Kahramanmaraş Valiliği himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün katkıları ile Şehit Akif Akçadağ Anadolu Lisesi müdürlüğü tarafından  ‘Şehidimi Tanıyorum’ programı gerçekleştirildi.

 

Düzenlenen programa Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Önder Erdam Gökşen, Akif Bulut, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü, valilik özel kalem müdürü Afşin Gül, Şehit Akif Akçadağ’ın babası Bekir, annesi Serpil,  kardeşi Ahmet Akçadağ ,  çok sayıda diğer aile fertleri, Şehit ve Gazi Derneği yöneticileri,İlçe Müftülüğü yöneticileri, okul yönetici, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

HABERE AİT FOTO-VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ VİDEOYA TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=UjXsPHnDDTE&t=35s

 

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Okul Müdürümüz Mehtap Ayas yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın valim, 

Kıymetli şehit ailemiz ve değerli konuklar okulumuza hoş geldiniz. Sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Okulumuzda bulunan tüm evlatlarımızı şehidimiz Akif Akçadağ’ın aziz hatırasını her daim canlı ve diri tutarak, onları sosyal ve akademik yönden yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. Şunu bilmeliyiz ki ülkemizin bekası ve ilerlemesi için canını ortaya koyan tüm şehitlerimize ve gazilerimize hakkını ödeyemeyeceğimiz vefa borcumuz var.

Şehitlerimize, gazilerimize ve bu vatan uğruna canını ortaya koyan tüm insanlarımıza borcumuzu, ancak; birliğimizi, beraberliğimizi sağlamlaştırarak, bu ülkeye sahip çıkarak ve bu ülkenin evlatlarını aydınlık yarınlara taşıyarak ödeyebiliriz. Bu bilinçle şehitlerimizin acısını yüreğimizde yaşarken daha güçlü bir Türkiye için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Şehit Akif Anadolu Lisesi olarak böyle anlamlı bir projede aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü ile birlikte olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek isterim.

Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepinizi Saygı İle Selamlıyorum.” dedi.

 

Açılış konuşmasından sonra Şehit Akif Akçadağ’ın Lise yıllarındaki Edebiyat Öğretmeni Ahmet Yüzeroğlu , Şehit Akif Akçadağ’ın babası Bekir, annesi Serpil,  kardeşi Ahmet Şehidimizle ilgili duygu ve düşüncelerini, hatıralarını anlattılar, bu esnada duygulu anlar yaşandı ehidin akrabalarından bazıları göz yaşlarını tutamadı.

Akif Akçadağ’ı anlatan video gösterimi sonunda Akif Akçadağ özelinde vatanımız için canını ortaya koyan tüm şehitlerimiz için hep birlikte dualar yapıldı.

Şehit ailesine şükranlarını ifade eden Vali Ömer Faruk Coşkun’ ” yaşadığımız bu topraklar şehitlerimizin kanları sayesinde olmuştur. Şimdiye kadar binlerce şehit verdik, bu vesileye Akif Akçadağ başta olmak üzere tüm şehitlerimize ahirete intikal etmiş gazilerimize Cenab-ı allah’tan  rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, ailemizede tekrar devletimiz, milletimiz adına şükranlarımızı sunuyorum.teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun” dedi.

Şehit Akif Akçadağ’ın ailesine hediye takdimleri ile program sona erdi.