“Milli Birlik ve Kahramanlık” kitap okuma yarışması yapıldı

“Milli Birlik ve Kahramanlık” kitap okuma yarışması yapıldı
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından “Milli Birlik ve Kahramanlık” konulu kitap okuma yarışması il finali 10 (on) ilçeden, 10 (on) öğrencinin katılımlarıyla ilimiz Onikişubat İlçesi TOBB Fen Lisesinde...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından “Milli Birlik ve Kahramanlık” konulu kitap okuma yarışması il finali 10 (on) ilçeden, 10 (on) öğrencinin katılımlarıyla ilimiz Onikişubat İlçesi TOBB Fen Lisesinde yapıldı.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/afsin-fen-lisesi-milli-birlik-ve-kahramanlik-kitap-okuma-yarismasi-birincisi-oldu-118385h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-right-arrow" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]

 Öğrencilere kitap okumayı sevdirerek okuma kültürünün ve kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi, millî, manevi ve evrensel değerlere duyarlığın artırılması, serbest zamanların yararlı ve etkili olarak değerlendirilmesi, okuma, okuduğunu anlama, yorumlayabilme, duygu ve düşüncelerini ifade edebilme becerilerinin geliştirilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığının emirleri gereğince ortaöğretim öğrencilerine “Milli Birlik ve Kahramanlık” konulu kitap okuma yarışması düzenlendi.

İl Final yarışmasının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa YILMAZ şu ifadeleri kullandı:

Değerli mesai arkadaşlarım, sevgili öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan “Milli Birlik ve Kahramanlık” konulu yarışmaya hoş geldiniz diyerek, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün emirleri doğrultusunda 10 (yüz) temel eser arasından Yazarlar Tarık BUĞRA’nın “Küçük Ağa” ve Ahmet Hikmet Müftüoğlunun “Çağlayanlar” isimle kitapları komisyonumuz tarafından yarışma için seçildi.

Önce okullarınızda okul birincilerine seçtiniz, Sonra ilçeler oku birincileri arasından İlçe birincilerini seçtiler. Bu gün burada ilçe birincileri arasından il birincisini seçeceğiz. Yarışmaya katılacak öğrencilerimize, onları hazırlayıp buraya getiren öğretmenlerimize teşekkür ediyor başarılar diliyorum “ dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa YILMAZ; yarışma sonunda değerli komisyon üyelerimiz tarafından yapılan değerlendirmeler sonunda sıralama şu şekilde oluşmuştur. Dedi.

 

S.NoİlçesiOkuluAdı SoyadıSınav PuanıDerecesi
1AfşinAfşin Fen LisesiBetül ALMAZ37,001.
2OnkikişubatKahramanmaraş Anadolu İmam Hatip LisesiHamza TÜTEN27,502.
3AndırınŞehit Tacettin Çeribaş Anadolu LisesiHüseyin OKTAY26,753.
4DulkadiroğluMehmet Gümüşer Anadolu LisesiSerpil CEYHAN26,504.
5ElbistanElbistan Anadolu LisesiSema AY25,005.
6GöksunGöksun Anadolu LisesiSeda ASIL15,756.
7PazarcıkKipaş Çok Programlı Anadolu LisesiElif AKAR11,007.
8NurhakNurhak Çok Programlı Anadolu LisesiŞeyma Nur YAPICI4,758.
9ÇağlayanceritHelete Anadolu LisesiBeytullah TEPE4,009.
10TürkoğluBalsuyu Mesleki ve Teknik Anadolu LisesiFatma Nurgül GÜL3,5010.
11EkinözüEkinözü Çok Programlı Anadolu LisesiSemanur KANDİL-Girmedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.