”Oyun Temelli Blok Kodlama Eğitimi” Düzenlendi.

”Oyun Temelli Blok Kodlama Eğitimi” Düzenlendi.
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminin çalışmaları doğrultusunda, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projeleri kapsamında, 10/14 Eylül 2018 tarihlerinde,  30 saatlik, “”Oyun Temelli Blok Kodlama...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminin çalışmaları doğrultusunda, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projeleri kapsamında, 10/14 Eylül 2018 tarihlerinde,  30 saatlik, “”Oyun Temelli Blok Kodlama Eğitimi”” Düzenlendi.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/oyun-temelli-blok-kodlama-egitimi-sona-erdi-147424h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere ait Fotoğraflar İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]

Farklı ilçelerden 40 Sınıf öğretmeninin katıldığı eğitimde blok kodlamayı çocuklara oyun olarak öğreten  Scratch, Kodu Game, M-Blok gibi programlar tanıtıldı.

Kodlama eğitimi ve gelecek için önemi konusu bu dönemde belki de üzerinde en çok durulması gereken konular arasında olduğuna, geleceğin dünyasında bir yer edinmek isteniyorsa içinde yaşadığımız teknolojilerin ardında yatan temeli bilmek zorunlu olduğuna dikkat çekildi.

Eğitim sonunda öğretmenler ,sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü M.Emin AKKURT’tan aldılar.

Seminer sonunda İl Milli Eğitim Müdürü M.Emin AKKURT blok kodlama hakkında şunları söyledi.

‘’ Bilim ve teknolojinin daha önce hiç olmadığı kadar şekillendirdiği bir dünyada yaşıyoruz. Tüm bu teknolojinin temelinde bilgisayar bilimleri yatıyor. Çocuklara erken yaşta kodlama eğitiminin temellerini vermek, içinde yaşadığımız dünyanın nasıl işlediği konusunda bilgi sahibi olan, yaşanan gelişmeleri uzaktan seyretmeyen nesiller yetişmesini sağlayacak. Eğitim uzmanları, kodlama eğitiminin çocuklara yeni bir düşünme şekli ve problem çözme kabiliyeti kazandırdığı görüşündeler. Gelecekte, yapay zeka ile gerçek zekayı ayırt edebilen, riskleri önceden tahmin edip önlem alabilen, büyük görevleri küçük parçalara bölüp verimli çalışabilen, karmaşık problemleri araştırıp çözebilen nesiller yetiştirmek için kodlama artık tüm dünyada eğitim müfredatlarına adım atıyor.

Teknolojiyi üreten değil de tüketen toplumların gelecekte söz sahibi olma şansı çok az. Bilim ve teknolojiyle yönetilen bir dünyada, bu teknolojinin nasıl işlediği hakkında temel bilgilere sahip olmak bile gelecek için çok önemli. Kodlama eğitimi ve gelecek için önemi göz ardı edilmemeli. Aksi takdirde çocuklarımız, ellerine verilen cihazlarda, onlar için tasarlanan hizmetleri kullanıp, Google, Facebook, Microsoft vb. gibi şirketler nasıl yönlendiriyorsa o şekilde yaşayan kişiler haline gelebilir. Kaba bir benzetme olabilir belki ama, çocuklarımızın Mark Zuckerberg ve benzerlerinin tasarladığı kafeslerde, olduğu yerde dönüp duran hamster'lar olmasını istemiyorsak toplum olarak teknolojiyi üretenler arasına girmek için var gücüyle çalışmalıyız. Bunun da ilk adımı erken yaşta bilgisayar bilimleri eğitiminden geçiyor.