Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İkram İlbaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Müdürü Selahattin Kılınçkıran ve Yaygın Eğitim Şefi Bayram Metin’den oluşan proje ekibi  Okullar Hayat Olusun Projesi doğrultusunda Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere pilot okullara gezi düzenledi.

 

 

İlk ziyaret ve inceleme merkez İsmail Kurtul İlköğretim Okuluna gerçekleştirildi. Bu okulda Kahramanmaraş Belediyesince yapılan yürüyüş parkuru, dinlenme , oyun ve spor alanları yerinde görüldü.

 

Türk Telekom Ortaokulunda da kamelyalar ve öğrencilerin oyun alanlarını gözlemleyen  yetkililer buradan Cahit Zarifoğlu İlk ve Orta okulunda Okul-Aile Birliğince yaptırılan kamelyalar, Belediye tarafından okul bahçesine çizilen satranç, seksek, mendil kapmaca v.b. oyun alanları, ayrıca velilere yönelik spor alanları ve kütüphanede incelemede bulundu.

 

 

 

 

 

Yeni açılan Abdurrahim Karakoç Orta Okulu bahçesine  Belediye tarafından dikimi gerçekleştirilen büyük ağaçları da  yerinde gören yetkililer, daha sonra Ahmet Bayazıt İlk ve Ortaokuluna geçti. Bu okulda Orman Bölge Müdürlüğünce dikimi gerçekleştirilen ağaçlık alan, belediye tarafında bahçeye çizimi yapılan oyun çeşitleri, dinlenme bankları, piknik masaları görüldü ve okulun kütüphanesi gezildi.

 

 

 

Proje ekibinin son durağı Üngüt İlk ve Orta Okulu oldu. Burada da yapılan çalışmaları gören ilgililer, gerçekleştirilen çalışmaları olumlu buldu. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İkram İlbaş gezi ve incelemelerinde bol bol notlar aldı.