Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Öğretmenler Günü Coşkusu

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama etkinliği , Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde salon  programı ile devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın Okunmasıyla başlayan töreni Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajının okunması takip etti. Onikişubat Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Hüseyin Ceritli’ yaptığı açılış konuşmasında […]

Kahramanmaraş’ta Öğretmenler Günü Coşkusu

25 Kasım 2018 - 15:22A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama etkinliği , Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde salon  programı ile devam etti.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın Okunmasıyla başlayan töreni Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajının okunması takip etti.

Onikişubat Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Hüseyin Ceritli’ yaptığı açılış konuşmasında “ Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analar ve öğretmenlerdir. Dünyada hiçbir meslek manevi olarak öğretmenler kadar tatmin edici değildir. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Bir Öğretmen mesleğe başladığı günden yaşamın sonuna kadar görevini sürdürür.” Dedi.

Peşinden emekli öğretmenler adına Oğuz Karakoç bir konuşma yaptı.

Karakoç konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Hayatımın 41 yılını bu onurlu ve güzide mesleğin üyesi olarak geçiren eğitim ordusunun bir neferi olarak öğrencilerime her şeyden önce sevgi, saygı ve hoşgörüyü aşılamaya gayret ettim. Vatanı, bayrağı, milleti ve insanları sevmeyi, büyükleri saymayı, Yaratan’dan ötürü yaratılanı hoş görmeyi öğretmeye çalıştım. Çünkü bu değerleri taşımadıktan sonra mühendis, doktor, bakan olmanın bir anlamı yoktur, belki zararı vardır. Bugün ülkemde çekilen sıkıntılarda bundan kaynaklandığını düşünüyor ve öğretmenin toplumdaki değerinin ve yerinin çok önemli olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Öğretmeni ölümsüz kılan, öğrencisini iyi bir şekilde yetiştirmesidir bundan yola çıkarak İyi öğrenciler yetiştirmeye özen gösterdim.”

 İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında

“Değerli öğretmenlerim,

Öğretmen olarak bizler, insanı ideal bir şekilde eğiterek geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir mesleği icra ediyoruz. Bu nedenle öğretmenlerimiz istikbalimizin mimarlarıdır, ilk emri oku olan, bana bir harf öğretenin kölesi olurum diye, Beşikten Mezara ilim öğrenmeyi Emre´den ve kalemin kılıçtan keskin olduğunu benimseyen bir medeniyetin mensupları olarak milletimiz öğretmenlerimize her zaman büyük değer vermiştir.

Kıymetli öğretmenler, öğretmenlik mesleği sadece ücret karşılığı yapılabilecek bir iş değildir, bu bir gönül işidir, yürek işidir. Kendini bu işe adamayan hiç kimseye bu mesleği layıkı ile yerine getiremez. Bu sebeptendir ki atanmış olmanın ötesinde adanmış insanlar ancak öğretmenlik yapabilirler. İşte bu adanmışlık duygusu ile öğrencilerimize sadece bilgi değil, hayatı da öğreten örnek davranışlarıyla rol model olan Ülkemizin ve ilimizin şehir merkezinden en ücra köşesine kadar her yerinde canlı, başla görev yapan öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e başöğretmenlik ünvanı verildiği bugün de emekli olan öğretmenlerimize sağlık ve afiyetler diliyorum. Ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Öğretmenlerin, 24 Kasım öğretmenler gününü kutlayan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan “ “Öğretmenler günü sadece tek bir gün değil, aslında hayat boyu eğitim dediniz, her gün, her saniye hissetmemiz gereken gün, bir zaman birimi olmalı diye düşünüyorum. İnsanın tabiatında olan sürekli öğrenme, daha iyi öğrenme, öğrenmeyi tavıra dönüştürme süreci olan eğitimin öncü aktörleri elbette öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin hem ailevi hayatta, hem de toplumda öğrencilerimizle beraberliği örnek teşkil ettirmeleri bir toplumun gelişmesinde önemli bir unsur.

Ben öncelikle göreve yeni başlamış öğretmenlerimizi tebrik ediyorum, bütün ömürleri boyunca başarılı bir hayat diliyorum. Emekli olan öğretmenlerimiz de bundan sonraki hayatlarında tecrübelerini toplumla paylaşarak hizmet edecekler, kendilerine bundan sonrada başarı, sağlık ve mutluluk dileklerimi ifade etmek istiyorum.” Dedi.

Konuşmalardan sonra slayt gösterisi daha sonra da adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Sen öğretmensin şiiri bir öğrenci tarafından okundu, okul öğrencileri tarafında  Oratoryo gösterisi gerçekleştirildi. Vali Vahdettin Özkan tarafından emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri verildi ve Memleket şarkısı ile program sona erdi.

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Ma...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenen matematik yarışmasının finali 15 Temmuz Şehitler İ...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ