Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta İlköğretim Haftası Kutlandı

Kahramanmaraş’ta 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı “İlköğretim Haftası” kutlama programına Onikişubat İlçesi İsmail Kurtul İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşına müteakiben İsmail Kurtul İlkokul Müdürü Kazım Bozkurt’un açılış konuşmasıyla başladı. “Yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcında, Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımız ve onları yetiştirecek olan değerli meslektaşlarımla birlikte olmanın sevinci ve gururu içinde […]

Kahramanmaraş’ta İlköğretim Haftası Kutlandı

19 Eylül 2018 - 20:36A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ta 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı “İlköğretim Haftası” kutlama programına Onikişubat İlçesi İsmail Kurtul İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşına müteakiben İsmail Kurtul İlkokul Müdürü Kazım Bozkurt’un açılış konuşmasıyla başladı.

“Yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcında, Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımız ve onları yetiştirecek olan değerli meslektaşlarımla birlikte olmanın sevinci ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum.” Diyerek konuşmasına başlayan Bozkurt daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“İlköğretim, insan hayatının en anlamlı ve en önemli aşamasıdır. Bugün yüz binlerce yavrumuzun eğitim hayatında yeni bir sayfa açtıkları önemli bir gündür.

Sevgili Öğrenciler; Ülkemizin geleceği sizlerin ellerinde olacaktır. Çok çalışarak kendinize, ailenize ve milletimize faydalı insanlar olacağınızdan asla şüphemiz yoktur.

Değerli Misafirler,

26 derslikli olarak eğitim öğretime devam eden okulumuz, 04 Ekim 2010 tarihinde açılmış olup, bugün itibarı ile 37 öğretmen ve 3 idareci çalışan olarak 1055 öğrencimize eğitim öğretim vermekteyiz.

Bu okulu öğrencilerimize kazandırdıkları için başta İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir KURTUL Bey’e, ayrıca okulumuzun bahçe ve çevre düzenlemesine zaman zaman katkılarım esirgemeyen Büyükşehir Belediyesine, Onikişubat Belediyesine, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu ve Üyelerine teşekkürü bir borç biliyorum.

İlköğretim Haftası programına katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Bu konuşmadan sonra 4. Sınıf öğrencileri tarafından 1. Sınıf öğrencilerine “Hoş Geldin” Çiçeğinin Sunumu yapıldı.

 

ÜLKEMİN ÇOCUKLARI HAYATA HAZIRLIĞIN İLK ADIMINI BU MEKÂNDA ATIYORLAR.

“Aradan geçen onca zamana rağmen; Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı, ilköğretim haftası açılış törenine beni davet etmeleri ve törende konuşmacı olarak görevlendirmeleri beni çok duygulandırdı. Bu anlamlı davet için hem şahsım hem de okulumuza adını verdiğimiz babam İsmail Kurtul adına çok teşekkür ederim.” Diyerek konuşmasına başlayan babası İsmail Kurtul adına okul yaptıran hayırsever iş adamı Abdulkadir Kurtul daha sonra şunları dedi:

“Bu okulumuz; toplumların kalkınmasında, en başta gelen öğelerden olan eğitimin ve öğretimin gerekliliğine inanan Sayın Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan başlattığı Fatih Projesi kapsamında hayatiyet kazandı. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu kampanya vesilesiyle bizzat

söz vermişliğim oldu. Hemen 2008’de inşaata başladık. 24 derslikli bu okulumuzu kazasız belasız Allah’ın da izniyle 2010 da bitirerek Milli Eğimimize kazandırdık. Allah da içimi biliyor, her türlü donanımla donatmak için her türlü hizmete yönelik donanımı kazandırdık. Şu da olsa iyi olurdu, diye içimizde bir ukde bırakmadık. Allah’a hamdederim ,şu gözüken tablodan daha güzel bir tablo olabilir mi? Ülkemin çocukları hayata hazırlığın ilk adımını bu mekanda atıyorlar. Hem hayatımızı, hem ahiretimizi kazanmak için insanlarımıza hizmet vermiş oluyoruz.

Başlangıçta, kendi çocuklarımın da eğitim ve öğretim gördüğü okulumuzda sınıflardaki öğrenci sayısını da önemseyerek, yoğunluk olmaması için özel çabalar sarf ettim. Ancak; nüfus artış oranımız ne yapsak buna izin vermedi. Ülkemiz genelinde şu anda ilköğretim ve orta öğretimde yirmi milyon kişi var. Bunlarda bir milyon öğretmen gözetiminde eğitim ve öğretim görüyor. Bu rakamsal olarak 150 ülke nüfusundan kalabalık bir nüfus…

Yapılan anket çalışmalarında ve PİSA verilerine göre geriliğimiz söz konusu. Bu gerçekten hareketle Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk bir paradigma değişikliği içinde olduklarını Mesleki Çalışma Programında ifade ettiler. Bu eko sistemin tümüyle değişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Eğitim ve öğretim alan öğrencilerin yanında bunun baş mimarı olan öğretmenin önemine vurgu yaptı. Kıymetli öğretmenlerimizin, mesleki heyecan içinde devamlı devinim halinde kendini aşmak içinde olmaları gerektiğine vurgu yaptı. Değerli öğretmen arkadaşlarım elinize işlenmek üzere bir elmas verilmiş Onu tuz buz etmek te, tıraş edip bin bir ışık saçan pırlanta haline getirmekte sizin elinizde Öğretmen kökenli sayın bakanımız “’Çocuğun gelişimi öğretmenin gelişimine bağlıdır.” diyor.

Dünyanın her yerinde öğretmenlerin en fedakar ve en saygı değer insanları olduğuna değinen Atatürk, çocuklarımız için: “Küçük hanımlar, küçük beyler yurdumuzu asıl nura gark edecek olan sizlersiniz. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.” diyor,.

Böylesine anlamlı bir günde bana bu mutluluğu yaşatan ilgililere teşekkür ederken yeni ilköğretim haftasının ve eğitim öğretim yılımızın hayırlı, uğurlu olmasını diler saygılarımı arz ederim.”

Okul öğrencileri tarafından günün anlamı ile ilgili şiirlerin okunmasını İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un konuşması takip etti. Akkurt konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 

ÖĞRENCİLERİMİZİ BİLGİYLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“17 Eylül 2018 tarihinde başladığımız eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran 2019 gününe kadar yoğun bir şekilde devam edecek, biz Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaklaşık 300 bin öğrenci, 15 bin öğretmen, bin 50 kurumda eğitim-öğretim faaliyetlerimize bugün itibarıyla başladık. Devletimizin ve hükumetimizin bize sağlamış olduğu imkanlar ve şartlar içerisinde dün itibarıyla yaklaşık 3,5 milyon kitabı öğrencilerimizle buluşturduk ve onların ailelerine yapacakları bu kitap masrafından da kurtarmış olduk. Yaklaşık 180 iş günü sürecek bu eğitim öğretim dönemi içerisinde öğrencilerimizi bilgiyle buluşturmaya devam edeceğiz. Onların hem zihin dünyasına, hem maddi alanlarına doğru ilgilendirmeleri çalışmalarınızın yaparak sürdüreceğiz.

Bilgi iletişim teknolojilerinin en güzel alanlarını EBA ile e-sınav hizmetleriyle, deneme sınavları ile öbür alanlarımızla birlikte yerine getirmeye devam ediyoruz. Bundan önce yaptığımız ve bugün az da olsa meyvelerini almaya başladığımız başarı standartları ile ilgili olarak çok şükür ki, iyi noktalara, iyi durumlara geldik. Daha dün diyebileceğim dönemde ilimizin çıkarmış olduğu eğitim başarı standartlarını, bugün sadece bir okuldan alma fırsatına sahip olduk ve bu imkanları ve fırsatları bize sağlayan, ihtiyaç duyduğumuz her anda yanımızda olan başta Kahramanmaraş Valimiz olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımıza, diğer Belediye Başkanlarımıza, mesai arkadaşlarıma Kahramanmaraş’ın çok değerli ve iş adamlarına, hayırseverlerine, sanayicilerine, huzurlarınızda teşekkür ediyorum ve bundan sonraki süreçte de bütün bu çalışmalarımızın, bütün bu gayretlerimizin onların katkıları ve yol göstericiliklerinin devam edeceğini ifade ediyor, eğitim-öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını diliyor saygılar sunuyorum.” dedi.

 

EĞİTİM DENİNCE İNSANIN İYİ YETİŞMESİ AKLA GELMEKTEDİR

“2018-2019 eğitim öğretim yılının milletimize, memleketimize, öğrencilerimizde, öğretmenlerimize, bütün ailelerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum, başarılarla dolu dolu geçmesini temenni ediyorum.” Diyen Kahramanmaraş valisi Vahdettin Özkan konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Gerçekten de eğitim denince insanın iyi yetişmesi akla gelmektedir. Eğitim deyince sadece öğretmenlerin değil bütün insanların alakadar olması gereken önemli bir kurumdan bahsediyoruz. Bu önemli kurumun aktörleri öğretmenlerimizden bahsediyoruz. Topluma yön veren çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin bu geçmiş dönemlerde yapmış oldukları faaliyetlerin, icraatların çok kutsal oluğunu biliyoruz. Bu çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Hükümetimiz ve devletimiz eğitimin fiziksel alt yapısının geliştirilmesi ve eğitim araç, gereçleriyle ilgili olarak tüm hizmetleri yapmaktadır. Eğitim ve öğretimde motivasyonun çok önemli olduğu bilinmesi gerekiyor. Bu motivasyon öğretmenlerimizde, öğrencilerimde ve velilerimizde olmalıdır.” Dedi.

Vali  Vahdettin Özkan Hayırsever işadamı Abdülkadir Kurtul’a da övgü dolu sözler söyleyerek kendisine teşekkür etti ve plaket verdi.

Programın son konuşmasını Kahramanmaraş Ak parti Milletvekili İmran Kılıç yaptı.

 

BİZ EĞİTİMİMİZDE AKLA, BEDENE VE RUHA HİTAP EDECEĞİZ

“İnsan, eşrefi mahlukat yani, yaratıcı olan Allah’ın en değerli varlığı, şaheseri, başyapıtı. Hepimizin en temel amacı insanın kendisine hizmet ve insanın yaşadığı ortam ve onun daha daha yaşayabilmesi ve uygun hale getirilebilmesidir. Bu anlamda bizler ilimizin bütün eğitim öğretim müesseselerinin çocuklarımızın, gençlerimizin eğitildiği ortamların en uygun hale gelmesi için elimizden gelen çabaları sarf ediyoruz.

Bu anlamda fiziki olarak ilköğretim, ortaöğretim, üniversite bazında büyük oranda ortamları iyileştirilmiş bu eğitim müesseselerinin onarımları yapılmış, ihtiyaç duyulan yerlere yenileri yapılmış ve yapılıyor. Bu müesseselerde ve bu kurumlarda daha iyi eğitim, öğretim verilmesi için ne gibi donatılar gerekiyorsa hepsi karşılanmış ve karşılanmaktadır. Eğitim öğretim açısından fiziki ortamların iyileştirilmesi ne kadar önemli ise eğitim öğretim vereceğimiz insanlar ve bu insana çocuklarımıza gençlerimize neyin eğitimini, ne için verdiğimizi bilmek başarının %90 nıdır. Başarının büyük oranda böyle geleceğini söylüyor uzmanlarımız. Bir kere insanı tanımlamamız gerekir. İnsan sadece bedenden ibaret değildir. İnsan bir gemi gibidir ve bu gemide akıl kaptan beden gemi, ruh dümen o zaman biz eğitimimizde akla hitap edeceğiz bedene hitap edeceğiz ruha hitap edeceğiz. Sadece bedeni öne çıkartmak yeterli değildir. Sadece aklı öne çıkartmak yeterli değildir. Sadece ruhu öne çıkartmak yeterli değildir. Her üçü de birden hitap edip her üçü yönüyle de insanları donatmamız gerekir.

Eğitim öğretimi tarif ederken büyüklerimiz diyorlar ki yani insanları eğitmekten maksat onların faydalarına olan şeyleri ve zararlarına olan şeyleri bir aşama şeklinde yani çocuklara yaşları itibarı ile aşama aşama öğretmektir. Eğitim öğretim budur. Çünkü bir hayat yaşayacaklar. Yaşadıkları hayatta faydalarına olan ve olacak şeyler nelerdir, zararlarına olacak şeyler nelerdir? İşte aşama aşama bunların öğretilmesi eğitimin öğretimin ta kendisidir ve büyükler şöyle diyorlar insanların mükemmelliyeti eğitimledir yani insanlarımızı ne kadar eğitirseniz o kadar başarı alırsınız o kadar hızlı kalkınırsınız o kadar hızlı gelişirsiniz.”

Konuşmalardan sonra protokol okulun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti, onlara bazı hediyeler verdi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow ...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretmenleri Güldane Sarı ve Ülker Kutluay yürüttükleri “We Grow With Love”isimli...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı ...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye ba...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ