul müdürü, kimimiz öğretmen.

İnşallah bu okuldan da, sizlerin arasından da bu ülkeyi yönetecek, güzel insanlar, iyi insanlar, çalışkan insanlar çıkacak buna inanıyoruz, güveniyoruz, temennimiz de budur.

Hem Türkiye de hem de ilimiz de önde tutulan bir durum var, akademik başarı. Elbette akademik başarı çok önemli ama onun öncesi de iyi insan olmak. Nasıl iyi insan olunur?

BENCİLLİĞİ BİR KENARA BIRAKMALIYIZ

Biz  kendimize güveneceğiz, ben bu işi yaparım, ederim, tutarım, başarırım. Kendine güveneceksin. Hayat her zaman iyilik üzerine değildir, kötülükte vardır, güzellikte vardır, sıkıntıda vardır. Hayatımızın içerisinde acı da vardır, tatlı anlarımız da vardır. O halde acıya da katlanmasını bileceğiz.

Hayat hep güzel değildir, hayat hep anne ve babamızın yanında geçtiği gibi değildir. Bizlerde çocuktuk, bizlerde evlattık ama anne ve babamız şimdi yok yanımız da.

Bazı acılarla karşılaştığınız da ona katlanmalısınız. Elimizde ki imkanları çevremizdekilerle paylaşmayı bileceğiz, her şey benim dersek o zaman karşımızda ki kişi düşünmemiş oluruz. Bencilliği bir kenara atmalıyız ve Cehaletle savaşmak zorundayız. Onun için hem sizler, hem bizler cehaletle savaşacağız.

HAK VE HAKİKATİ SAVUNUN

Öğretmenleriniz burada bilgili, kültürlü, vatanına , milletine iyi insanlar olarak yetiştirmek ve savaşmak için burada. Diğer bir hususu erdemlilik olayı, erdemli olmak sizlere saygınlık kazandırır. Size itibar kazandırır. Sizi başkalarının yanında üst seviyede tutar.

Mehmet Akif Ersoy Asım Nesli diyordu ya, işte o nesil bizim olmamız gerek. Onun için bu söylediklerimi kulağınıza küpe olarak takın. Bizden aldıklarınızı zaman içerisinde kullanmaya devam edesiniz. Erdemli olduktan sonra, az kitap okuyan bir millet olarak bol bol kitap okumamız gerekir, asla hiç kimseye küçükte olsa yalan söylemeyin hak ve hakikati savunun " dedi ve hayatından kesitler anlatarak söyleşisini tamamladı, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Kariyer programına Okul yönetici ve öğretmenlerinin yanı sıra Okul Aile birliği Başkanı Banu Pakdil ve yönetim kurulu üyeler ide katıldı.