Okullar Hayat Olsun Toplantısı Yapıldı
Okullar Hayat Olsun Proje toplantısı, Milli Eğitim Müdürlüğü M.Sait Kırmacı toplantı salonunda, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Şube Müdürüi İkram İlbaş Hanımefendi katılımı ile Milli eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü, Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır, Orman Bölge Müdürlüğünden Ağaçlandırma Şefi Muhammet Özpolat , Yaygın Eğitim Şefi Bayram Metin ve bazı okul müdürlerinin katılımı ile gerçekleşti.
“İllerdeki alanlarda ne türlü çalışmalar yapıldığını yerinde gözlemlemek ve bundan sonra yapacağımız çalışmaları değerlendirme amaçlı burada toplanmış bulunuyoruz.” Diyen Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü konuşmasına şöyle devam etti;
“ İl Yürütme kurulunda belediyenizden Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır Bey, Orman Müdürlüğünden Bölüm Şefi Muhammet Bey yürütme kurulundalar. Bu bağlamda belirli bir aşamaya geldik. Belli noktalarda belediyemiz ve Orman İşletme Müdürlüğümüzün katkıları oldu. Bu çalışmalar bazı okullarımıza yansıdı, diğer okullarımıza da kademeli bir şekilde yansıyacak.7
Okullar Hayat Olsun kapsamında okullarımızda 167 adet kurs açtık. Bu kurslarda 2505 kursiyer bulunmaktadır. Halk Eğitim Merkezimizde ayıca 109 adet kurs açtı 1650 kişi katıldı. Toplamda 276 kurs açılıp 4155 kişi katıldı.” Dedi.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü adına bu toplantıya katılan İkram İlbaş hanımefendi ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Genel müdürlüğümüzce izleme ve değerlendirme toplantıları düzenlenmektedir. Bu toplantıya katılımda bunun bir parçasıdır. Okullar Hayat Olsun Projesi, Bakanlığımızca başlatıldı ve bu projenin yürütülmesinden Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü sorumludur. Bende Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü adına bu toplantıya katılıyorum ve toplantıya katılmaktan da memnuniyet duymaktayım. Kahramanmaraş’a ilk defa geliyorum.
Projenin illerde yürütülmesini ve değerlendirilmesini bu yönetim kurulu sağlamakta. Bu nedenden dolayı bu yönetim kurulunun işlevi son derece önemli. Ayrıca proje ortaklarının yükümlüklerini yerine getirmesi projenin uygulanmasında son derece önemlidir, çünkü proje işbirliğine dayalı olarak yürütülüyor, bir bütçesi bulunmamakta, kurumların imkanlarının işbirliği halinde halkın hizmetine sunulmasını gerektiriyor.
Projede zenginleştirilmiş kütüphanelerin kurulması, okul bahçelerinin ağaçlandırılması ve düzenlenmesi, derslikler ve konferans salonlarında Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi olmak üzere 3 önemli husus bulunmaktadır.
Proje 2012 yılında başlatıldı ancak illerde Mart ayında sonra hareketlilik kazandırıldı. Çalışmalar yeni yeni oturmaya başladı, daha da yaygınlaştırılacağı gözlemlendi. “ dedi.
Kahramanmaraş Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır ise çalışmaları ile ilgili olarak şu bilgileri aktardı;
“Okullarımızın çevre düzeni ve ağaçlandırılması konusunda belediyemizin küçümsenmeyecek hizmetleri var. Okullar Hayat olsun Projesi doğrultusunda Şube müdürü Ahmet Beyle de çalışmaktan çok memnunum. Bu projeyle yaptığımız görevi biraz daha resmileştirmiş olduk. Çok güzel hizmetler yaptığımıza inanıyoruz. Belediyemizin imkanları doğrultusunda bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Dedi.
Orman Bölge Müdürlüğünden Ağaçlandırma Şefi Muhammet Özpolat ise konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı,
“Ahmet Beyle birlikte çalışma yapacağım okulları belirledik, belirlediğimiz okullarda incelemelerde bulunduk. Ağaç ihtiyacı bulunan okullarımızı dikilecek fidanların tahsisi için yazışmaları yaptık. Bu işlemlerden sonra bahçelerimizin ağaçlandırma işlemine geçeceğiz. Kamelya yapımında sıkıntımız var bunu aşmaya çalışacağız “ dedi
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İkram İlbaş ise toplantının kapanış konuşmasını yaparak Proje ortaklarının uyum içinde çalıştıklarını, okul yöneticilerinin de destek vermelerinde çok mutlu olduğunu ifade ederek toplantıyı sonlandırdı.