"Okumaya Evet, Cehalete Hayır"
Kahramanmaraş'ta "Kız Çocuklarının Okula Devam Oranının Artırılması" hibe programı kapsamında "Okumaya Evet, Cehalete Hayır" projesiyle Onikişubat Piri Reis Ortaokulunda 500 öğrenciye kırtasiye ve eğitim materyali dağıtıldı.
BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması (IAREFG)” Hibe Programı kapsamında yürütülen “Okumaya Evet, Cehalete Hayır” isimli projenin faaliyetleri devam ediyor.
Projede eğitim faaliyetleri devam ederken toplam 500 öğrenciye ders materyali ve kırtasiye malzemesi desteği verilecektir. Bu materyallerin dağıtımı Piri Reis Ortaokulu’nda İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü H.Emre Gökşen, Millî Eğitim Ar-Ge Koordinatörü Harun Kadıoğlu ,Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi Koordinatörü Ali Çolak, Başarıyı Okulla Yakala Proje Koordinatörü Ramazan Şişman, çevre okul müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler ’in de katıldığı bir program ile başlatıldı.
Programda konuşan proje koordinatörü ve BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan EL, eğitim materyali ve kırtasiye malzemesinin toplam 500 öğrenciye verileceğini, bu materyallerin sadece bir araç olduğunu ve asıl amacın öğrencilerimizin okula devamının ve derslerde ve sınavlarda başarı olmalarının olduğunu ifade etti. Sinan EL, öğrencilerimizin bireysel, sosyal ve akademik gelişimi için bizler bir yerden destek verirken velilerimizin, öğretmenlerimizin ve diğer aktörlerin de öğrencilerimize destek vermesi gerekmektedir, biz öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu bu desteğin verildiğine ve bundan sonra da verileceğine inanıyoruz dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise, “Birinci dönemde bu projelerin tanıtım toplantısını yapmıştık, o gün tohumlarının saçıldığı, duyurularının yapıldığı projenin artık elle tutulur, gözle görülür, ademe dönüşen noktasındayız aslında.
Burada ki temel amacımız şu: Bu ülkeyi bu memleketi yaşanabilir bir memleket yapacaksak, bir noktadan alıp daha iyi bir noktaya götüreceksek hep birlikte elbirliği yapmak zorundayız.
Yani bu iş tek başına bir kişinin sorumluluğuna verilip, onun yetkisi içerisine bırakılacak bir alan değil, Türkiye’nin ve bütün dünyanın bütün alanlarını değerlendirerek kendi adımıza yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı veya yapmayacaklarımızı belirleyerek bir çalışma yapmaktı.
Kahramanmaraş’ın eğitimini dert edinen, onunla ilgili olarak zihinlerinde çözüm üretmeye çalışanlar bir araya geliyorlar ve kendi içlerinde bu soruna bir çözüm üretmeye çalışıyorlar ve diyorlar ki özellikle kız çocukları için bunlar okusun, okumaları teşvik edilsin. Okumaya evet, cehalete hayır diye de ses veriyorlar.
Biz bugün bu çalışmanın ete kemiğe bürünmüş halini sizlerle paylaşıyoruz. Burada ki asıl hedef, daha iyi bir insan, daha iyi bir vatandaş, daha çok çalışan, sorumluluğunu bilen bireyler yetiştirmektir” dedi
Projede bundan sonraki süreçte hızlı okuma dersleri, rehberlik çalışmalarına ağırlık verilecektir. Toplam 400 öğrenciye spor elbisesi, eğitim faaliyetinin yürütüldüğü okullara basketbol ve voleybol topu desteği verilmesi, konferans ve seminer, sinema ve tiyatro etkinliği, 50 okula toplam 5000 adet okuma kitabı dağıtılmasının ardından kızlarımız kitap okuyor faaliyetinin başlatılması, aile ve yerel aktörlerin ziyaret edilmesi yer almaktadır.
Proje ile ilgili detayları ve gelişmeleri www.facebook.com/okuyabilsek sayfasından vewww.okuyabilsek.biz internet sitesinden takip edebilirsiniz.