İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Pazarcık İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, Şube Müdürleri Mecit Topal, Mecit Madenkuyu, Davut Atılgan, Yüksel Beroje ve İlçe de görev yapan okul ve kurum müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda okul müdürleriyle bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, konuşmasına kendisini tanıtarak başladı ve okul müdürlerinden kendilerini tanıtmasını istedi.

Yılmaz, “İşimiz gücümüz eğitim, biz eğitim işi ile uğraşıyoruz, gücümüzü Eğitim’den alıyoruz. Derdimiz eğitim olacaktır” dedi ve önemli mesajlar verdi. Yılmaz’ın konuşmasından özet olarak şu mesajları sıralayabiliriz:

İşinizi en iyi bir şekilde  yapabileceğiniz konusunda  zerre miktarda endişem yoktur. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza karşı, öğretmenlerimize karşı, müdür yardımcılarımız, velilerimize karşı ve hatta öğrencilerimize karşı samimi olmak zorundayız. Samimiyetin ve Sevginin yan tesiri olmaz,  sevginin çözemeyeceği hiçbir sorunda olmaz.

Bizim işimiz insanla, o nedenle işimizi ciddi yapmak zorundayız. Maddi hatalı ürünler yenilenebilir ama, insanı hatalı yetiştirirsek bunun telafisi mümkün değildir, bu nedenle öğrencilerimizi ciddi yetiştirme zorunluluğumuz var.

Yaptığımız işi mutlaka tam zamanında yapacağız, zamanında yapmadığımız işlerden sonuç alamayız ve  bir anlam ifade etmez, biliyorsunuz  zamanın telafisi yoktur, uzaktan toplanması mümkün değildir,geriye döndürmesi mümkün değildir,satın alabileceğimiz bir mefhum değildir, ve insanların hayatından da zamanı çalmamız en büyük hırsızlıktır, hakkımızda yoktur.

Hiç bir yönetici arkadaşımızın olmaz demesini istemiyorum, olacak inşallah. Yokları sayarak netice elde etme şansımız yoktur, hiç bir yönetici  Sonbaharda  dökülen ağaçların yapraklarına bakarak umudunu yitirmez, ağaçların dibinde yetişen bir çiçeğe bakarak umudumuzu tazelersek  başarıya koşarız. Olmaz değil olacak inşallah diye işe bakarsak olur arkadaşlar, oluyor yeter ki dert edinelim, dert edilmeden hiçbir netice alamayız.

Yapacağımız işlerde her kesime eşit ve adil bir şekilde davranmamız lazım. Adalet terazisi şaşarsa yapacağımız işin  hiçbir kıymeti yoktur,  güven sarsılır. Bizde en büyük sorun şu anda güvensizlik sorunudur,  öğrenci, öğretmen, yönetici birbirimize güvenmemiz lazım, adaletten ayrılmamız gerekiyor.  Yönetici doğru olan işlerde de kararlı ve cesaretli olmalıdır.

“2023 vizyon belgesi programı bizler için çerçeveyi belirleyen bir program. Bu programdan gereği gibi yararlanabilmemiz için,  programın tamamını içinize sindire sindire okumalısınız. Çerçevesini, amacını, hazmederek okumak, anlamak ve uygulamak zorundayız…” dedi