Maraşta Haber
Maraşta Haber

Maarif Anadolu Lisesi,Kitaplarla Buluştu

“Maarif Anadolu Lisesi öğrencilerini, Karacaoğlan Mobil-Gezici Kütüphanesinideki kitaplarla buluşturdu.  30 Mart 2021 Salı günü Kütüphane Haftası münasebetiyle Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesi Gezici Kütüphane aracı Maarif Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. Gezici Kütüphane aracı okul bahçesinde açtığı stantla yaklaşık 2000 kitabı öğrencilerle buluşturdu. Etkinliği organize eden Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Recep Ağır düzenlenen törende kısaca şunları […]

Maarif Anadolu Lisesi,Kitaplarla Buluştu

02 Nisan 2021 - 10:12A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

“Maarif Anadolu Lisesi öğrencilerini, Karacaoğlan Mobil-Gezici Kütüphanesinideki kitaplarla buluşturdu. 

30 Mart 2021 Salı günü Kütüphane Haftası münasebetiyle Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesi Gezici Kütüphane aracı Maarif Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. Gezici Kütüphane aracı okul bahçesinde açtığı stantla yaklaşık 2000 kitabı öğrencilerle buluşturdu. Etkinliği organize eden Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Recep Ağır düzenlenen törende kısaca şunları ifade etti: 

“Sevgili Öğrenciler;  

Bu hafta kütüphanecilik haftası olması dolayısıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. 

Okulumuz yeni açılmış olmasından dolayı tam teşekküllü kütüphanemiz yok ama oluşturmak için tüm gücümüzle gayret göstermekteyiz. Sizleri kitap ve kütüphaneden uzak bırakmamak amacıyla Karacaoğlan gezici halk kütüphanesini okulumuza getirerek siz sevgili öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bizleri kırmayan kütüphane müdürümüz Bilal HORASAN beye teşekkür ederiz. Kütüphanemizi daha fazla zenginleştirmek için öğrencilerimizden ve velilerimizden yardım beklemekteyiz.               

 

 

Bir toplumun gelişmişlik seviyesinin en önemli göstergelerinden birisi kütüphanelerinin zenginliğinden ve topluma sunduğu işlevinden gelir. Öğretmen öğrenci ve toplum olarak kütüphanelerimize ne kadar değer verirsek bilimde sanatta kültürde o kadar ilerlemiş olacağız. 

Kitaplar hayatımızdaki vazgeçilmez vefalı dostlarımızdır ne kadar dostumuz var o kadar gönül zenginliğimiz vardır, zenginliğimizi artırmak dileğiyle.” 

            Recep Ağır’ın konuşması sonrası söz alan Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Bilal Horasan söz aldı. Öğrencilere hitap eden Horasan konuşmasında şunları ifade etti: 

“Sevgili Öğrenciler, 

57. Kütüphane Haftası dolayısı ile okul idarenizin daveti üzerine gezici kütüphane aracımızla birlikte bugün size (Maarif Anadolu Lisesine) geldik. 

Kütüphane Haftası 1964 yılından bu yana her yıl mart ayının son pazartesisiyle başlayan hafta kütüphane haftası olarak kutlanır. Kütüphane Haftasının içeriği çeşitli etkinliklerle doldurulur ki bu etkinliklerle kütüphanelerin işlevleri, kurumsal yapıları, verdiği hizmetleri kimlere hitap ettiği gibi konularında bilinç oluşturmak, kütüphaneler için farkındalık oluşturmak gibi hedeflere odaklanılır. Bizde bu bağlamda kütüphanemiz hizmetlerini, Kahramanmaraş’ta kütüphanelerimizi sizlere anlatmak istiyoruz. 

 

Karacaoğlan İl Halk Kütüphanemiz 1965 yılında yapımı tamamlanmış olan yerinde, Uzunoluk caddesi üst tarafında yokuş başında yer alan toplam 3444 metrekare arsa üzerine 1754 metrekare inşaat alanı olarak kurulmuş 3 katlı geniş bir bahçesi olan mütevazi bir binadır. Giriş katta 0-14 yaş arası çocuklar için oluşturulmuş salonumuz bulunmakta 1. Katta yetişkinler için sağlı sollu iki salonumuz bulunmaktadır. 2. Katta ise 20 adet bilgisayarı ile hizmet veren internet salonumuz aynı salon içerisinde hizmet veren görme engelliler bölümümüz bulunmaktadır.  

Kütüphane koleksiyonumuzda toplamda 53995 adet kitap bulunmakta, 36046 adedi yetişkinlere 14341 adedi çocuklara hitap etmektedir. Bunun yanı sıra 198 adet süreli yayın aboneliğimiz, 98 adet te kitap dışı materyalimiz bulunmaktadır. 

Kütüphanemiz pandemi dolayısı ile şimdilik sadece hafta içi saat 9.00-17.00 arası hizmet vermektedir pandemi sonrası ise eskisi gibi haftanın 7 günü saat 9.00-22.00 arası hizmet vermeye devam edecektir. 

Şehrimizdeki kütüphanelerden kısaca bilgi verecek olursak Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bağlı Karacaoğlan İl Halk Kütüphanemizden ayrı olarak Orman Dairesi lojmanların içerisinde Merkez Çocuk Kütüphanesi Şubemiz bulunmaktadır. Dış ilçelerde ise 10 adet ilçe ve şube kütüphanelerimiz bulunmaktadır. Şehrimizde çeşitli mahallelerde büyükşehir belediyemiz eliyle kurulan 22 adet kütüphaneleri de ekleyecek olursak toplamda şehrimizde 34 adet halk kütüphanesi bulunmaktadır.  

Kütüphane hizmetlerimize değinecek olursak, kütüphanemizden üyelik sistemi ile yararlanmak mümkündür. Sadece kimlik numarası ve telefon numarası vererek üye olmanın mümkün olduğu kütüphanemizden başka hiçbir şart aranmadan, hiçbir şekilde din, dil, ırk, mezhep, yaş ve cinsiyet farkı gözetmeden ücretsiz olarak hizmet almak mümkündür. Üye olan herkes kütüphanenin açık olduğu saatlerde dilediği zaman kütüphaneye gelebilir kütüphanenin kapanacağı saate kadar dilediği kadar kütüphanede vakit geçirebilir. Dilediği kadar internet hizmeti alabilir, nezih salonlarımızda oturup kitap okuyabilir, kütüphanemizde zaman zaman gerçekleştirdiğimiz kültürel aktivitelere katılım sağlayabilir, dilerse aynı anda 3 adetle ve 15 gün süre ile sınırlı olmak üzere ödünç kitap alabilir evine ya da işyerine götürebilir. 

Sevgili Öğrenciler, varlığı bilinmeyen hiçbir şey bireyler tarafından arzu edilmez. Denizin varlığından haberdar olmayan birey denize gidip tatil yapıp yüzmeyi arzu etmez, otomobilin icadından haberdar olmayan birey ne kadar zengin olursa olsun otomobil almayı arzu etmez. Kütüphanelerimizde de neler yaptığımızı, bireylere ne gibi faydalar sağladığımızı bilmeyenler de kütüphanede zaman geçirmeyi arzu etmezler. Geliniz, kütüphanelerimize uğrayınız. Bilgi kaynaklarının (internet, televizyon, sosyal medya vs.) çok fazla olduğu günümüz dünyasında asıl insanın ruhunun açlığını giderici bilginin, sosyalleşmenin, entelektüel bir birey olmanın en iyi yolunun iyi bir kütüphane okuru olmaktan geçtiğini görünüz. Devletimizin sunduğu kütüphanecilik hizmetlerinden öylesine talep kâr olunuz ki devletimiz de bu alanda sürekli kendisini yenilemek kaygısı içerisinde olsun. Recep hocanız size devletlerin zenginliği kütüphanelerinin zenginliğinden anlaşılır dedi. Ben buraya ekleme yapmak istiyorum devletlerin gelişmişliği de bireylerin gelişmişliğinden bireylerin gelişmişliği ise kütüphanelerin işlevselliğinden kullanışlılığından anlaşılır, diyorum.  

            Konuyla alakalı birçok istatistiksel bilgiler bulunmakla birlikte ben bir tanesini size aktarmak istiyorum. Teknolojik açıdan gelişmiş ülke olarak bildiğimiz Japonya’da, yapılan bir araştırma sonucunda bir kişinin bir yılda 6 adet kitap okudu saptanmıştır. Aynı araştırmanın Türkiye verisinde ise 6 insanın yılda ortalama 1 adet kitap okuduğu saptanmıştır. Birey gelişirse toplum gelişir, devlet gelişir. Ülkemizin Japonya gibi teknolojik açıdan gelişmiş olmamasının sorumluları devlet yöneticilerimiz değildir. İnanın ülkemizle Japonya’nın devlet yöneticilerini yer değiştirseniz de, ülkemiz yine gelişmekte olan ülke olacak, Japonya yine gelişmiş ülke olacaktır. Demek ki maharet yöneticilerimizde değildir, maharet bireylerdedir. Hepinizi birey olarak sorumluluğunuzu almaya önce kurtarmaya kendinizden başlamaya, bu doğrultuda her birinizi yılda en az 6 kitap okuyan birer kütüphane dostu bireyler olmaya davet ediyorum. Her birey kendisini kurtarırsa birde bakmışınız ülkemiz gelişmiş ülkeler arasına girmiş, refah seviyesi yükselmiş, nezih ve müreffeh bir ülke olmuştur. 

            Arka tarafınızda duran gezici kütüphane aracımızın içinde 2000 adet kitap ve sizlere yardımcı olmak üzere 2 adet kütüphanecimiz bulunmaktadır. Şimdi kütüphanedeymiş gibi kütüphanecilerimizin yanlarına varıp kütüphanemize üye olabilirsiniz, 3 adetle ve 15 gün süreyle sınırlı olmak üzere ödünç kitap alabilirsiniz. Alınan kitabın kamu malı olduğu ve sizden sonra başkalarının da yararına sunulacağı bilinciyle sorumluluk duygusunu yetirince taşıdığınızdan hiç şüphemiz bulunmamaktadır. Teşekkür ediyorum.” 

            Program Okul Müdürü İbrahim Halil Kaymaz’ın etkinliği düzenleyen Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri Recep Ağır, Bayram Kayabaşı ve Karacaoğlan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Bilal Horasan’a teşekkür etmesi ile sona erdi. 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ