Maraşta Haber
Maraşta Haber

Köyümüzden Avrupa’ya

  Alaeddin Özdenören Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerinde Avrupa Yolculuğu Heyecanı Başladı.   T.C Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığınca onaylanan ve Ulusal Ajans ( @ua.gov.tr) tarafından organize edilen, Hayat Boyu Öğrenme(LLP) Comenius programı kapsamında Proje hazırlayan Alâeddin Özdenören Yatılı Bölge Ortaokulu ve ilkokulu, Avrupa’nın beş ülkesine yapacağı çalışma ziyaretlerinin ilkini gerçekleştirmek […]

Köyümüzden Avrupa’ya

09 Ekim 2012 - 17:49A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 

Alaeddin Özdenören Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerinde Avrupa Yolculuğu Heyecanı Başladı.

 

T.C Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığınca onaylanan ve Ulusal Ajans ( @ua.gov.tr) tarafından organize edilen, Hayat Boyu Öğrenme(LLP) Comenius programı kapsamında Proje hazırlayan Alâeddin Özdenören Yatılı Bölge Ortaokulu ve ilkokulu, Avrupa’nın beş ülkesine yapacağı çalışma ziyaretlerinin ilkini gerçekleştirmek için, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 10 kişilik ekiple Romanya’ ya gidiyor.

Okul Müdürü Mehmet KABAK yapılacak çalışma ziyaretleri ve proje hakkında şunları söyledi: ”Comenius Programı’nın temel amacı, “Okul Eğitimi” alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyalogu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmektir.Bu amaçla ana teması “Birlikte barış içinde yaşamak için çevre eğitimi ,Ulusal ve Avrupa Değerler Eğitiminin önemi  hakkında Avrupa vatandaşlarını aktif ve duyarlı hale getirmek” olan ve Romanya,İspanya,Polanya,Litvanya,Yunanistan ve Portekiz Ülkelerindeki okullar ile ortak olduğumuz projemiz iki yıl süreyle devam edecektir.

Proje kapsamında yapılacak çalıştaylar için değişik 16 öğrencimizi Avrupa’nın beş ülkesine götüreceğiz. Ayrıca sekiz öğretmen hareketliği de sağlayacağız.

Bu ziyaretlerimizle, Projemizin ana teması üzerinde yapacağımız çalışmalarımızın yanında,  öğretmen ve öğrencilerimiz; farklı kültürleri tanımak, meslektaşları ve akranları ile birlikte çalışarak  farklı eğitim sistemlerini, eğitimde kullanılan metot, teknik ve teknolojileri yakından  inceleme imkanı bularak, gördükleri güzel, verimli uygulamaları ve kazanımlarını okulumuzun diğer personel ve öğrencileriyle paylaşma fırsatı bulacaklardır. Ayrıca bu ziyaretlerimiz sayesinde proje ortağımız ülkelerin eğitimcileri ile olumlu ilişkiler ve kalıcı dostluklar kurarak, Avrupalı insanların, varsa Ülkemiz ve Türk halkı hakkında önyargıya dayalı ve gerçek dışı olumsuz düşüncelerini yok etmek için ülkemizi temsil noktasında üzerimize düşen görevi yapma onurunu yaşayacağız.

Okulumuz da kayıtlı, ailesinin sosyo-ekonomik durumu yetersiz, çok zor coğrafi şartlarda yaşayan veya dağılmış aile çocuklarından oluşan öğrencilerimize böyle bir imkânı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Proje çalışmalarımız dahilinde ikinci toplantıyı gerçekleştirmek üzere, ortağımız olan 6 ülkenin öğretmen ve öğrencileri  2013 Mart ayının ortalarında okulumuzu ziyaret edecekler ve bir hafta süreyle misafirimiz olacaklar ve birlikte çalışmalar yapacağız.Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve Belediye Başkanlığımızla  koordineli çalışarak ve yerel basınımızın da desteğini alarak; Eğitim kurumlarımızı,İlimizin tarihini,doğasını,kültürel yapısını yakından tanıtıcı programlar hazırlamayı planlıyoruz.

Eğitim açısından biz öğretmenlerin ve öğrencilerimizin ufkunu genişletecek olan, okullarımızın bu tür faaliyetlerine velilerimizden destek bekliyoruz.

Okulumuza verdikleri destek ve imkânlardan dolayı başta Kahramanmaraş Valiliğimize,  Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve diğer kurumlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ