Maraşta Haber
Maraşta Haber

MTSA Sınavı ve Diyanet Sınavı hafta sonunda

Halk arasında ehliyet sınavı diye anılan MTSA ( Motorlu Taşıt Sürücü Aday ) sınavı 01 Eylül Cumartesi günü saat: 11.00’de, Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ise 02 Eylül Pazar günü saat:10.00’da yapılacak.     02 Eylül 2012 Pazar günü İlimiz Merkezinde yapılacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ve […]

MTSA Sınavı ve Diyanet Sınavı hafta sonunda

29 Ağustos 2012 - 15:38A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Halk arasında ehliyet sınavı diye anılan MTSA ( Motorlu Taşıt Sürücü Aday ) sınavı 01 Eylül Cumartesi günü saat: 11.00’de, Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ise 02 Eylül Pazar günü saat:10.00’da yapılacak.

 

 

02 Eylül 2012 Pazar günü İlimiz Merkezinde yapılacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ve MTSA Sınavı ile ilgili olarak 29 Ağustos 2012 Çarşamba günü saat 15.00’de İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk başkanlığında, Bölge Sınav Yürütme Kurulu Üyeleri, Bina Sınav Sorumlusu, sınav merkezi olan okulların müdürleri ve okulundan öğretmen görevlendirilen okulların müdürleri ile bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesindeki, Bölge Sınav Yürütme Kurulunun görevleri, Bina Sınav Sorumlularının görevleri, Bina Sınav Komisyonunun görevleri, Salon Sorumlusu ve Gözetmenlerin görevleri okunarak gerekli açıklamalar yapıldı.

 

 

Okul müdürleri salon görevlileri ile sınav kurallarının uygulanmasına yönelik sınav öncesi kesinlikle toplantı yapılacağı salon başkanı-gözcü-yedek gözcüleri kura ile belirleneceği, salon görevlileri ise sınav uygulama kılavuzunun “Sınavda Uyulacak Kurallar” bölümünün sınav başlamadan adaylara yüksek sesle duyurulacağına dikkat çekilerek şu bilgiler aktarıldı.

 

Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavına giren adaylar için süre 90 (doksan) dakikadır. MTSA sınavında ise 150 dakikadır.

Adı salon yoklama listesinde bulunmayan adaylar kesinlikle sınav salonuna alınmayacaktır.

Adaylar sınav salonuna alınırken yanlarında hiçbir yazılı, basılı materyalle hesaplama ve iletişim fonksiyonu olan (cep telefonu) aygıtın bulunup bulunmadığı kontrol edilecek varsa bunlar tekrar iade edilmek üzere toplanacaktır. Aksi takdirde adayın sınavı iptal edilecektir.

Sınav güvenlik poşetleri salonlarda adayların gözü önünde açılacak ve sınav sonunda kapatılacaktır.

Sınavlarda görev alan tüm görevlilerin sınav türü, tarihi ve saati ne olursa olsun kılık kıyafet konusunda ilgili mevzuata uymaları gerekmektedir.

Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen adaylar sınava alınacak, ilk 30 dakika içerisinde ise sınav salonu terk edilmeyecektir.

Sınav bitimine 15 dakika kala hiçbir aday dışarıya çıkarılmayacak, sınav süresince en az iki aday sınıfta kalacaktır.

Görevli olmayanların sınav yapılan binalara girmeleri kesinlikle engellenecektir.

Salon Sorumlusu ve Gözetmenlerin sınav sabahı sınavın başlamasından en az bir saat önce görev yerinde hazır bulunacaktır.

Adayların test kitapçıklarını ve cevap kağıtlarını beraberlerinde götürmelerine kesinlikle izin verilmeyecektir. Unutulan cevap kağıtları ve kitapçıkların tüm sorumluluğunun salon sorumlusu ve gözetmene ait olacaktır.

Soru kitapçıkları, cevap kağıtları, salon yoklama listesi, tutulan tutanakları ve benzeri sınav evrakını adayların önünde sınav güvenlik poşetine konularak ağzı kapatılacaktır.

Herhangi bir nedenle sınav salonundan dışarı çıkan adayın test kitapçığının ve cevap kağıdının salon sorumlusu tarafından elinden alınacak ve bu aday tekrar salona alınmayacaktır.

Sınav sırasında kopya çektiği belirlenen adayın adı, soyadı ve T.C. Kimlik numarasının salon sınav tutanağına yazılması, nasıl kopya çektiği belirtildikten sonra salon sınav tutanağına “Sınavı Geçersiz Sayılacaktır” kaydının yazılması,

Test kitapçıklarının kontrol edilerek eksik veya baskı hatası olanların değiştirilmesi,

 

 

Adayların cevap kâğıdındaki imza bölümünü imzalamalarını, test kitapçığı türünü ilgili bölüme mutlaka doğru kodlamalarını, cevap kâğıtlarında bulunan “bu bölüme dokunmayınız” bölümüne hiçbir şekilde işaretlendirme yapılmamasını, cevaplayacakları derse ait kolonda ilgili soru numarasını bulup uygun seçeneği kodlamaları sağlanacaktır.

Sınav bittiğinde adayların cevap kâğıdını ve test kitapçığını sıranın üzerinde kesinlikle bırakmamalarını, bunları salon aday yoklama listesinde adlarının karşısındaki ilgili sütunu imzalamaları salon görevlileri tarafından sağlanacaktır.

Salon görevlilerinin salonda gazete, kitap, yazılı kağıdı vb. okumamaları, yüksek sesle konuşmamaları, sınav süresince salondan dışarı çıkmamaları, herhangi bir adayın başında dikkat çekecek şekilde durmamaları, çay kahve vb. içmemeleri, cep telefonlarını kapatmaları gerektiği üzerinde önemle durulacaktır.

02 Eylül 2012 Pazar günü Bölge Sınav Yürütme Kurulu Üyeleri ile personellerin saat 08:30’da İl Millî Eğitim Müdürlüğü binasında hazır olmalarının gerektiği belirtildi.

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ