Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Kitap Şenliği Coşkusu

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi” kapsamında, Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve İşler Kırtasiye’nin katkılarıyla Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçelerinin katılımıyla Gençlik Merkezi Müdürlüğü salonunda “Kitap Kumbaram” Şenliği gerçekleştirildi. Şenlik Ayşe Gümüşer İlkokulu öğrencilerden oluşan Halk Oyunları gösterisiyle başladı. “Değerli misafirlerimiz, sevgili mesai arkadaşlarım, değerli öğrenciler. Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor kapsamında il […]

Kahramanmaraş’ta Kitap Şenliği Coşkusu

18 Mayıs 2015 - 16:12A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Projesi” kapsamında, Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve İşler Kırtasiye’nin katkılarıyla Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçelerinin katılımıyla Gençlik Merkezi Müdürlüğü salonunda “Kitap Kumbaram” Şenliği gerçekleştirildi.

Şenlik Ayşe Gümüşer İlkokulu öğrencilerden oluşan Halk Oyunları gösterisiyle başladı.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

“Değerli misafirlerimiz, sevgili mesai arkadaşlarım, değerli öğrenciler.

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor kapsamında il milli eğitim müdürlüğü olarak, Büyükşehir Belediyemiz, İşler Kırtasiye, STK ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimle kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap sevgisini aşılamak amacıyla “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” protokolünü imzaladık.

Bu projeyle öğrencilerimizin kitapla buluşmasını sağlamak amacıyla bütün ilçelerimizde kitap şenlikleri, kitap fuarları düzenledik. Bundan önce dağıttığımız kumbaralarla, küçük küçük harçlıklarından arttırarak biriktirdikleri öz birikimlerini kitaba dönüştürecek bir etkinlikle karşı karşıyayız.” Diyerek açılış konuşmasına başlayan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, daha sonra şu ifadeleri kullandı:

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

“Bizim bu projede ki amacımız sadece öğrencilerimizi kitapla buluşturmak değil, yazarlarımızı da onlarla buluşturarak bir araya gelmelerini sağlamaktı. Bugün aramızda çok kıymetli üç yazarımız var. Bu yazarlarımız burada ki imza gününden sonra çeşitli konferanslarla fikirlerinden ve bilgilerinden yararlanacağız ve ilimizin kültür ve sanatına katkıda bulunacaklar.

İlkokul 3. Sınıftan Lise son sınıfa kadar bütün öğrencilerimizin katılabileceği, her sınıf düzeyinde 5 kitabın belirlendiği ve sonunda ödüllü bir yarışmaya dönüşen bir kitap okuma yarışması yaptık. Yaklaşık olarak bu yarışmaya 25 bin öğrencimiz katıldı. 25 çarpı 5 olarak düşünürsek sadece bu kampanyanın ilimize 125 bin kitap okunma sağlanması olarak ifade edebiliriz. 14 Mayıs tarihinde de sınavımızı yaptık projenin bitiminde de öğrencilerimizin ödüllerini vereceğiz.

Bu projede ki temel amacımız; İlimizde kitaba aşina öğrenciler, okuma oranını yukarı çıkartan, düşünen, muhakeme eden, değerlendiren öğrenciler yetiştirmektir.” Dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un açılış konuşmasında sonra, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ’da bir konuşma yaparak şunları dedi;

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak kültüre, edebiyata, medeniyete destek olmak, bu tür etkinlikler içerisinde yer almak ve sizlerle birlikte bu etkinlikleri paylaşmak, emin olan bizler için büyük mutluluk kaynağı.

Büyükşehir Belediye Başkanımız her fırsatta öğrencilerin ikinci velisiyim sözünü tekrar ederek eğitime verdiği önem ve değeri sürekli vurgulamakta. Bu projeye Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İşler Kırtasiye vasıtasıyla ulaşıldığında tereddütsüz kabul ettik, biz kitabın olduğu her yerde varız. Çünkü biz şunu iyi biliyoruz, Kahramanmaraş şiirin, edebiyatın, kitabın başkenti. Bu söz sadece Kahramanmaraş’ta değil artık Türkiye’nin birçok yerinde, farklı mekânlarda da dile getiriliyor.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Sayın Cumhurbaşkanımız Cuma günü Kahramanmaraş’ta olduğunda da yine 7 güzel adamın şehrinden bahsedecek, yine şiirin ve edebiyatın başkenti vurgusunu bizimle tekrar paylaşacak.

Şu bir gerçek ki biz Nurhak İlçemizde, Çağlayacerit’te, Elbistan’da, ve diğer İlçelerimizde şunu çok iyi müşahede ettik ve gözlemledik. Kahramanmaraş merkezinde her türlü etkinlikler ve sosyal aktiviteler yapılıyor, ilçelerimiz bu anlamda gerçekten aç. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra bu çalışmaları tüm ilçelerimize yayarak ağırlık vereceğiz. Bu projemiz de bunun bir örneği. Bu projemiz 26 Mayıs’ta Göksun, 29 Mayıs’ta Andırın İlçemizde yapılacak kitap şenliği ile son bulacak”

Kitap Şenliğine katılan gazeteci ve yazar Sibel Eraslan’da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

  “ Kahramanmaraş’a Türkiye’nin her yerinden okurlarımızın selamlarıyla geldim, kabul ederseniz. Kahramanmaraş Anadolu’da edebiyatın, tabii en başta şiirin, romanın, hikâyenin, iyi ve güzel insanlarının şehri olarak biliniyor.

Bizde yazarlar olarak Kahramanmaraş’ı, İstanbul’dan bir yıldız gibi seyrederiz, selamlarız.  Ben bu gün burada edebiyatı seçenleri, kitaba değer verenleri, hepinizi selamlıyorum buradan, hoş geldiniz. Sadece bu edebiyat buluşması, harfler buluşması değil, eski dostların buluşması olarak değil, aynı zamanda bir gençlik buluşması olarak ta çok değerli buluyorum.

İlk emri oku olan bir kitaba tabiiyiz. Yere bir kalem düşünce eğilip o kalemi, kâğıdı alan bir elçinin ümmetiyiz. Bütün tarihimizde okumaya, öğrenmeye, talebeye ve hocaya değer veren bir toplumuz. Fakat bu gün bakıldığında kitapla olan ilişkilerimiz çok yeterli değil. Müdür beylerin yaptığı bu çalışma bu bakımdan çok anlamlı yazarlarla okurları bir araya getirmek, gençlerle buluşturmak. Gençleri kitapla buluşturmak niçin önemli?  Çünkü Türkiye, Dünya ülkeleri arasında kitapla olan ilişkisi bakımından 84. Sırada. Türkiye’de 1 yıl boyunca insanlarımıza sorulmuş senin için en hayati, en doğal ihtiyaç listelerin nelerdir? Diye. İşte ekmek vardır, su vardır, giysi vardır, barınmak vardır. Kitapta bir ihtiyaçtır. Kitap kaçıncı sırayı almış biliyor musunuz? Maalesef kitap 252. Sıradaymış. Japonya’da bir yıl içinde kişi başına düşen kitap sayısı 26, Ülkemizde ise 10 yılda 1 kitap. Bu yüzden müdür bey konuşurken çok heyecanlandım, 125 bin çok değerli bir rakam. İnşallah bu proje hem Kahramanmaraş’ın, hem de Türkiye’nin yüzünü güldürür.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

O zaman diyeceğiz ki, Kahramanmaraş Necip Fazıl’ları çıkarttı, Karakoç’ları çıkarttı, 7 güzel adamları çıkarttı, 70 bin güzel adamları çıkarttı, gençleri çıkarttı, kitabı çıkarttı, oku emrini yaldızlayarak tekrardan önümüze çıkarttı diyeceğiz.” Dedi.

Sibel Eraslan’dan sonra konuşan yazar Bahadır Yenişehirlioğu ise şunları dedi.

Bu kadar güzel sözün üzerine ne söylenir ki? Değerli hocamız Sibel Hanımefendi hadiseyi o kadar güzel özetledi ki artık söylenecek hiçbir şey yok. Kitabın değeri açısından, okumanın önemi açısından, kadim medeniyetimizin tekrardan var edilmesi açısından o kadar güzel güzel şeyler söyledi ki çok teşekkür ediyoruz kendisine.

Ben Kahramanmaraş’ta bulunmaktan çok mutluyum. Kahramanmaraş bizim kültürel hayatımızda milli ve manevi değerlerimiz açısından olmazsa olmaz noktasındadır. Kahramanmaraş’ın yerini tutacak başka bir ilde yoktur Türkiye’de. Her ilin, her ilçenin belli özellikleri var ama Kahramanmaraş madalya ile şereflendirilmiş bir ildir. Türkiye’de başka madalya alan il var mı? Ben bilmiyorum. İnşallah gençlerimiz bu projenden yeter derecede faydalanırlar”

“ Maraş’a gelmeye alıştım. Bu ikinci gelişim “ diyerek kısa bir konuşma yapan yazar Melih Tuğtağ sözlerini şöyle tamamladı:

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

 “Sağ olsun Milli Eğitim Müdürüm, İşler Kırtasiye Arif Ağabeyim davet ediyor bende sizlerle buluşmaya geliyorum. İçeride kitaplar var bu kitaplar sizin için geldi, bizde sizin için geldik. İnşallah birazdan tanıştığımıza memnun olursunuz” dedi.

Konuşmaların sona ermesi üzerine kitap şenliğinin kurdelesi kesilerek açılış gerçekleştirildi. Öğrenciler kitaplarla buluştu. Kumbaralarında biriktirdikleri paralarla istekleri doğrultusunda kitap alış verişi yaptılar. Sibel Eraslan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Melih Tuğtağ, okurlarına kitaplarını imzaladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ’de Kitap şenliğinde bir stand açarak bugüne kadar çıkmış kitap ve dergilerin tanıtımını yaptı.

Kitap Şenliğine, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Gençlil Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, Millî Eğitim Maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü H.İbrahim Çolakkadı, yazarlar: Sibel Eraslan, Bahadır Yenişehirlioğu ve Melih Tuğtağ İl ve İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ