MEB- TTK Başkanı Durmuş Kahramanmaraş’ta

MEB- TTK Başkanı Durmuş Kahramanmaraş’ta
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü M.Sait Kırmacı toplantı salonunda düzenlediği Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, ilkokul ve Orta öğretim...

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü M.Sait Kırmacı toplantı salonunda düzenlediği Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, ilkokul ve Orta öğretim kurumu okul müdürleri ve yeni program formatörleri ile toplantısında yenilenen öğretim programlarına ilişkin kamuoyunun gündeminde olan konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/ttk-baskani-durmus-kahramanmarasta-yeni-mufredat-programini-tanitti-129296h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square"]Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]

“Sayın başkanım, çok değerli mesai arkadaşlarım, hepinizi saygıyla selamlıyorum, bugün burada toplanmamızın gerekçesi değişen yeni müfredat programı ile ilgili olarak biraz hasbihal etmek, biraz konuşmak Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konudaki değerlendirmelerini birinci ağızdan, sayın başkanımızdan almak, varsa düşüncelerimizi görüşlerimizi bu süreçle ilgili olarak paylaşmak.” Diyerek açılış konuşmasına başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Sayın başkanımız aramızda, Kahramanmaraş 4. Kitap ve Kültür Fuarı gerekçesiyle göz önünde bulundurarak aramızda yoğun bir program olacak iki gün boyunca burada olacağız, zaman zaman okullarımızı ziyaret edeceğiz, zaman zaman öğrencilerle, öğretmenlerimizle bir arada bulunacağız, zaman zamanda böyle toplantılarda bu sürece en verimli şekilde geçirmeye gayret edeceğiz. Ben biliyorum ki Ankara'da hakikaten Talim Terbiye Kurulu'nun yaptığı çok yoğun ve ciddi çalışmalar var Bütün bu yoğun ve ciddi çalışmaların içerisinde alanın mutlaka ziyaret edilmesi, birlikte belli çalışmaların yapılmasının ve önemi göz önüne alındığında Başkan beyin buralara kadar gelmiş olması da bizi ayriyeten memnun ediyor. Ben saygıdeğer başkana burada ağırlamış olmaktan, onunla birlikte olmaktan, çok memnun olduğunuzu keyif aldığımızı, Sizlerin de aynı memnuniyeti, aynı huzuru başarıyı birlikte yaşayacağınızı düşünüyorum, başarılı bir faaliyet olmasını diliyor, hepinize katkılarınız için gayretlerimiz için tekrar teşekkür ediyorum. Sayın başkanıma da hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum.

MEB-TTK Başkanı Alpaslan Durmuş Kimdir?

Alparslan Durmuş 1970 yılında Karsa ta doğdu, evli ve 3 çocuk babası. İlk ve orta öğrenimini İstanbul da tamamlayan durmuş Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1993 yılında mezun oldu.  Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi Eğitim Birimleri Enstitüsünde, Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında Küreselleşmenin Eğitime Yansımaları başlıklı teziyle 2002 yılında tamamladı.

1994- 2000 yılları arasında öğretmen ve idareci olarak Kırklareli ve İstanbul'da resmi ve özel öğretim kurumlarında görev yaptı. 2000- 2015 yılları arasında yayıncı, yazar Yayın Yönetmeni yazı işleri müdürü editör ve Danışman olarak çeşitli görevlerde bulundu 2015-2016 yılları arasında Türkiye Basım Yayın meslek Birliği başkanlık görevini yürüttü 29 Ağustos 2016 tarihinde Talim ve Terbiye Kurulu başkanlığına kurulu başkanı olarak atandı.

Bu tanıtımdan sonra yeni müfredat programı ile ilgili konferanslarının vermek üzere Talim ve Terbiye Kurulu başkanımız Sayın Alparslan Durmuş kürsüye davet edildi ve konuşmasına başladı.

“Hayırlı sabahlar arkadaşlar, özellikle ilinizde bulunmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Katılımınız için hepinize teşekkür ederim. Ben önce programların geliştirme süreci ve programlardan bahsedeyim. Hem dönem başında, Haziran sonunda çeşitli dokümanlarla bilgi sahibi oldunuz hala kafanıza takılan sorunlar varsa onları aydınlatalım.

2016-2017 Eğitim –öğretim yılının başında arkadaşlarımız programlarla ilgili çalışmalara başladılar, özellikle bununla alakalı sahada ki öğretmen arkadaşlarımızın zümre raporları, il, ilce raporları incelenip, taranıp ne gibi eksiklikler var, neler yapılması gerekir gibi tespitler yapılması gerçekleştirildi. Sonrasında öğretmenlerden ve velilerden temel eğitim ve ortaöğretim genel müdürlüğü tarafından anketler yapılarak sorun tespitleri ve gelişme alanları belirlenmeye çalışıldı. Bu gelişmelerin akabinde de her bir dersle ilgili komisyon oluşturuldu. Bu komisyon %60 civarında öğretmen, % 40 civarında da akademisyenlerden oluşuyor. Her bir komisyonda 11-12 kişi vardı. Bu arkadaşlarımız çalışmaya başladılar, çalışma sonuçları 13 Ocak-10 Şubat arasında 27 gün askıda kaldı ve biz bu sürede medya ve basın yoluyla sıkı bir duyuru yaptık 184 bin görüş geldi, 450 bin sosyal medyadan mail aldık, programa 45 bin ziyaret oldu, ilk defa böyle yüksek bir sayıda katılım gerçekleşti

Daha sonra Antalya da programı farklı yapan 361 kişi ile bir araya geldik ve o 184 bin görüş ile ilgili tasnif çalışması yaptık, bunları gruplandırdık ve 12 Temmuz’a kadar da bu programlarla alakalı gelen bildirimleri kendi gruplarında değerlendirdiler, ardından 13 Temmuz’da da bakan Beyin imzasından sonra program ilan edilmiş oldu.

2017-2018 eğitim öğretim yılında, bu yıl 1-5 ve 9’larda sadece programın ilk pilot uygulamalarını yapıyoruz. 1-5-9’un Ocak ayına kadar değerlendirme çalışmasını yapacağız ve ocak ayında bitirmiş olacağız ve peşinden bu programla ilgili ders araç gereçlerini hazırlamaya başlayacağız. 2018-2019 da tüm derslerde, tüm kademelerde bu programa geçmiş olacağız.

Biz ne yaptık bu programla bir sadeleştirmeye çalıştık, iki programlarda beceri odaklı bir yaklaşım oluşturmaya çalıştık, üçüncüsü değerler eğitimini ele aldık.” Dedi.

Durmuş konferansında bu aşamadan sonra nelerin yapılacağı, kademeler arası geçiş ve sınav sistemi, 9. Ve 10. Sınıflarda zorunlu dersler ve ortak dersler, Ders kitaplarını hazırlanması, dağıtımı, Suriyeli öğrenciler , ders kitapları vb. konularla ilgili soruları cevaplandırdı.