Maraşta Haber
Maraşta Haber

Şehit Öğretmenler İlkokulu Şehit Öğretmenlerle Buluşuyor” Projesi

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Şehit Öğretmenler İlkokulu Müdürü Erol Yorulmaz 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle gerçekleştirdikleri proje hakkında bilgi vermeden önce meslektaşlarına seslenerek: “Bir’in parçası, biz dergâhının tuğlası olan; yol arkadaşlarım, meslektaşlarım biz öğretmeniz. Öğretmen; gün sonrasının kapısını aralayan, gün sonrasını gün öncesinden yaşayıp, öğrencisine sezdiren, gün sonrasına onları bir kutsal emanet bilip hazırlayan ve gönüllere […]

Şehit Öğretmenler İlkokulu Şehit Öğretmenlerle Buluşuyor” Projesi

20 Kasım 2022 - 6:19A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Şehit Öğretmenler İlkokulu Müdürü Erol Yorulmaz 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle gerçekleştirdikleri proje hakkında bilgi vermeden önce meslektaşlarına seslenerek:

“Bir’in parçası, biz dergâhının tuğlası olan; yol arkadaşlarım, meslektaşlarım biz öğretmeniz.

Öğretmen; gün sonrasının kapısını aralayan, gün sonrasını gün öncesinden yaşayıp, öğrencisine sezdiren, gün sonrasına onları bir kutsal emanet bilip hazırlayan ve gönüllere dokunma maharetine sahip, seçilmiş birer gönül bahçıvanıdır.

HABERE AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=fhfot6ZvQsU

 

Öğretmen; gönül ikliminde kök salmış, gölgesinde sevgi ve şefkat ikliminin hüküm sürdüğü ulu bir çınar ağacıdır. Onların varlığıyla güven bulan körpe gönüller, onlardan beslenip, onların dokunuşlarıyla gönüllerinde kutlu sevdalar, ülkesine dair kutlu ülküler, filiz verip gövererek kök salar. Tohumken fideye, fideyken fidana, fidandan ağaca, ağaçtan ulu asırlık ağaçlara dönerken, geleceğe uzanan o kutlu, sabır, aşk, adanmışlık, inanmışlık, emek dolu yolu, birlikte kat ederler.

Öğretmen; öğrenmenin ve öğretmenin ilahi sırrını aşikâr ederek çıktığı bu kutsal yolculukta, vav’la Elif’in yüklendiği yükleri de sırtlanıp yoluna devam eder. Onlar; âdem iken âlem olabilme sırrıyla, âdemleri âleme döndürme telaşına düşmüş, Hazreti Adem (A.S) dan aldıkları ilmin ruhsatıyla, Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi’den gelen damarla ve peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın aşkıyla gönüllerini kandile çeviren, çağımızın tahta kılıçlı dervişleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “En mesut olanlar, hizmetlerinin bütün nesillerce meçhul kalmasını tercih edecek karakterde bulunanlardır.” günümüzün meçhul kahramanlarıdır.” Dedi.

Yorulmaz: “Şehit Öğretmenler İlkokulu olarak; 24 Kasım “Öğretmenler Günü” ve Haftası nedeniyle başlatmış olduğumuz projemizin dayanağını ortaya koyduk. Biz Şehit Öğretmenler İlkokulu olarak; 2023 Türkiye’sinin gençliğini,2053’ü her alanda şekillendirecek milli, manevi hassasiyetleri yüksek, milli, manevi değerlerle yoğrulmuş olan şuurlu liderleri ve 2071’in ak saçlılarını öz güven sahibi, soran sorgulayan, hedefine kilitlenmiş, okuyan, okutan, düşünen, düşündüğünü söyleyen, duygu ve düşüncelerini yazarak ifade edebilen, ülkesinin ülküsüne kendisini adamış bireyler yetiştirmeyi hedefledik.

Milli hedeflerimiz doğrultusunda okulumuzda yaptığımız uygulamalarla öğrencilerimizde ve eğitimde farkındalık yaratmaya devam ediyoruz.24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle okulumuzun adından da yola çıkarak, Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olup hain, bölücü PKK terör örgütü tarafından Şehit edilen Şehit Öğretmenlerimizi öğrencilerimize, Kahramanmaraş kamuoyuna tanıtmak, onlara karşı minnet borcumuzu ödemek ve vefa duygusuyla “Şehit Öğretmenler İlkokulu Şehit Öğretmenlerle Buluşuyor” Projemizi hayata geçirdik.” Dedi.

Yorulmaz; “Bu vesileyle bir’in parçası, biz dergâhının tuğlası olan; yol arkadaşlarım, meslektaşlarım Şehit Öğretmenler İlkokulu idarecileri, Öğretmenleri olarak  “Öğretmenler Günümüzü” kutlar, sevgi ve saygılarımızı sunarız. Cümle Şehit Öğretmenlerimizin ruhları şad olsun.” Diyerek ziyaret ettikleri Şehit Öğretmenlerimiz hakkında bilgi verdi.

12 Kasım 2022 Günü sabah saat 07:30’da Şehit Öğretmenler İlkokulu Müdürü Erol YORULMAZ, Müdür Yardımcısı Hasan ASİLSOY ve Müdür Yardımcısı HELİM DOĞAN ’dan oluşan grupla Şehit Öğretmenler İlkokulu’nu temsilen Kahramanmaraş merkezden Şehit Öğretmenlerimizle buluşmak için yola çıktık.

İlk durağımız Andırın Boynuyoğunlu Köyünde makamı bulunan Şehit Öğretmen Nurettin ARSLAN’ın makamı idi. Uzun meşakkatli bir yolculuktan sonra çam ağaçlarının arasında ebedi istirahatgahında yatmakta olan meslektaşımızın huzuruna selamlarla girdik. Okulumuz Müdür Yardımcısı Hasan ASİLSOY tarafından okunan Kuran sonrasında Şehidimizin ve cümle Şehitlerimizin ruhlarına dualarımızı gönderdik.

İkinci durağımız Andırın Çiçekli Köyünde makamı bulunan Şehit Öğretmen Ahmet BEKAR’ın makamı idi. Uzun meşakkatli bir yolculuktan sonra beyaz güllerin boy verdiği ebedi istirahatgahında yatmakta olan meslektaşımızın huzuruna selamlarla girdik. Okulumuz Müdür Yardımcısı Hasan ASİLSOY tarafından okunan Kuran sonrasında, Şehidimizin ve cümle Şehitlerimizin ruhlarına dualarımızı gönderdik.

Üçüncü durağımız Andırın Merkez mezarlığında makamı bulunan Şehit Öğretmen Hakan TAŞGIT’ın makamı idi. Çiçeklerin boy verdiği ebedi istirahatgahında yatmakta olan meslektaşımızın huzuruna selamlarla girdik. Okulumuz Müdür Yardımcısı Hasan ASİLSOY tarafından okunan Kuran sonrasında, Şehidimizin ve cümle Şehitlerimizin ruhlarına dualarımızı gönderdik.

Dördüncü durağımız Dulkadiroğlu Abbaslar Köyü mezarlığında makamı bulunan Şehit Öğretmen Hanifi ÇAKALLIOĞLU’nun makamı idi. Selvi ağaçlarının boy verdiği ebedi istirahatgahında yatmakta olan meslektaşımızın huzuruna selamlarla girdik. Okulumuz Müdür Yardımcısı Hasan ASİLSOY tarafından okunan Kuran sonrasında, Şehidimizin ve cümle Şehitlerimizin ruhlarına dualarımızı gönderdik.

Beşinci durağımız Araban Köklüce Köyü mezarlığında makamı bulunan Şehit Öğretmen Mehmet GEZER’in makamı idi. Ağaçların boy verdiği ebedi istirahatgahında yatmakta olan meslektaşımızın huzuruna selamlarla girdik. Okulumuz Müdür Yardımcısı Hasan ASİLSOY tarafından okunan Kuran sonrasında, Şehidimizin ve cümle Şehitlerimizin ruhlarına dualarımızı gönderdik.

Altıncı durağımız Osmaniye İli Kadirli İlçesi mezarlığında makamı bulunan Şehit Öğretmen Orhan GÖK’ün makamını planlamıştık. Programın çok yoğun olması nedeniyle yetiştiremeyeceğimiz kesinleşince Kadirli’de görev yapmakta olan Kahramanmaraşlı polis memurumuzdan yardım talep ettik. Talebimize çok olumlu yaklaşarak aynı anda gerçekleştirmesi bizi gururlandırdı. Aynı anda okulumuz Müdür Yardımcısı Hasan ASİLSOY tarafından okunan Kuran sonrasında, Şehidimizin ve cümle Şehitlerimizin ruhlarına dualarımızı gönderdik.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ