Milllî Eğitim Müdürlüğünde KAYS Tanıtıldı

Milllî Eğitim Müdürlüğünde KAYS Tanıtıldı
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü M. Sait Kırmacı toplantı salonunda İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Şube Müdürü Mustafa Duran, Doğaka Temsilcileri Program Yönetim Birimi Başkanı Oğuz Aliekberoğlu, Uzman...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü M. Sait Kırmacı toplantı salonunda İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Şube Müdürü Mustafa Duran, Doğaka Temsilcileri Program Yönetim Birimi Başkanı Oğuz Aliekberoğlu, Uzman İbrahim Yaşar ve Ahmet Tektaş, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri ve Mesleki Eğitim Merkezi yöneticilerinin katılımı ile kısa adı KAYS olan elektronik Başvuru Sistemi Kalkınma Ajansı Yönetim Sistemi tanıtıldı.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/kays-elektronik-basvuru-sistemi-dogaka-kalkinma-ajansi-tarafindan-anlatildi-154367h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square"]Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın[/otw_shortcode_button]

DOĞAKA  Ajanstan gelen uzmanların  paylaşacakları konuların önem arz ettiğine, bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “ Arkadaşlar bu bir fırsattır, fırsatların kazası olmaz. Ya değerlendirirsiniz ya da gider, ikinci kez doğmaz, dolayısıyla özellikle ekonomik anlamda bazı yatırımların geciktirildiği ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu şartlardan dolayı yerel bir takım ihtiyaçlarımızı karşılama hususunda, yerel eğitim öğretimin kalitesini artırmak adına kuracağımız tesiste, yapacağımız etkinlikle, sizin ve bizim işimizi çok kolaylaştıracak ciddi bir proje yağmuruyla karşı karşıyayız.

Yan gelip yatanlara kimse para vermiyor imkân da vermiyor, ciddi bir şekilde çalışarak bu fırsatın peşini bırakmadan, takip ederek değerlendirmelisiniz” dedi.

Doğaka Temsilcisi Program Yönetim Birimi Başkanı Oğuz Aliekberoğlu ise “Mali Destek Programını amacı :TR63 bölgesi’nde imalat sanayinin destek duyduğu alanlarda mesleki eğitimin geliştirilmesi yolu ile bölgenin rekabet gücünün arttırılması” dedi. Ve daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Programın önceliklerini şöyle sıralayabiliriz: İmalat sanayi ile mesleki eğitim kurumları arasında  işbirliğinin geliştirilmesi, İmalat sanayisinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik mesleki eğitimde nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi ve yenilikçi üretim metotlarına uygun mesleki eğitim alt yapısının ve mesleki eğitim modellerinin geliştirilmesidir. Programımızın toplam bütçesi 10.000.000 TL dır.Programın Destek Tutarı ise asgari 100.000 TL. azami 1.000.000 TL dir” dedi.

Daha sonra Uzman İbrahim Yaşar ve Ahmet Tektaş tarafından Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri ve Mesleki Eğitim Merkezi yöneticilerine proje hazırlama eğitimi verildi.