Maraşta Haber
Maraşta Haber

Madalyalı Kahraman Şehir 2014 ödülleri verildi

Kahramanmaraş Belediyesi ve İl Milli eğitim Müdürlüğü organizesiyle bu yıl 5. Düzenlenen Madalyalı Kahraman Şehir Resim Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ertaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü […]

Madalyalı Kahraman Şehir 2014 ödülleri verildi

10 Şubat 2014 - 12:58A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Belediyesi ve İl Milli eğitim Müdürlüğü organizesiyle bu yıl 5. Düzenlenen Madalyalı Kahraman Şehir Resim Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ertaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serdar Yakar ile okul müdürleri, öğrenciler, öğretmenler veliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ertaş, milli mücadele ederk destan yazanların Kahramanmaraşlı olduğu gibi, bu destanı kaleme alan, şiire döken ve resimleyenlerin de birer kahraman olduğuna işaret ederek: “Evet bugün burada Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince düzenlediğimiz Madalyalı kahraman Şehir yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz. Bu yarışmanın düzenlenmesinde ilk adımı atan ve projenin mimarlarından olan Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan başta olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ertaş konuşmasının ardından resim dalında dereceye giren

Türkiye Birincisi: Tuba Padir, İMKB Ortaokulu, IĞDIR, Türkiye İkincisi: Rabia Tuncer, Mümin Gençoğlu 2 Ortaokulu Yıldırın/BURSA, Türkiye Üçüncüsü Kader Keleş, Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Ortaokulu, Merkez/TRABZON ve Mansiyon  Buse Özdemir, Gazi ortaokulu, 12 Şubat /KAHRAMANMARAŞ ödüllerini verdi.

Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ise bu yarışmayı bir eğitimci olarak çok önemsediğini ifade ederek: “Bir eğitimci olarak bu ülke genelinde yapılan yarışmayı ben çok önemsiyorum. Başta Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Poyraz Bey olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan şiir dalında dereceye giren Türkiye Birincisi: Tuğberk Avşaroğlu, Konya Bilim ve Sanat Merkezi, Meram/KONYA, Türkiye İkincisi: Zehra Kuntoğlu, Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu, MARDİN, Türkiye Üçüncüsü: Beyza Malkoç, Yunus Emre Ortaokulu, KAHRAMANMARAŞ ve Mansiyon Deniz Buğra Çarboğa, Beyhan Gençay Ortaokulu Hatay/ANTAKYA ödüllerini verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, bu yarışmayı ilk düzenlediklerinde çok heyecanlandıklarını ifade ederek: “yarışmanın ilkini gerçekleştirdiğimizde nasıl heyecanlndıysam aynı heyecanı şu anda yine yaşıyorum. Başkan Yardımcımız ve İl Milli eğitim Müdürümüz söyleyecekleri zaten söylediler. Ben bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan kompozisyon dalında dereceye giren Türkiye Birincisi: Osman Karamık, Veliköy Belediyesi Ortaokulu Çerkezköy/TEKİRDAĞ, Türkiye ikincisi: Melisa Reyhan, Tarhuncu Ahmet Paşa Ortaokulu, Keçiören/ANKARA ,Türkiye Üçüncüsü: Ayşegül Kubat, Denizciler Ortaokulu, RİZE, Mansiyon: Şemen Almula Barışık, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu AFYONKARAHİSAR ödüllerini verdi.

Yarışmada birinci olan öğrencilere 2.000 TL, ikinci olan öğrencilere 1.500 TL, üçüncü olan öğrencilere 1.000 Tl ve mansiyona 500 TL ödül verilirken, öğrencinin öğretmenine dizüstü bilgisayar, okuluna ise plaket takdim edildi.

Kahramanmaraş Belediye Basın Yayın ve Halka İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci ise jüri üyelerine plaketlerini takdim ederek, yarışmaya emek veren herkese teşekkür etti.

Ödül törenin ardından topluca resim çekilerek yarışmaya gönderilen eserlerin sergilendiği serginin açılışı gerçekleştirildi.

kompozisyon resim STC_3272 STC_3421 STC_3456 STC_3462 STC_3471 şiir

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ