Kahramanmaraş’ta Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Kahramanmaraş’ta Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Onikişubat İlçesi Şehit İlhan Güleç  Anadolu Lisesine düzenlenen bir törenle Robotik Kodlama Atölyesi açıldı.[otw_shortcode_button href="http://marastahaber.com/foto-galeri/sehit-ilhan-gulec-alde-robotik-kodlama-atolyesi-162541h.html"...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Onikişubat İlçesi Şehit İlhan Güleç  Anadolu Lisesine düzenlenen bir törenle Robotik Kodlama Atölyesi açıldı.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/sehit-ilhan-gulec-alde-robotik-kodlama-atolyesi-162541h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-star" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın[/otw_shortcode_button]

Açılış törenine İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Göksun İlçe Millî Eğitim Müdürü Halit Demirtaş, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Duran Doğan, Okul Müdürü Mustafa Çekiç, okul müdür yardımcıları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE personeli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Değerli müdür yardımcılarımız şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz. Bugün çok güzel bir işi yapmak üzere bir araya geldik” diyerek açılış konuşmasına başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“İnsan gücünün teknolojik imkânlarla kullanıldığına hepimiz şahidiz. Artık Beden gücü ile yaptığımız her şeyi robotlar vasıtası ile yapıldığına da şahit oluyoruz, ama gelinen noktada görüyoruz ki sadece insan gücü ile yani eliyle ayağıyla yaptıkları değil, zihni ile yaptıkların sayesinde de teknoloji gelişiyor.

Mesela bunun belli yerlerde uygulamaları olduğu bilgisini öğrenmiştik. Bir asansörün kapısına gidiyorsunuz ya, yaklaştığınızda yoğunlaştığınız 8. kata çıkacağım diye zihninizde yoğunlaşırsanız bindiğiniz asansör 8 katta duruyor.  Bu çok güzel bir şey ama bunun tam tersi tehlikeli bir şey zihninizden geçtiğinde de teknik olarak okunup eyleme geçebildiği bir çağda yaşıyoruz.

Peki, bütün bu gelişmeleri başkaları üretip, biz bunları kullanan insan olarak mı devam edeceğiz?  Hayır! Şükürler olsun ülkemizde hızla değişen ve gelişen teknoloji sadece tüketen değil, üreten özellikle de robotik teknoloji ile ilgili de gelişmeleri önden takip eden bir nesil yetiştirmek için Millî Eğitim Bakanımız altyapı çalışmalarını Tamamlıyor.

 Biz de Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak elimizden gelen gayreti, gerek devletimizin imkanları, gerekse sivil toplum kuruluşlarımız ve çözüm ortağımız olabilecek kurum ve kuruluşların imkânlarını kullanarak bu yarışta geride kalmamaya gayret ediyoruz. Bu çerçevede olmak üzere bugün içinde bulunduğumuz Şehit İlhan Güleç Anadolu Lisemize 20 laptop, 20 üst düzey  arduino seti 1 adet 3d yazıcı ve sınıf donanım malzemelerden oluşan donanımlı bir robotik kodlama atölyesini açılışını yapacağız. Yine bununla beraber Onikişubat İlçesi Şehitler Ortaokuluna, Göksun Şehitler Anadolu Lisesine,  Elbistan bilim Bilim Sanat merkezine arduino İleri düzey setinin de burada dağıtımı yapacağız.

Teknoloji tasarım atölyelerinin kurulması başlangıçtır, aksesuar olarak kalırsa bir mana, ifade etmez bunları en etkili ve verimli şekilde kullanmak ve üretime katkı sağlayacak şekilde kullanmak durumundayız. Tüketen değil, üreten olmak lazım. Üreten değil tüketen olursak yok oluruz. Bundan dolayı da bu gayretlerinden dolayı Arge birimimizdeki şube müdürümüz ve ekibine projeleri takip edip yurtiçi ve yurtdışı kaynaklarının dilimize okullarımıza gelmesinde göstermiş olduğun gayretten dolayı kendilerini tebrik ediyor teşekkür ediyorum Bu çalışmanın ilimizdeki öğrencilerimize ve gençliğimiz için hayırlı olmasını diliyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmadan sonra ilgili yöneticilere cihazları teslim edildi ve Onikişubat İlçesi Şehit İlhan Güleç  Anadolu Lisesin de törenle Robotik Kodlama Atölyesi açıldı.