Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Robotik ve Teknoloji Festivali Ede-Ro

Kahramanmaraş’ta Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından, Osman Sayın Spor Salonu’nda yaptığı ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde değişik kategorilerde ki  “Kahramanmaraş Robotik ve Teknoloji Festivali Ede-Ro” yarışmasının açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.   Osman Sayın Spor Salonunda ki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşına müteakiben Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Dilek Konuş’un açılış konuşmasıyla […]

Kahramanmaraş’ta Robotik ve Teknoloji Festivali Ede-Ro

10 Haziran 2022 - 22:53A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ta Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından, Osman Sayın Spor Salonu’nda yaptığı ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde değişik kategorilerde ki  “Kahramanmaraş Robotik ve Teknoloji Festivali Ede-Ro” yarışmasının açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

 

Osman Sayın Spor Salonunda ki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşına müteakiben Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Dilek Konuş’un açılış konuşmasıyla başladı.

 

HABERE AİT FOTO-VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTA Kİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=FgZL2QO8d9c

 

“Değerli meslektaşlarım, kıymetli misafirler, sevgili öğrenciler, ve değerli basın mensupları ilkini düzenlediğimiz Kahramanmaraş Robotik ve Teknoloji Festivali Ede-Ro’ya hoş geldiniz.” diyerek konuşmasına başlayan Konuş, daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Pek çok gelişmiş ülkede eğitimin önemli bir parçası haline gelmiş olan robotik ve kodlama eğitiminin çok küçük yaşlarda başlaması gerektiği düşünülmektedir. Gelecekte yerli yazılımların başarısından söz edebilmek aynı zamanda teknoloji çağının bir parçası olabilmek için ülkemizde de erken yaşlarda robotik ve kodlama mantığının çocuklara kazandırılması gerekmektedir. Bu bağlamda şehrimizde de önemli çalışmalar meyvelerini vermektedir. Antalya da gerçekleştirilen Robotex Turnuvasında 17 öğrencimizle 5 takımımız 4 kategoride başarı sağlayarak Estonyada gerçekleştirilecek dünya şampiyonasında ülkemizi temsil hakkı kazanmıştır. Ayrıca Kervan İmam Hatip ortaokulu öğrencileri ve danışman öğretmeni Sivas robot yarışmasında 190 takım içerisinden 2. olmuştur. Şehrimizin çocuklarının potansiyelini bilmekteyiz. Bilişim Teknolojileri öğretmenlerimizin de desteğiyle çıtayı daha da ileri taşıyabileceğimizi biliyoruz.

Bu bilgiler ışığında Onikişubat Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizde üzerimize düşeni yapmak adına şehrimizin kıymetli öğrencilerinin robotik ve kodlama alanlarında kendilerini gösterebileceği ve kendileri gibi yetenekli akranlarıyla tanışıp fikir alış verişi yapabileceği ayrıca bunların tümünü eğlenerek yapabileceği Kahramanmaraş Robotik ve Teknoloji Festivali etkinliğini tertip etmiş bulunmaktayız.

İnşallah, etkinliğimizin genç arkadaşlarımıza ilham vermesine ve 1. sini düzenlediğimiz festivalimizin ilerleyen senelerde geleneksel hale gelmesine tanıklık ederiz.

Ayrıca festivalimizin düzenlenmesinde ve yürütülmesinde maddi manevi desteklerini esirgemeyen

Sn Valime, Sn Kaymakamıma, Sn İl müdürlerime, Büyükşehir Belediye Başkanıma, BTE Derneği Genel Başkanı Sn Burcu YILMAZ nezdinde İL temsilcisi Mehmet KAYA ve kıymetli yönetimine, Robotex CEO su Sn Orhan ÇEVİK ‘e, MBA Okulları kurucusu Sn Halil GÜRSOY beyfendiye, Onikişubat Muhtarlar Derneği Başkanı Sn Ahmet KILÇIK Beyfendiye kurumumuz, öğrencilerimiz ve velilerimiz adına sizlerin huzurunda gönülden teşekkür ediyorum.

Teşriflerinizden ötürü büyük küçük herkese yürekten teşekkür eder yarışmada geleceğimiz olan gençlere başarılar dilerim.” dedi.

 

Peşinden Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman “Kahramanmaraş Robotik ve Teknoloji Festivali Ede-Ro” ile ilgili olarak şu konuşmayı yaptı. 

“Çok kıymetli meslektaşlarım ve her türlü çabamızın kendileri için olan ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularım! Böyle güzel bir günde böyle güzel bir festivalde coşku içerisinde birbirimize kenetlenmiş bir biçimde özel okuluyla, resmi okuluyla, fen lisesi ile, Anadolu lisesi ile, bilim sanat merkezi ve tüm okullarımızla hep birlikte güzel bir festival için bir aradayız.

Hoşgeldiniz!

Artık dünya gidişatı bilişim üzerinden olmakta, doğal olarak bizler de bu duruma göre kendimizi ayarlamakta ve dünya ülkelerinin gerisinde kalmamak üzere bir hamlenin içerisindeyiz. Hamdolsun geleceğimiz seviye boyutuyla da dünyada ileri boyutlu birçok ülkeye de liderlik yapabilecek bir pozisyon olmak dolayısıyla ülkemiz açısında gurur verici bir seviyeyi görüyoruz, yaşıyoruz, gurur duyuyoruz.

Gelinen bu seviyeyi daha da ileri bir seviye götürecek olan sevgili yavrularımız!

Sizler bu seviyeyi yarın daha da ileri seviyelere götürmek şekliyle ülkemize daha farklı gururu yaşatacak, ülkemizin onur ve gurur kaynağı olacaksınız. 

Bir kişi gelir, dünyayı değiştirir. O bir kişi inanıyoruz ki sizin içinizden çıkacak. 

Sizlere ve sizlere emek veren, gecesini gündüzüne katan tüm öğretmenlerimize fedakârlıkları için gönülden teşekkür ediyorum.” 

Konuşmaların tamamlanmasıyla birlikte yarışmalar başladı. Yarışmacı okullar gün boyunca bütün yeteneklerini sergiledi.

Yarışmada dereceye girenlere saat 17.00 de ödül töreni düzenlendi.

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ