Millî Eğitim Müdürü Akkurt: Sorumluluğumuzun farkındayız

Millî Eğitim Müdürü Akkurt: Sorumluluğumuzun farkındayız
Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, basınla biraraya gelerek yapılan tüm çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.[otw_shortcode_button href="http://marastahaber.com/foto-galeri/milli-egitim-muduru-akkurt-basin-toplantisi-duzenledi-105568h.html"...

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, basınla biraraya gelerek yapılan tüm çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/milli-egitim-muduru-akkurt-basin-toplantisi-duzenledi-105568h.html" size="medium" icon_position="left" shape="square" target="_blank"]Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]

 “Yeni eğitim-öğretim dönemi başladı, bu yeni eğitim-öğretim döneminde itibariyle, geçen dönemde neler yaptık, bu yıl önümüzdeki dönemde neler yapmayı hedefliyoruz bunları paylaşmak adına buradayız. Sayın basın mensupları, öncelikli olarak geldiğiniz için, burada bulunduğunuz için hepinize teşekkürlerimi ifade ediyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt şu ifadeleri kullandı:

“ Sözlerimin başında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırları içerisinde yaşamış olmanın verdiği hem mutluluğu, hem özgüveni, hem de karşılaşabileceğimiz sıkıntıları belirterek şunu ifade etmek istiyorum.

Bu topraklarda yaşmış olmanın bize yüklemiş olduğu yükümlülüğün, sorumluluğun, sıkıntının farkında olarak bu vatanı korumak için canlarını feda eden çok kıymetli şehitlerimize başta Kahramanmaraşlı şehitler olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, onların kederli ailelerine başsağlığı diliyorum, gazilerimize de sağlık, sıhhat diliyorum.

Çok kıymetli basın mensupları, Biz Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak genel anlamda yaklaşık olarak 330 bin öğrenciye, 1080 eğitim kurumuna, taşımalı eğitimde taşınan 25 bin öğrenciye, özel öğretmen kurumlarını da dahil ettiğimizde 15 bin öğretmen kitlesine sahibiz. Hitap ettiğimiz bu kitle içerisinde devasa işler yapıyoruz. Bir toplantı mı yapılacak onun içerisinde mutlaka Millî Eğitim olması gerekiyor, bir kitap mı basılacak onun içerisinde mutlaka Millî Eğitim olması gerekiyor. Nerede bir organizasyon varsa, bir karşılama varsa, bir uğurlama varsa mutlaka bunların içerisinde Millî Eğitim Müdürlüğünün bulunması gerekiyor. Bu kadar geniş ve devasa alana hitap ettiğiniz zamanda ister istemez belli kusurlarınız, eksiklikleriniz ve hatalarınız olacaktır.

“BİR YILDA 5 BİN ATAMA YAPTIK”

Kahramanmaraş ili olarak bir yıl içerisinde çeşitli vesilelerle atama sayısı yaklaşık 5 bin kişi olduğunu ifade eden Akkurt, “5 bin kişi Kahramanmaraş’ta şu yada bu şekilde yer değiştiriyor, tercihleri doğrultusunda atamaları yapılıyor. Yönetici değerlendirmeleri yapılıyor farklı farklı süreçlerden geçiyor. Bu süre zarfında elimizden geldiğince hata yapmamaya dikkat ediyoruz. Azda olsa hatalarımız oluyor. Ama biz bugüne kadar hiçbirine meydan vermedik. Yapmış olduğumuz işleri de sonuna kadar takip ediyoruz. Bütün samimiyetimle söylüyorum bu verdiğim rakam Türkiye’de birçok bakanlığın yapmış olduğu işlemden fazla bir işlemdir. Hatta bazı bakanlıkların personel sayısından da fazla bir işlemdir. Onun için bizim yapmış olduğumuz düzenlemiş olduğumuz belli eksiklikleri kusurları sizin tarafınızdan da tolere edilip değerlendirilebilir bir süreç olduğunu ifade etmek isterim.”

 “E-SINAV MERKEZİMİZİN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

Biz 1 yıl içerisinde Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ciddi anlamda inşaat yaptıklarının altını çizen Akkurt, “Ciddi anlamda projeler götürüyoruz. Kurslar açıyoruz. Atamalar yapıyoruz. Değerlendirmeler yapıyoruz. Z Kütühaneler yapıyoruz. EBA Bilişim Ağıyla ilgili olarak interaktif öğrenmenin önünü açıp altyapı hizmetlerini tamamlıyoruz. Kitap dağıtıp, kitap basıyoruz. Yakın bir zaman bitecek inşallah E-Sınav Merkezimizi teklif ettik. Bu ayın sonuna kadarda inceleme işlemleri bittikten sonra bu E-Sınav Merkezimizin açılışını yapacağız. Kahramanmaraş’ın ve bölgenin hizmetine sunacağız. Sadece Kahramanmaraş’a hizmet etmeyecek bu süreç. Aynı zamanda bölgeye de hizmet edecek.”

 “TARİHE VE KÜLTÜRE YOLCULUK ETTİLER”

Geçtiğimiz yıl, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Belediyesi ve Onikişubat Belediyesi’yle çok ciddi projelere imza attıklarını söyleyen Akkurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız projede öğrencilerimizin sınav streslerini yenmeleri için üniversite sınav standartlarında sınavlar yaptık. Bu sınavların sonucunda da her okulun birincilerini motive etmek amacıyla tarihe ve kültüre yolculuk etsin diye Çanakkale’ye gönderdik. Lise öğrencilerimizi de süre kısıtlamasından dolayı uçakla gönderdik. Ortaokul öğrencilerimizi ise otobüsle gönderdik. Çok ciddi bir projeydi bu sürecin bütün ilçelere bütün okullara yayıldığını oradaki çekilen fotoğrafların görülen duyguların ve düşüncelerin oradaki öğrencilerle paylaşıldığını biliyoruz. Ve bu projeye önümüzdeki dönemde inşallah tekrar devam edeceğiz.”

 “36 BİN KİTAP DAĞITTIK”

Onikişubat Belediyesi ile yapmış olduğumuz bir protokolümüz vardı. “Kahramanmaraş Bilgi İle Buluşuyor” projesiydi. Bu projeyle yaklaşık 36 bin kitap dağıttıklarını söyleyen Akkurt açıklamalarına şöyle devam etti: “Şehrin en ücra köyden en geniş alana kadar kitaplarımızı ulaştırdık, bununla ilgili olarak yarışmalar yaptık okumayı zihni geliştirmeyi değerlendirdik. Bu zihni geliştirme süreçlerinin sonunda sadece bu projeye bağlı olarak 300 bin okuma gerçekleşti.  Biz Kahramanmaraş’ın Yedi Güzel Adamını, 70 bin güzel adam, 700 bin güzel adama, güzel insana, güzel ülkeye, dönüşme idealine katkı sunmak adına böyle bir projeyi gerçekleştirdik. 

Velilerimizi de okumaya teşvik eden süreçler yaşadık. Dulkadiroğlu Belediyesi ile Kıraathanede okuma etkinlikleri gerçekleştirdik. Birbirinden farklı 9 okuma etkinliği, toplantı ve çalışma etkinliklerimiz ise devam etmektedir. Bunların masraflarını buradaki masrafları da Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından karşılanmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde yine bu projelerle ilgili olarak süreçlerimizi artırarak devam edeceğiz.”

 “EĞİTİM STANDARTLARI HER YIL ARTACAK”

Bunların sonucunda hepimizi en çok belki üzen ve en çok üzerinde konuştuğumuz konu Kahramanmaraş’ın eğitim başarısının olduğuna dikkat çeken Akkurt, “Birkaç yıldan beri biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM bu sonuçları açıklamıyor ama biz kendi dinamitlerimiz üzerinden hareketle neler yaptığımızı görmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarıma ilk günden itibaren şunu söyledim siz bir yere yönetici oldunuz bir yerde görev yapıyorsunuz artık standartlarınız geçtiğiniz yılın altına düşmemeli diye.”

 “417 TANE DESTEKLEME KURSUMUZ DEVAM EDİYOR”

Mesela TEOG sınavlarında geçen yıl ile bu yıl arasında değerlendirme yaptığımda ortalama iki puan yukarıya çıktıklarını ifade eden Akkurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversite sınavlarında 2005 ile 2006 arasında 20 puan genel ortalama da yukarıya çıkmışız. Bakın bir hamaset duygusu olsun diye söylemiyorum hakikaten Kahramanmaraş’ta yukarıya doğru çıkan bir ivme var bu ivme bire bir sorgulayarak devam ediyoruz.

Bunu yaparken biz yetiştirme kursları, açtık destekleme kursları açtık. Şuan da 417 tane destekleme kursumuz da devam etmektedir. Müracaat eden öğrencilerimiz yetiştirme ve destekleme kurslarından geçiriyoruz. Rakamsal değerlerin 79 bini bulduğunu biliyorum belki rakamlar bundan sonra da artarak devam edecek çünkü Milli Eğitim Bakanlığı çok statik bir bakanlık değil çok dinamik bir bakanlık bugün verdiğimiz rakamlar yarın değişecektir. Onun için genel anlamda kesin rakamlar belirten veriler söylemekten çekiniyorum.”

“NORMAL EĞİTİM İÇİN BİN 202 DERSLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

“Bizim normal eğitime geçebilmemiz için bin 202 dersliğe ihtiyacımız var. Bu gereken dersliğin 400 dersliğini zaten biz yaptık. Yaklaşık 400’den fazla inşaatımız da devam ediyor. Yani biz önümüzdeki dönemde 400 derslik daha yaptığımız takdir de Kahramanmaraş’ta normal eğitime geçebilecek noktaya geleceğiz. Tabi ki bir günde bunlar olmayacağını biliyorum. Yeniden geliştirmemiz yeniden güzelleştirmemiz gerek süreçler var. Onları da yapmaya devam edeceğiz.”

“TÜBİTAK PROJELERİNE BÜYÜK KATILIM OLDU”

Yine geçen yıllarda öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini özgüvenlerini becerilerini artırmaya yönelik olarak TÜBİTAK’ın desteklemiş olduğu birbirinden bağımsız iki proje yaptıklarını ifade eden Akkurt, “Bir tanesi her okulumuzda öğrencilerimizin proje yapma süreçlerini geliştirmeye yönelikti. TÜBİTAK tarafından desteklenen 5 bin lira para ödüllü yarışmaya okulun hizmetin de kullanılan birbirinden güzel projeler yapıldı. Projelere çok büyük katılım oldu. Birde bölge yarışmaları vardı bölge yarışmalarında bizim 5 adet eserimiz vardı. Bu 5 eserimizde derece yaptı. 3 tanesi Ankara’da Türkiye yarışmasına katıldı. Birincilik alamadık ama ikincilik üçüncülük dereceleri projelerin tamamında alındı. Bunlarla ilgili olarak çalışmalarımız devam edecek. Bu süreci belirli bir noktaya getireceğiz.”

9 ADET Z KÜTÜPHANENİN BİTTİĞİ VE AÇILMA NOKTASINA GELDİ

“Milli Eğitim Bakanlığının farklı bir formül olarak uyguladığı öğrencilerin okuma zevkini geliştirmeye yönelik olarak bin 500 ile 2 bin güncel kitabın bulunduğu ve şuan da 9 adet Z Kütüphanenin bittiği ve açıklama noktasına geldi. 10 tanede planladığımız kütüphane var. Bunların önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız inşallah. Her ilçemizde büyüklüğüne küçüklüğüne bakmadan kütüphane yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'un basın toplantısına basın büyük ilgi gösterirken,Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, Yardımcıları, Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürleri,Millî Eğitim Müdür yardımcıları, Millî Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Şube Müdürleri, Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Ekibi katıldı.