Maraşta Haber
Maraşta Haber

Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesinde Yazar-Okur Buluşmaları

 Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi bir gelenek haline getirdiği yazar-okur buluşmalarına devam ediyor daha önceki aylarda Rasim ÖZDENÖREN, İbrahim DEMİRCİ, Şaban SAĞLIK, Mehmet Narlı, Ercan YILDIRIM, Köksal ALVER gibi pek çok şair ve yazarı konuk eden Mehmet GÜMÜŞER Anadolu lisesinin bu ayki konuğu yazar Şaban ABAK’TI 23 Mayıs Perşembe günü yapılan yazar –okur buluşmasında Necip Fazıl […]

Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesinde Yazar-Okur Buluşmaları

25 Mayıs 2013 - 13:28A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi bir gelenek haline getirdiği yazar-okur buluşmalarına devam ediyor daha önceki aylarda Rasim ÖZDENÖREN, İbrahim DEMİRCİ, Şaban SAĞLIK, Mehmet Narlı, Ercan YILDIRIM, Köksal ALVER gibi pek çok şair ve yazarı konuk eden Mehmet GÜMÜŞER Anadolu lisesinin bu ayki konuğu yazar Şaban ABAK’TI 23 Mayıs Perşembe günü yapılan yazar –okur buluşmasında Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai KARAKOÇ’UN Düşünce Dünyaları üzerinde duruldu. Yazar Şaban ABAK kendi okuma yazma serüveninden bahsetti ve öğrencileri okuma üzerine bir fikir yürütmeye kafa yormaya çağırdı.

 Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç’un 20.yüzyıl Türk şiirinin köşe taşları olduklarını söyleyen Abak: ”Hece şiirini zirvesini en üst çıtayı Necip Fazıl Kısakürek temsil eder, keza serbest tarzdaki modern şiirin de zirvesi şüphesiz Sezai KARAKOÇ’tur, onsuz ikinci yeni şiirinden bahsedilemeyeceği gibi 20. yüzyıl modern şiirinden de bahsedilemez. Şekil olarak birbirinden ayrı şiir yazan bu şairler muhteva olarak birbirlerinin devamı niteliğindedir. İkisinin de beslendiği kaynak aynıdır geleneğimiz, mana köklerimiz ve asr-ı saadet bu kaynağı oluşturur. Bir ‘DİRİLİŞ’ felsefesini işleyen bu iki büyük şair davaları için çok mücadele etmiş soruşturma, mahkumiyet gibi süreçleri atlatmışlardır. Bugün onların bu felsefesine, düşünce görüşüne sahip çıkan milyonlarca takipçileri vardır” dedi.

 Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi  okul müdürü Hayri GEL Yazar şaban ABAK’a kendilerini okullarında görmekten, ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyerek teşekkür etti. Program yazarın kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

                                                                                         ŞABAN ABAK

 1963 yılında Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Ortabahçe köyünde doğdu. İlkokulu Horasan’ın Hasanbey köyünde, ortaöğrenimini Erzurum Lisesi ve Kandilli Lisesi’nde tamamladı. 1982 yılında başladığı Ankara Hukuk Fakültesi’ndeki eğitimini 1986’da yarım bıraktı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Tv-Sinema bölümünü bitirdi (1991).

İlk yazı ve şiirlerini lise yıllarında Erzurum gazetelerinden Hürsöz, Aziziye ve Doğu Ekspres’te yayınladı. 1983’ten itibaren şiir ve edebiyat yazılarını Töre, İkindiyazıları, Albatros, Kayıtlar, Mavera, Dergâh, Yalnızardıç, Yediiklim, Hece, Şehrengiz, Kılavuz ve Kaşgar gibi edebiyat ve kültür dergileriyle, Zaman, Yeni Şafak ve Selam gazetelerinde sürdürdü.

1981’de Türkiye Diyanet Vakfı Şiir Yarışması’nda ve 1986’da Eskişehir Yunus Emre Şiir Ödülü’nde birincilik ödüllerini aldı.

İlk şiir kitabı Bağdat’tan Dönen Şiirler, 1990’da Yediiklim Yayınları ve 1999’da ikinci kere Kırkambar Yayınları tarafından basıldı.

Arkadaşı şair Hüseyin Atlansoy’la birlikte hazırladıkları Güldeste, bir genç şairler antolojisidir ve Beyan Yayınları’nca 1991’de yayınlandı. Daha çok türkü metinleri üzerine yazdığı denemelerini Karpuz Kestim Yiyen Yok adıyla yayınladı. (Kaknüs Yay. 2004)

Malcolm X ve İşport/Acılar adlı iki radyofonik oyunu var. Yayınlanmamış oyun ve senaryoları ile basıma hazır şiir ve deneme kitapları bulunuyor.

Şiirlerinde coşkun bir ses ve ironik bir içlenme dikkat çeker. Ahmet Kabaklı, Abak’ı “Türk Edebiyatı-4” adlı eserinde Sezai Karakoç’un öncülüğünü yaptığı Diriliş Akımı’nın genç mensuplarından sayar.

Çalışma hayatına 1987’de Mavera dergisinde yazı işleri müdürü olarak başladı. On yıl gazetecilik ve yayıncılık alanında çalıştı. Öğretmenlik ve sendikacılık yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır.
Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu üyesidir.

 0 1 4 5 6 7 8 912 15

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow ...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretmenleri Güldane Sarı ve Ülker Kutluay yürüttükleri “We Grow With Love”isimli...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ