Maraşta Haber
Maraşta Haber

Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesinde mezuniyet töreni

Kahramanmaraş Onikişubat Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen mezuniyet töreninde coşku hakimdi. Mezuniyet törenine İl Millî Eğitim Müdürü Yusu f Kahraman, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Halit Demirtaş, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Şerif Irmak, çevre okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. MEZUNİYET VİDEOLARI İÇİN ALTTA […]

Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesinde mezuniyet töreni

27 Haziran 2022 - 0:13A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen mezuniyet töreninde coşku hakimdi.

Mezuniyet törenine İl Millî Eğitim Müdürü Yusu f Kahraman, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Halit Demirtaş, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Şerif Irmak, çevre okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

MEZUNİYET VİDEOLARI İÇİN ALTTA Kİ LİNKLERE TIKLAYIN

  1. VİDEO: https://www.youtube.com/watch?v=gKEf51DX30U
  2. VİDEO:https://www.youtube.com/watch?v=qirY_TqqG-0
  3. VİDEO:https://www.youtube.com/watch?v=313Qz4eQL7I

 

Okul bahçesinde ki mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasına müteakiben Ahmet Yanık  hoca tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Peşinden okul müdürü Zeliha Özel‘in açılış konuşmasına  başladı, Zeliha Özel şunları dedi:

“Sayın müdürüm, kıymetli misafirlerimiz ve Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesinin 3. Dönem mezunları düzenlemiş olduğumuz mezuniyet programımıza hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Ayrılıklar buruk ve hüzünlü olur. Daha dün başladığınız ve başladığınızda biter mi acaba dediğiniz bu okuldan bugün büyük bir onurla ve gururla mezun oluyorsunuz. Her bitiş aslında yeni bir başlangıç yeni bir heyecandır. Bizlerle bulunduğunuz süre içerisinde sizlere en doğruyu, en iyiyi ve en güzeli öğretmeye çalıştık. Bunların birçoğunda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Emin olduğum şu ki, gönlünüze kalbinize çok güzel tohumlar ektik. Bunlar bugün, bugün değilse yarın çiçeklenip meyve verecektir.

İmam hatip olarak Mehmet Akif’in ifadesiyle asrın idrakine hitap edebilecek nesiller yetiştirmeye gönül verdik. Gönül verdin mi önünüzdeki hiçbir engel sizi yolunuzdan döndüremeyecektir. Sizler nerede bir mazlum nerede bir mağdur varsa yanında olacaksınız. Bu ülkeyi en çok düşünen, benim olmadığım yerde kimse yoktur duygusuyla her şeye koşturan olacaksınız. Her zaman hakkın ve haklının yanında olacaksınız. Batılda zirve olacağınıza hak yolda zerre olmayı tercih edeceksiniz. İmam hatipli olmanın okulla sınırlı olmadığını, yaşadığınız her alanda bunun görev ve sorumluluklarını yerine getirmeniz gerektiğini biliyorsunuz.

Sizlere en büyük nasihatim, bu millete, bu ümmete hayırlı insan olma yolunda kılavuzunuz Kuran ve sünnet olsun . Bu günlere gelmenizde sizlere emek veren öğretmenlerinizi, her zorluğunuzda yanınızda olan ailelerinizi tebrik ediyorum. Ahlakın en yücesine talip Necmettin Erbakan’ın hanım  kızları, yolunuz her daim açık, Allah yar ve yardımcınız olsun.”

 

İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, 3 Kızı olduğunu, onları İmam Hatip Okullarında okuttuğuna  işaret ederek, İmam Hatipli olmanın önemini anlattı ve mezun olacak öğrenciler bundan sonraki eğitim hayatlarında başarı diledi.

 

Okul Birincisi Sude Özel mezuniyet kütüğüne ismini çaktıktan sonra kendisine İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen tarafından Birincilik Plaketi takdim edildi ve mezuniyet konuşması yaparak şunları dedi:

“Sayın Müdürüm,

Kıymetli öğretmenlerim,

Değerli misafirlerimiz ve çok kıymetli 3. Dönem mezun arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Ne çok alıştık birbirimize ama suskundu bağlılığımız ve üstü örtülüydü. Oysa şimdi yüksek sesle ilan ediyor varlığını ve açığa çıkmış duruyor önümüzde. Yanaklardaki ıslaklıkların adı birinde sevinç, birinde ayrılıktı ve ayrılık mı sevinci, sevinç mi ayrılığı teselli etmeye çalışıyor, kestirmek zordu.

Benim için çok zor olsa da bu ayrılık dakikasının bir bulut gibi üzerime çöken ağırlığına rağmen konuşmama devam etmeye çalışacağım. Demek ayrılık böyle bir şeydi. İnsanın yandığı yerden işte böyle tütmesine, tüterken de ney gibi inlemesine neden oluyordu. Bu okul öğretmenleriyle öğrencileriyle her köşesi ve detayıyla bana her zaman bir şeyler öğretti… İyisiyle kötüsüyle bizi bu 4 senede yaşadıklarımız büyüttü bugün de mezun ediyor.

Unutulmayacak o kadar çok şey var ki…

Yazmayı öğrendiğim günden bu yana benim için önemli olayları ve tanıştığım birçok kişiye dair izlenimlerimi günlüğüme yazmışımdır. Bu konuşmayı yapmam gerektiği söylenildiğinde geriye dönüp neler yazdığıma bakmak istedim. Bu okulun benim için ne kadar özel olacağını hissetmiş olmalıyım ki ilk geldiğim hafta da dersime giren, girmeyen birçok öğretmenim ve sınıfımdaki arkadaşlarım hakkında notlar almışım.

İlk geldiğim günden bu yana aldığım notlarımın tamamını burada paylaşmaya süremiz el vermeyeceği için isteyenlerle özelde paylaşılır. Ama ufak detayları sizinle paylaşmak istiyorum

Unutamayacağım detayları…

Ayşe hocanın anlattığı tarih derslerinden çıkışta içimde oluşan savaşa gitme isteğini, Murat hocamın bize yaşattığı şokları,  Mesut hocamın havaryu nevaryularını, Vildane hocamın kitap tavsiyelerini, Ahmet Türk hocamın İstanbul beyfendiliğini, Zübeyde hocamın mektep koçluğunu,Deniz hocamın soğukkanlı duruşunun arkasındaki içtenliğini, Ali hocamın türev çalışın deyişlerini, Mehmet Polat hocamın ösym nin prensesi sorularını,Tuğba hocamın sınav tavsiyelerini, Fatih hocamın derste verdiği örneklerin bir hafta sonra denemede çıkışını, Ahmet hocamın uzaktan eğitim sürecindeki tarih öğretme çabasını, İsa hocamın ne zaman yanına uğrasam maraşlıca literatürüme eklediği kelimeleri, Rukiye ve mine hocamın yardım kampanyalarını, Leyla hocamın her aradığımda yanımda oluşunu ve geldiğim günden bugüne kadar benden desteğini bir an olsun esirgemeyen Nurettin hocam ve Mehmet Çeneci hocamı ve buraya sığdıramadığım tüm öğretmenlerimi asla unutmayacağım.

Ne unutmaya ne de unutulmaya bir türlü alışamadım zaten. Hep ağır geldi. Sevemedim bir türlü ayrılıkları. Ayrılık o küçük ölüm, usta dokunuşlarla bizi büyük ölüme hazırlayan… Devrini tamamlıyor zaman, vuslat, bir veda notu bırakarak çekiliyor insanın içinden. Devrimi tamamladığım şu günde bende iz bırakan beni bugünkü ben yapan kıymetli öğretmenlerime bu 4 yıllık süreçte acısıyla tatlısıyla yanımda olan değerli arkadaşlarıma ve beni bu güne getiren çok kıymetli aileme teşekkürü bir borç bilirim.”

Konuşmadan sonra alt sınıf öğrencisine Bayrak ve Kur’an-ı Kerim teslimi yapıldı.

Öğrenci Velisi Veli Üzeyir’in İmam Hatipli olmanın özelliklerini anlattığı konuşmasından ardından, okul öğretmenlerine plaket takdim edildi.

Mezun öğrenciler adına Ayşe Feraye isimli öğrenci konuşma yaparak şu ifadelerde bulundu:

” Bir sonun başlangıcındayız.Hayatımız boyunca unutamayacağımız dört yılın sonunda. Bu dört yıllık serüvenimizin başında ve sonunda tüm desteğiyle arkamızda duran annemizin, babamızın ve emeğinin karşılığını ödemeyecek olduğumuz öğretmenlerimizin karşısında minnet doluyuz.

Bu tatlı dört yıllık serüvenimizi gözden geçirecek olursak, birçok ilkimizi burada yaşadık. daha önce heyecanlanmadığımız kadar burada heyecanlandık., güldük, ağladık, hatta çok ders çalıştık…

Tıpkı bizden öncekiler gibi bizde başka mevsimlerde ve bahçelerde olgunlaşmaya devam edecek, ilk olgunlaştığımız bu bahçeyi asla hiç unutmayacağız…” dedi.

Bu konuşmadan sonra mezun olan sınıfların öğrencileri sahneye alınarak mezuniyet plaketleri takdim edildi.

Mezuniyet töreninin son uğurlama konuşması İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman tarafından yapıldı

“Öğrencilerimizin mezuniyeti hayırlı olsun. İnşallah bu sevgili yavrularımız süslü böyle güllerle donatılmış yollardan yürüdükleri gibi bundan sonra ki hayatlarında bu gibi güzel yollarda yürürler ve mu millete, bu memlekete , bu vatana hayırlı hizmetler yaparlar.

Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesemiz,Hakikaten gurur duyduğumuz, övünç duyduğumuz bir okulumuz. hamdolsun ki 430 tane evladımız hayata en güzel şekilde hazırlanıyorlar. Bunlardan 103 taneside bugün o şeref madalyalarını almak suretiyle göğsümüzdeki yerlerini taçlandırıyorlar.

Sevgili kızlarım Allah yolunuzu, bahtınızı açık eylesin, sizlerin adına, size emek veren önceki okul müdürünüz Hacıali Kulaç Beye, şimdiki okul müdürünüz Zeliha Özel hanıma, sizleri hayata hazırlamak için gecesini, gündüzüne katan meslektaşlarım, eli öpülesi öğretmenlerinize gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmanın bitiminde öğrenciler ellerinde balonlarıyla sahneye geldiler ve havai fişek gösterisi altında balonlarını uçurarak mezuniyetlerini kutladılar.

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Kahramanmaraş Şeyh Adil Mezarlığı Şehitlik anıtında...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinli...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zenginleştirilmeesi Projesi” kapsamında okul bahçesinde güzel ve anlamlı bi...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine Jandarma Trafik ekiplerince  Trafik kuralları anlatıldı....

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden mu...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan YORULMAZ tarafindan ,7 sınıf öğrencilerden oluşan drama öğrencileri 12 Mart...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ