Kahramanmaraş’ta ,Mavi Kapaklar Umut Olmaya Devam Ediyor

 

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve bağlı kurumlarınında destek verdiği,Kahramanmaraş’ta “Tane tane kapaklar toplayalım, adım adım engelleri aşalım.” Mavi Kapak Toplama projesi merkez Yavuz Selim İlk ve Ortaokulunda engelleri aşmaya devam ediyor.

 

 

Kız İmam Hatip Lisesi’nde Kantincilik yapan A.Kadir Gülmez’in öncülüğünde ve sosyal paylaşım sitesi Edeler diyarının desteğiyle“Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım’ Kampanyası” Merkez Kahramanmaraş Yavuz Selim İlk ve Ortaokulunda 3 engelli öğrenciyi daha tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.

Yavuz Selim İlk ve Ortaokulunda okuyan öğrenciler kampanya doğrultusunda plastik kapak toplayarak engelli arkadaşları Tuğba çalışır, Zeynep Köken ve Selim Erdem Buldum’a sahip çıktılar. Engelli öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi.

 

Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan birçok engelli vatandaşımız maddi durum yetersizliği nedeniyle tekerlekli sandalye alamamaktadır diyen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk Kahramanmaraş’ta kampanyanın büyük ilgi gördüğünü toplanan kapaklarla gündelik yaşam koşullarında dışarı çıkamayan ve bu nedenlerle sıkıntı yaşayan engelli kardeşlerimize destek olunduğun bunun en güzel örneğininde bu törende yaşandığını belirterek hem kampanya ilgililerine hem de öğrencilere teşekkür etti.

 

 

 

Sandalye dağıtım törenine Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Sarıtürk, Şube Müdürü Ahmet Akküncü, okul müdürü Adem Morkaya, MEBBİS yöneticisi Yakup Kaman, okul müdür yardımcıları , öğretmenler ve veliler katıldı.