Maraşta Haber
Maraşta Haber

Rehber Öğretmenlere EBA Akademik Destek Anlatıldı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü M. Said Kırmacı toplantı Salonunda İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz başkanlığında, Fatih Proje Koordinatörü Alil Bilal’ın sunumu ile EBA  Akademik Destek Rehber öğretmenler anlatıldı. İl Fatih Proje Personeli de tanıtımda hazır bulundu. Tanıtımın açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz yaparak şu ifadelere yer verdi: “Sayın […]

Rehber Öğretmenlere EBA Akademik Destek Anlatıldı

12 Mart 2020 - 8:10A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü M. Said Kırmacı toplantı Salonunda İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz başkanlığında, Fatih Proje Koordinatörü Alil Bilal’ın sunumu ile EBA  Akademik Destek Rehber öğretmenler anlatıldı. İl Fatih Proje Personeli de tanıtımda hazır bulundu.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Tanıtımın açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Sayın bakanımızın da tanıtımı ile başlayan bir süreç var, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 2 tane yeni programını EBA portalına attı, Birincisi EBA Akademik destek Programı, Ali bey geniş bir şekilde bunun tanıtımını yapacak, bir de Ortaöğretim genel Müdürlüğünün Materyal isimli bir programı var, EBA ya girip görmüşsünüzdür. Bugün bunların tanıtımını yapacağız. Bu programın tanıtımında sizlerle yakın işbirliği içerisinde olacağız, programı tanıdıkça ne demek istediğini daha iyi anlayacaksınız.

Ben 27 yıldır eğitimin içerisinde 27 yıldır öğretmen, müdür yardımcısı, okul müdürü ve il yöneticisi olarak çalışan bir arkadaşınızın ve bu süreç içerisinde gördüğüm en kapsamlı bir çalışma diyorum. Bakanlığımız çok ciddi bir emek vererek para harcamış, inşallah sizler ve bizler el birliğiyle Ülkemizde ki öğrencilerimize fırsat eşitliğini sağlamak ve etkili bir şekilde kullanacağız. İçeriği çok zengin ve içerisinde 180 bin soru bulundurmaktadır.  Yeni eğitim-öğretim müfredatına göre uygun olarak hazırlanmış, bu soru sayısının 300 bine çıkarılacağı da konuşulmaktadır. Bu programda 125 kazanım bulunmaktadır” dedi.

Bu konuşmadan sonra Fatih Proje Koordinatörü Alil Bilal, sunu eşliğinde EBA Akademik Destek programını tanıtımına geçti ve tanıtımına şu sözlerle başladı.

“Tanıtımı 10 Şubat 2020 tarihinde Sayın Bakanımız Ziya SELÇUK tarafından yapılan, EBA Akademik Destek programı Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Hizmetleri Bölümü ve Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Hizmetleri Bölümü FATİH Projesi İl Koordinatörlüğü işbirliği ile Milli Eğitim Müdürlüklerimizde görev yapan idarecilere, okul müdürlerine, bilişim teknolojileri öğretmenlerine ve rehber öğretmenlerimize FATİH Projesi İl Koordinatörlüğü tarafından anlatılmaktadır.”

 

EBA Akademik Destek; MEB’in, devlet okullarının 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak sunduğu, akıllı eğitsel platformdur.

 

Öğrencilerimizin, ders ve konu bazında bilgilerini pekiştirmelerini, öğrenme deneyimlerini güçlendirerek hazır bulunuşluk düzeylerini artırmalarını sağlar.

EBA Akademik Destek; Öğrencilerimizi

  • Özel ders,
  • Ek kaynaklar,
  • Merdiven altı dershaneler ve kurs merkezlerinden kurtaracaktır.
  1. ve 12 sınıf öğrencilerimizin TYT ve AYT’ ye hazırlanmada en büyük yardımcısı ve kaynağı olacaktır.

EBA Akademik Destek ile birlikte öğretmenlerimiz öğrencilerin gelişimini sistem üzerinden takip edebilecek ve yönlendirebilecek, öğrencilerimizin eksik ya da geri kaldıkları konulara göre ödev, etüt, sınav yollayabilecekler.

Öğrencilerimiz kendi şifreleri ile giriş yaptıklarında sistem öğrencilerimizin eksik ya da geri oldukları konularda önerilerde bulunacak ve hedeflerine ulaşmasını sağlayacaktır.

 

Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz EBA Akademik Destek platformumuza

www.eba.gov.tr

 

www.eba.gov.tr/akademik-destek adreslerinden sisteme giriş yaparak ulaşabilirler.

Ayrıca mobil cihazlar için Play Store ve App Store üzerinden “EBA Akademik Destek” uygulamasını indirerek cep telefonları üzerinden ulaşabilirler.

EBA Akademik Destek, teknolojinin yenilikçi ve etkin kullanımını ön plana çıkararak, internetin olduğu her yerde, zamana ve mekâna bağlı kalmadan kullanılabilen bir eğitim çözümüdür. Öğrenme ve öğretme süreçlerine dâhil edilerek süreci kolaylaştırmakta ve ilerlemeye yardımcı olmaktadır.

EBA Akademik Destek öğrencimizi tanır, kullandıkça potansiyelini açığa çıkarır ve öğrencimizi adım adım yönlendirerek başarıya ulaştırır.

 

Peki EBA Akademik Destek bunu nasıl yapar?

 

Öğrencimiz sistem üzerinden hedefini belirlediği andan itibaren EBA Akademik Destek öğrencimize rehberliğe başlıyor. Net hedefler belirlemek, her konuda başarıya giden yolu kısaltan, adımları sağlamlaştıran bir başlangıçtır. Bunun için öğrencimiz ilk olarak EBA Akademik Destek üzerinden, tercih ettiği üniversite ve bölümlerin bir listesini yapacak. EBA Akademik Destek,  öğrencimizin sistemdeki bu ilk adımıyla birlikte öğrencimizi tanımaya başlıyor.

 

EBA Akademik Destek Hedefine uygun çalışma programı oluşturuyor

 

Öğrencimizin tercih listesine ve hangi gün ne çalışmak istediğine göre, sistem çalışmalarını gün gün planlıyor, öğrencimize özel bir çalışma programı hazırlıyor. Üniversite sınavında, öğrencimizi başarıya götüren kişiselleştirilmiş bir yol haritasıyla çalışmasını sağlıyor.

 

EBA Akademik Destek öğrencimize en uygun olan stratejiyle çalışmasını sağlıyor

 

 

Her bir ders ve konuda öğrencimizin seviyesi farklı olabilir. Bu durumda, daha verimli çalışabilmesi ve zamanını doğru yönetebilmesi için kendine uygun bir strateji belirlemesi gerekiyor. EBA Akademik Destek “Sıfırdan Çalış”, “Eksiklerini Gider” ve “Sorulara Yüklen” olmak üzere 3 ayrı çalışma stratejisinden birini seçtiğin andan itibaren öğrencimizin öğrenme şekline göre yönlendiriyor, hedefine en doğru yoldan ulaşmasını sağlıyor.

 

EBA Akademik Destek Detaylı analizlerle öğrencilerimizin eksiklerini tespit ediyor

 

EBA Akademik Destek, öğrencimizin performansını sürekli izliyor ve eksik olduğun konuları anında tespit ediyor. EBA Akademik Destek’ in öne çıkan özelliklerinden en önemlisi olan eksik belirleme sayesinde, sınava doğru öğrencimizin ardında hiçbir eksik bilgi bırakmadan ilerlemesini sağlıyor.

 

EBA Akademik Destek Akıllı Öneri Sistemi’yle öğrencimizin eksiklerini gidermesini sağlıyor

 

EBA Akademik Destek Akıllı Öneri Sistemi’yle, başka hiçbir yerde bulunmayan öğrencimize özel eksik listeleri ve testler sunarak öğrencimizin bu eksiklerini en kısa zamanda tamamlaması için hedef odaklı çalışmaya yönlendiriyor. Detaylı eksik analizi sonucunda, konuları baştan sona tekrar çalışmasına gerek kalmadan, öğrencimizi doğrudan, ihtiyacı olan en küçük bilgi parçasına götürerek, önemli eksiklerini hızlı bir şekilde tamamlamasını sağlıyor.

 

EBA Akademik Destek Deneme Sınav’larıyla öğrencimizin güncel durumunu değerlendiriyor

 

EBA Akademik Destek deneme sınavlarıyla, öğrencimizin hedefine ne kadar yaklaştığını, hedefine ulaşması için ne zaman hangi konuya çalışması gerektiğini ve sınava girenler arasındaki durumunu bildiriyor. Bu sınavların sonuçlarına göre çalışma planını güncelliyor, gerektiğinde öğrencimiz için yepyeni bir rota oluşturuyor.

 

Öğretmenler 7/24 Yanında

EBA Akademik Destek ile, üniversiteye hazırlıkta öğretmenlerimizin konu anlatım ve soru çözüm videoları, öğrencimizin istediği kadar tekrar edebileceği özel dersler niteliğindedir. EBA Akademik Destek, en kritik bilgileri en hızlı ve kalıcı bir şekilde öğrenebilmesi için, yalnızca ihtiyacı olan videoları belirleyerek izlemesini sağlar.

 

Üniversiteyi Kazandıracak Tüm Kritik Bilgilerin Anahtarları Bu Videolarda!

EBA Akademik Destek öğrencimizin eksiklerini belirliyor. Öğretmenlerimizin detaylı konu anlatım videoları; gayet net bir şekilde işin özünü inmeyi sağlıyor. Öğrencimiz öğrendiğin bilgiyi doğru yerde, doğru zamanda kullandığı ve soru çözüm videolarıyla tekrar ettiği sürece, önünde mutlak başarı için hiçbir engel kalmıyor. Sınavda karşısına çıkacak sorular ne kadar zor olursa olsun, EBA Akademik Destek öğrencimizi hayaline bir adım daha yaklaştıracak.

 

Tüm Soru Tipleri ve Çözüm Yolları

EBA Akademik Destek, öğrencilerimize testlerin cevap anahtarlarını vermekle kalmıyor, her bir sorunun, öğretmenlerimiz tarafından çekilen anlatımlı çözüm videolarını da sunuyor. Tamamı video çözümlü binlerce soru, üniversite sınavında çıkabilecek tüm soru tipleri ile öğrencimizin önceden karşılaşmasını ve çözüm yollarına hâkim olmasını sağlıyor.

EBA Akademik Destek Öğrencilerimizin Öğrenme Tarzında ve Hızında

EBA Akademik Destek dijital içerikleri, öğrencimizin öğrenme ihtiyaçlarına ve hızına yönelik kullanabileceği niteliktedir. İster konulara çalışıp soru çözsün, ister eksiklerini tamamlayarak ilerlesin, isterse de yalnızca testlere yüklensin. EBA Akademik Destek öğrencimiz ne şekilde çalışırsa çalışsın, çalışma tarzına uygun önerilerde bulunarak, öğrencimize ayak uyduracaktır.

 

Tüm Hazırlık Süreci Cebinde

Dijital ve basılı materyallerle elde edilen verileri mükemmel bir şekilde bütünleştiren EBA Akademik Destek akıllı telefon uygulamasıyla, öğrencilerimiz kağıt kalemle çözdükleri testleri, sadece karekodlarını okutarak kolaylıkla EBA Akademik Destek akıllı sistemine taşıyabilir, böylece performansını kesintisiz takip edebilir.

 

 EBA Akademik Destek’ te Beklemek Yok! Öğrencilerimiz Soru Çözümlerine Anında Ulaşabilir

EBA Akademik Destek, öğrencilerimize testlerin cevap anahtarlarını vermekle yetinmez, her bir sorunun yazılı çözümünü ve öğretmenlerimiz tarafından çekilen anlatımlı çözüm videolarını da sunar. Öğrencilerimiz gerek dijital testlerdeki gerekse basılı testlerdeki tüm soruların videolu çözümlerine hemen ulaşır, hiç beklemeden, anında istediği sorunun çözümünü izleyebilir. Tüm soruların çözümlerine hem bilgisayardan hem de cep telefonundan ulaşabilirler.

 

EBA Akademik Destek Raporları, Net Bir Güncel Durum Tablosudur

EBA Akademik Destek raporları, öğrencimizin mevcut durumu hakkında detaylı bir tablo sunar. Öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve velilerimizin, öğrencilerimizin başarı ve eksik durumu hakkında konu, kazanım, puan, ders bazlı olarak ayrıntılı olarak raporlarına ulaşmasını sağlar. Öğrencilerimize rehberlik konusunda benzersiz bir deneyim sunar.

Deneme Sınavları Öğrencilerimizi Hedefine Yaklaştırır!

Deneme Sınavı sonuçları, öğrencilerimizin hedefine ne kadar yakınlaştığının bilgisini verir, sınava giren diğer adaylar arasındaki yerini görerek ilerlemesini sağlar. Önemli sapmalar tespit ettiğinde, en doğru zamanlamayla öğrencilerimizin hedeflerini günceller.

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Ma...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenen matematik yarışmasının finali 15 Temmuz Şehitler İ...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ