Millî Eğitim Müdürü Yılmaz'dan LYS’de 35.lik Değerlendirmesi
Millî Eğitim Bakanlığınca 02 Haziran 2018 tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sınavına ait bazı veriler yayınlanmış, Kahramanmaraş illerin başarı sıralamasında 352,05 puan ortalamasıyla 35. Sırada yer almıştı, Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı.
“İnşallah, Kahramanmaraş’ta” işimiz gücümüz eğitim “sloganımız çerçevesinde eğitimin kalitesini hem kemiyet, hem keyfiyet açısından her geçen gün daha da ileriye çıkarmaya gayret sarf ediyoruz. Bu hususta gerek okul yöneticilerimiz, gerek öğretmenlerimiz, gerek sivil savunma kuruluşlarımız, gerekse bizler el birliği, güç birliği içinde daha iyiyi yakalamaya çalışıyoruz.
Bakanlığımız zaman zaman Türkiye genelindeki verileri açıklıyor, genel anlamda sıralamayı uzun süre yapılmıyordu, geçtiğimiz günlerde bakanlığımızın ilgili birimleri özellikle LGS de orta öğretime geçiş sınavlarıyla ilgili Türkiye genelindeki bir önceki yılın sonuçları ile ilgili bir sıralama yayınladı. Bu sıralama çerçevesinde 5 yıl önce Kahramanmaraş ilimiz 59. Sırada iken Türkiye genelindeki bütün dersler ortalamasında 35. Sıraya geldi, ilginçtir ve çok memnuniyet verici bir şey öğrencilerin en zor ders olarak bildiği matematikte 23. sıraya geldik, bazı derslerde tabi daha geri sıradayız. İnşallah bizler bu sırada bulunduğumuz yeri iyi bir gelişme olduğunu görüyoruz ama asla yeterli görmüyoruz temel hedefimiz bize birincilik yakışır. Kahramanmaraş’a birincilik ve ikincilik yakışır bunu usulen söylemiyorum ilerleyen zaman içerisinde inşallah el birliği, güç birliği içerisinde birinci olmak için elimizde geleni sarf edeceğiz. Öğrencilerimizin sadece okul ortamındaki almış oldukları derslerden daha ziyade, okul dışındaki etkinliklerinde çocukların gelişimine olumlu katkı sağladığını görüyoruz.
Bu başarının artmasında özellikle velilerimizden bir ricam var kendileri de bize yardımcı olmaları için evde kitap okusunlar, çocuklarımızda velilerimizin kitap okuduğunu gördüğünde onlarında okuma heyecanı artacaktır. Bu sınavlarda başarılı olmanın, başarıyı arttırmanın, olmazsa olmazı kitap okumaktır. Çok test çözsünler demiyorum, test meselesini artık ikinci plana ittik, çok kitap okusunlar gerek ortaöğretim seviyesinde, yani üniversite sınavlarında, gerekse ilköğretim seviyesinde yeni dönemde başarılı olmanın olmazsa olmaz şartı çok okumaktan geçiyor. Çok okusunlar, okumayı teşvik etsinler, ama zorlayarak değil .
Özellikle velilerimiz için yine ifade etmek isterim yaz ve kış dönemine ait gardıroplarda kıyafetleri vardır, çocuk odası dizayn ederken gardırobun yanına bir de kitap dolabı açmalı , çocuk gardırobundan bir kıyafet aldığı zaman yazın bu kıyafeti giyecek, kışın bu kıyafeti giyecek, yağmurlu havada bu kıyafeti giyecek ,keyifli neşeli olduğunda bu kıyafeti giyecek, dediği gibi aynı şekilde keyifli olduğunda şu kitabı okuyacak, canı sıkıldığında şu kitabı okuyacak, işte filanca zamanda şu kitabı okuyacak gibi alternatif kitaplarda çocuklarımızın seviyesine uygun ve kolay okuyabilecekleri, keyif alabilecekleri kitaplar olması hususunda kitaplar, okutma hususunda da gayret sarf etmelerini bekliyoruz, her gün daha da iyiyi gideceğiz inşallah başarıyı birlikte paylaşarak sevincimizi de arttırmış olacağız.” dedi