Okul Öncesi ve İlkokul Öğrencilerine Trafik Bilinci

Okul Öncesi ve İlkokul Öğrencilerine Trafik Bilinci
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile TÜSEKON (Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu) işbirliğinde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik Trafik Bilinci Kazandırılması eğitimleri düzenlenecektir.[otw_shortcode_button...

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile TÜSEKON (Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu) işbirliğinde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik Trafik Bilinci Kazandırılması eğitimleri düzenlenecektir.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/ogrencilere-trafik-bilinci-kazandirilacak-117075h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square"]Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın[/otw_shortcode_button]

Bu bağlamda 29 Mart 2017 Çarşamba günü ülke genelinde başlayan eğitimler kapsamında ilçemizdeki eğitimler ise Senem Ayşe Anaokulunda saat 10.00'da yapılan eğitimle başlamıştır.

Okul Öncesi ve İlkokul olmak üzere iki grupta planlanacak eğitimlerde; trafik kuralları ile trafikte uyulması gereken davranışların neler olacağının öğretilmesi ve trafik bilincinin erken yaşlarda öğrencilerin zihinlerine yerleştirilmesi amaçlanmaktadır.

Toplumda trafik kültürünün oluşturulmasının hedeflendiği eğitimlerde öğrencilere; trafik adabı, trafik işaret ve levhalarının anlamları, öğrenci servislerine inme ve binme kuralları, yayaların karşıdan karşıya geçme kuralları, hız kuralları, emniyet kemeri takma ve yaya yolunu kullanma kurallarıyla ilgili bilgiler aktarılacaktır.

Bilgilerin aile bireyleriyle de paylaşılmasının sağlanacağı eğitimler 2017 yılı sonuna kadar devam edecek olup, bu eğitimlerde ilçemizde 6.000 okul öncesi, 32.000 ilkokul öğrencisi olmak üzere toplamda 38.000 öğrenci faydalanacaktır.