Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta İlköğretim Haftası kutlamaları

    İlimiz Kahramanmaraş’ta İlköğretim Haftası kutlaması 17 Eylül 2012 Pazartesi günü saat 8.30’da Atatürk anıtı ve saat: 9.00’da da Ömer Faruk Arıkan Ortaokulundaki programlarla kutlandı.   Kahramanmaraş’ta İlköğretim Haftası Kutlama programı Çelenk Sunma Töreni 17 Eylül 2012 Pazartesi günü saat 08.30’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu i ile başladı Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın,  […]

Kahramanmaraş’ta İlköğretim Haftası kutlamaları

17 Eylül 2012 - 17:16A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 

 

İlimiz Kahramanmaraş’ta İlköğretim Haftası kutlaması 17 Eylül 2012 Pazartesi günü saat 8.30’da Atatürk anıtı ve saat: 9.00’da da Ömer Faruk Arıkan Ortaokulundaki programlarla kutlandı.

 

Kahramanmaraş’ta İlköğretim Haftası Kutlama programı Çelenk Sunma Töreni 17 Eylül 2012 Pazartesi günü saat 08.30’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu i ile başladı

Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın,  İl Millî Eğitim Müdürlüğü Çelengini Atatürk Anıtı’na koymasının ardından belediye bandosunun verdiği işaret ile saygı duruşu, müteakiben İstiklâl Marşımız eşliğinde Bayrağımız göndere çekildi.

Buradaki törene MEB Baş denetmeni Ruhi Eroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Eğitim Denetmenleri Başkanı Mehmet Güler ve Yardımcıları, il merkezindeki tüm ilk-ortaokul, lise ve dengi okul müdürleri ile bağlı kuruluşların müdürleri katıldılar

 

Buradan İlköğretim Haftasının kutlanacağı ve açılışı yapılacak Ömer Faruk Arıkan Ortaokuluna geçildi. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin tören alanına gelmesiyle saat: 09.00’da program başlamış oldu. Halk Oyunları Ekibinin Gösterisini, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunması izledi. Okul Müdürü Yaşar Akçakoyun tarafından yapılan açış konuşmasından sonra bir öğrencinin şiir okuması, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın konuşması, 8. Sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan öğrencilere çiçek sunumu, hayırsever iş adamı Alişan Arıkan’ın konuşması ve Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’nin konuşmaları izledi.

Vali Şükrü Kocatepe bir konuşma yaparak:  “Bugün ülke olarak ve Kahramanmaraş olarak yeni bir eğitim-öğretim yılına girmenin heyecanını yaşıyoruz.  Bu heyecanımızı, böyle güzel bir okul armağan ederek artıran saygıdeğer iş adamımıza ve onun ailesine bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum.

Eğitim öğretim sistemindeki yeniliklerle, yeni bir ivmeyle, yeni bir heyecanla; ufka, geleceğe daha ümitle bakan bir eğitim-öğretim sistemi ile bizim heyecanımız bir kez daha artırmıştır.

Bu yıl Kahramanmaraş’ta 488 yeni ek derslikle eğitim-öğretime başlıyoruz. Tabi devam eden inşaatlarımız var. İl özel İdaresi bütçesinden Milli Eğitime ayrılan %20’lik payın dışında, geçen yılda, bu senede ek bütçeler yaparak okullaşma konusundaki eksikliklerimizi tamamlamak üzere başlattığımız seferberliğe üst düzeyde katkı sağlamaya çalıştık. “dedi.

Yapımı tamamlanan ve yapımı devam eden okullarla, eğitim-öğretime sağladıkları katkılardan dolayı hayırsever işadamlarına teşekkür eden Vali Kocatepe, yılbaşında yapılan yatırım programının Milli Eğitim Bakanlığınca uygun bulunarak kısa zamanda onaylandığını ve bu yıl Milli Eğitim Bakanlığınca Ocak ayında bütçe imkânlarının sunulduğunu dolayısıyla bahar aylarında ihalelerin tamamlanarak okul yapım çalışmalarının bu yıl çok daha erken başladığını belirtti.

2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında SBS sınavında ve Üniversite sınavında, geçen yıllara göre başarının arttığına dikkat çeken Vali Şükrü Kocatepe, bu başarıda payı olan tüm personeli tebrik ederek, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında bu başarının artacağını ve hedefin il bazında ilk 10’a girmek olduğunu söyledi.

“Biz dünya ülkeleri ile yarışmak ve nitelikli insanlar yetiştirmek zorundayız. Bu gün 81 ilde 81 Milli Eğitim Bakanlığı üst görevlisi Hakkâri’den, Edirne’ye kadar İlköğretim Haftası Kutlama Etkinliklerinde Yeni Eğitim Sistemine katkıda bulunacaklar” diyerek konuşmasına başlayan MEB Müsteşar Yardımcısı Zübeyr Yılmaz daha sonra şu ifadeleri kullandı;

MEB Dünya Ülkeleri arsında ilk 10’a girmek, nitelikli insanlar yetiştirmek amacıyla kalıcı ve değişikliklere gitti. 12 yıllık zorunlu eğitimde 3 kademeli geçişte İlkokul, ortaokul ve lise adlandırılması kolaydır. Çalışmalarımızı 2023 hedefleri doğrultusunda yapmaktayız. Biz çocuklarımıza ne kadar iyi eğitim verebilirsek o zaman gelecek bizim olacaktır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ise şu konuşmayı yaptı:

“Sayın Valim, Sayın Müsteşarım, Sayın Belediye Başkanım, saygıdeğer Hayırseverimiz, protokolün değerli üyeleri, saygı değer veliler, sevgili öğrenciler, basınımızın değerli temsilcileri,

2012-2013 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programına ve yeni yapılan okulumuzun açılış törenine hoş geldiniz der, hepinizi saygıyla selamlarım.

Dünyanın en kıymetli varlığı insandır ve en önemli görev de bu kıymetli varlığın eğitilmesidir. Zor, ama sonucu bir o kadar da zevkli ve keyifli bir iştir.

“Dünyayı isteyen ilme sarılsın, ahreti isteyen ilme sarılsın, hem dünyayı hem ahreti isteyen yine ilme sarılsın”, “Her şeyin bir yolu vardır, cennetin yolu da ilimdir.”  diyen bir  dini geleneğe , Yine;” “Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.” Diyen milli geleneğe sahibiz.

Bir ülkenin kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergelerinden biri de;  o ülkenin eğitime verdiği önem ve eğitim sistemidir. Nitelikli bir eğitim; bir milleti geri kalmışlıktan kurtarır; modern, ileri, aydın bir toplum haline getirir

Günümüz dünyasında ülkeler; bilgi ve teknoloji toplumu olma ve birbirlerine üstünlük sağlama yolunda çok hızlı bir yarış ve değişim yaşanmaktadır, kalkınmış ve modern ülkeler, eğitim sistemlerini sürekli yenileme ve gözden geçirme ihtiyacı duymaktadırlar. Bütün bunlara paralel olarak devletimiz de; çağdaşlık, akılcılık ve bilimsellik anlayışı doğrultusunda eğitim sistemimizi geliştirmek ve eğitimin niteliğini arttırmak için yeni bir sisteme geçmiştir,

Bu yeni sistemde; bireylere bilgi aktarmak, bilgi yüklemek yerine, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknoloji çok iyi kullanabilen, dinamik, özgüveni gelişmiş, soran sorgulayan, kendini ifade edebilen,  sağlıklı bir nesil yetiştirmek amaçlanmış… Artık; sadece alan, kullanan veya konulan kurallara uyan bir ülke yerine, üreten ve satan, kural koyan, en gelişmiş ülkeler arasında yer alan bir ülke olma hedefimiz vardır.

Bu hedefe ulaşma yolunda; eğitim sistemimizde 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren köklü bir değişiklik yapılmış ve zorunlu eğitim; kesintisiz 8 yıldan 3 kademeli 4 yıllık toplam 12 yıla çıkarılmıştır. Temel eğitimi; tek aşamada düzenlemek yerine, öğrencilerin yaş grupları ve bireysel özelliklerini dikkate alan kademeli bir sürece geçilmiştir.

Yeni dönemdeki eğitim sistemimizin iki temel amacı vardır; biri; toplumun eğitim süresini yükseltmek, diğeri ise eğitim sisteminin bireylerin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerinin gerektirdiği yönlendirmeyi mümkün kılacak şekilde düzenlemektir.

Yeni dönemde; seçmeli dersler artırılmış, seçmeli dersler okul idareleri tarafından değil, bizzat öğrenci ve velileri tarafından istek, ihtiyaç ve yetenekleri doğrultusunda seçmeleri sağlanmış, artık klasik usul ve metotlar yerine; çağdaş metot ve materyallerle eğitim öğretim yapma imkanı sağlanmıştır.

Bilindiği üzere; kısa adı (FATİH) Projesi olan,  Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi, uygulamaya konulmuş.

Bu doğrultuda ilimizdeki tüm orta öğretim kurumlarında 48 okulumuzda 1161 sınıfta Etkileşimli Tahta yani  (Akıllı tahta) uygulamasına geçilmiştir. Böylece; eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlanacak, okullarımızdaki teknolojiyi yapıyı geliştirmek, öğrenme ve öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edecek şekilde derslerde etkin kullanılmasını sağlanacaktır.

Sayın valim;

2012-2013 eğitim öğretim yılında ilimizde 17.652 Okul öncesinde, 97.356 İlkokulda, 88.310 Ortaokulda, 53.345. Ortaöğretimde olmak üzere Resmi ve özel okullarımızda toplam 256.654. Öğrencimiz eğitim – öğretim görecektir. Bu öğrencilerimize 7.380 sınıfta, 11.674 Öğretmenimiz hizmet verecektir. Yeni eğitim öğretim yılında ilimize ilk atama olarak 1.229 öğretmen ataması yapılmış, eğitime taze kan verilmiş, bu sayı, şimdiye kadar verilen en çok öğretmen sayısıdır; bundan dolayı Bakanlığımıza şükranlarımızı arz ediyorum.

Kahramanmaraş, son 3 yıldır, adeta Milli eğitimin şantiyesi haline gelmiştir. Gerek merkezi bütçe, gerekse Özel idare bütçesinden, gerekse de hayırsever iş adamlarımızın katkılarıyla bu eğitim öğretim yılında 380 adet derslik eğitime hazır hale getirilmiş ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur, Sayın başbakanımızın katılımlarıyla 18 Hayırsever insanımıza şükran plaketleri verilmiştir. Başta sayın valimize, Belediye başkanımıza ve hayırseverlerimize şükranlarımı arz ediyorum. Derslik ihtiyacımız tamamen giderilememiş olsa da, yeni bina ve derslikler biraz da olsa rahatlama sağlamış ve başarımıza olumlu katkı yapacaktır. İnşaatları devam eden ve İkinci kanaat dönemine kadar da 200 adet derslik,500’ü kız 300’ü erkek olmak üzere 800 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu,3 adet atölye ve 1 adet büyük spor salonu hizmete girecektir.

Uygulanan projeler sayesinde; 8.sınıflar SBS de ilimiz ortalaması geçen yıla göre 27 puanlık bir artış sağlanmak suretiyle, gözle görülür bir başarı yakalanmıştır, Takdir edersiniz ki; başarı, şartların iyileştirilmesine ve sürece bağlıdır. Tüm eğitim çalışanlarımızla birlikte bu başarımızın Ortaöğretim kurumlarımızda da olmak üzere artarak devam edeceğine inanıyorum.

İnsana yapılan yardım ve yatırım; yardım ve yatırımların en iyisi ve en hayırlısıdır felsefesinden hareketle Bugün açılışını yapacağımız Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu hayırsever insanımız Alişan Arıkan tarafından yaptırılmış, inşaatı iki yılda tamamlanmış Okulumuzda,24 derslik, 2 Laboratuar, 2 okul öncesi sınıfı, kütüphane,  Çok amaçlı salon, 3 idare odası bulunmaktadır

Sevgili Öğrenciler,

Öğrencilik dönemi, hayatınızın en tatlı ve en coşkulu anlarıdır.. Okulunuzu ve arkadaşlarınızı seviniz, kendinizi geliştirin ve yetiştiriniz. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Sizler de kendinize inanın ve güvenin.

 

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

Öğretmenliğin bir ideal ve özveri mesleği olduğunun bilinciyle, çok kutsal ve onurlu bir hizmeti yerine getirmektesiniz. Yeni bir eğitim-öğretim yılının başında, sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmenizi diliyorum.

Saygı değer Veliler,

Çocuklarımız en değerli varlıklarımız, bizim servet ve sermayemizdir. Onların iyi insan olarak yetişmeleri, kendilerine, ailelerine, vatana-millete ve tüm insanlığa hayırlı insanlar olmaları konusunda her türlü çabayı gösteriniz, onlara uygun çalışma ortamı hazırlayınız, gerektiğinde kendi özel zevklerinizden fedakarlık ediniz,

Herkesin ve hepimizin önemli sorumluluklarımız var. Bizlerden beklenenleri hakkıyla yerine getirirsek yarınlar daha güzel olacaktır.

2012-2013 eğitim-öğretim yılının ülkemize, Kahramanmaraş’ımıza, tüm eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor; sağlık ve sıhhatle başladığımız eğitim öğretim yılını yine sağlık ve sıhhat içerisinde başarılı ve verimli bir şekilde sonuçlanmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”

 

Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın bu konuşmasından sonra Ömer Faruk Arıkan Ortaokulunu yaptıran hayırsever iş adamı Alişan Arıkan ise protokol üyeleri ve katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasını şu sözlerle tamamladı;

“40 yıl önce 3 kızını okutarak, mülkiyeli, Dr. Ve Mimar yapan babamız erken yaşta vefat etmeseydi, bugün eğitime çok büyük katkıları olacaktı. Bizlerde onun izinde eğitime katkı yaymaya devam edeceğiz” dedi.

Okul Müdürü Yaşar Koyuncu ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 

“Sayın Valim, değerli konuklar;

İlköğretim haftası kutlama programına ve okulumuzun açılış törenine hoş geldiniz. Sevgili öğrencilerim;

Sizlerle anlam kazanan, sizlerle güzelleşen ve bütünleşen okulumuza hoş geldiniz.

Bugün yüz binlerce yavrumuzun eğitim hayatında yeni bir sayfa açtıkları önemli bir gündür.Ülkemizin geleceği sizlerin ellerinde olacaktır, çok çalışarak kendinize, ailenize ve milletimize faydalı insanlar olacağınızdan asla şüphemiz yoktur.

İlköğretim, insan hayatının en anlamlı ve en önemli aşamasıdır. Bugün heyecanla ilk defa okula gelen birinci sınıflar! Kısa bir süre sonra okulun ikinci bir aileniz, öğretmenlerinizin de size anne ve baba şefkatiyle sevdiğini, sevinerek göreceksiniz.

Biz eğitimciler eğitim yolculuğunun sabır, özveri ve gayret gerektirdiğinin bilincindeyiz. Biz eğitimciler “gül yetiştirmek için toprak olmak gereklidir” diyoruz. Çünkü İlköğretim davası insan olma, ulus olma davasıdır. İlköğretim geleceğin inşasıdır.

Eğitim davasında bizi yalnız bırakmayan değerli büyüklerimize ve velilerimize teşekkürü borç biliriz.Arz ederim.”

 

Okulun açılması gerçekleştirildikten sonra sınıflar gezildi ve öğrencilere kitaplar armağan edilmesiyle tören sona erdi.

 

Ömer Faruk Arıkan Ortaokulunda ki törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, MEB Müsteşar Yardımcısı Zübeyr Yılmaz, MEB Baş Denetmeni Ruhi Eroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı, Vali Yardımcısı Server Güngör, Milli Eğitim Müdürü, Mesut Alkan, Turizm ve Kültür Müdürü Seydihan Küçükdağlı, hayırsever iş adamı Alişan Arıkan, akrabaları, eğitimciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ