Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta “Çay Sizden, Yemek Bizden” etkinliği Muhteşem oldu

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde kentteki öğretmenlere ve ailelerine yönelik Başkonuş Yaylasında ki “Çay Sizden, Yemek Bizden” adlı yıl sonu etkinliği geniş bir katılımla muhteşem oldu. Etkinliğe Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Gençlik Ve Spor İl […]

Kahramanmaraş’ta “Çay Sizden, Yemek Bizden” etkinliği Muhteşem oldu

24 Haziran 2022 - 17:48A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde kentteki öğretmenlere ve ailelerine yönelik Başkonuş Yaylasında ki “Çay Sizden, Yemek Bizden” adlı yıl sonu etkinliği geniş bir katılımla muhteşem oldu.

Etkinliğe Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Gençlik Ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor Ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, kurum amirleri  İlçe Millî Eğitim Müdürler, Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, İl ve İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, çok sayıda öğretmen ile aileleri katıldı.

ETKİNLİĞE AİT FOTO VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=opKByZIQTHg

Halay Videosu:https://www.youtube.com/watch?v=KJPuZzKe9DY

 

“Çay Sizden, Yemek Bizden” etkinliğinde güzel zaman geçirme adına doğa yürüyüşü, sportif faaliyetler, yöresel oyunlar, ebru sanatı, halk oyunları,  oryantiring, voleybol, batminton, ayak voleybolu, halat çekme, balon patlatma ve çuval yarışı gibi farklı aktiviteler gerçekleştirildi. Öğle yemeği sonrasında da dondurma ikramı yapıldı..

 

“2021-2022 eğitim öğretim dönemini çok şükür kazasız, belasız tamamladık burada ki asıl gayret sizlerin. Bu emeğe bu gayrete küçükte olsa teşekkür etmek, bir güzel günde, bir güzel ortamda buluşmak düşüncesiyle böyle bir programı tertip ettik, sizlerde geldiniz, hoş geldiniz. Davetimize icabet ettiğiniz için gönülden teşekkür ediyorum.” diyerek hoş geldiniz konuşmasına başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman daha sonra sözlerini şu ifadelerle tamamladı.

“2 bin civarında öğretmenlerimiz ailesi ve çocuklarıyla beraber, birazdan da sayın valimizin katılımıyla güzel bir ortamda, hoş bir anı kalsın istedik. Hele hele birbuçuk yıl süren pandemi sürecinden sonra biz biraraya gelmeyi, kaynaşmayı, görüşmeyi, sohbet etmeyi özledik. Ve bu bir araya gelme İlimizin mutena bir yeri Başkonuş yaylası olunca daha da anlamlı oldu.

Öğrencilerimiz, evlatlarımız bu bir buçuk yıl sürecinde atamadıkları enerjileri, böyle güzel bir havada, böyle güzel bir ortamda ayakkabılarını çıkararak elektriklerini atmak suretiyle rahatlasınlar istedik. Sportif etkinliklerle, İl Gençlik ve spor müdürlüğümüz bizlere taltif ettiler, Orman Bölge Müdürlüğümüz sizlere güneşten korunmak amacıyla şapka ve tişört takdimi ile bu etkinliğimizi güzelleştirdi. “Çay Sizden, Yemek Bizden” demiştik ya Büyükşehir belediyemiz o yemek ikramını üstlenmek suretiyle yine bize katkıda bulundular. Katkıda bulunan gençlik ve spor il müdürlüğümüze, Orman Bölge Müdürlüğümüze, Büyükşehir Belediyemize ve uzun bir zamandan beri hazırlık yapan mesai arkadaşlarıma, sizlerin adına, sizlerin huzurunda gönülden teşekkür ediyorum. Sağ olasınız, var olasınız” dedi.

 

ÖĞRETMENLERİMİZİN FEDAKÂR VE CEFAKÂR ÇALIŞMALARI OLDU

 

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Çoşun, etkinlikte konuşarak öğretmenlere teşekkür etti ve şunları dedi:

“Özellikle bu etkinliğe emeği geçen kurumlara çok teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum, malumunuz bir pandemi süreci yaşandı ve öğretmenlerimizin fedakâr ve cefakâr çalışmaları oldu. Aynı zamanda da 2021-2022 eğitim öğretim döneminde öğretmenlerimizin gayretleriyle  çok şükür yüz yüze eğitim kesintiye uğramadan devam etti, öğrencilerimiz hem öğretmenleriyle hem arkadaşlarıyla buluştu ve  tamamlandı. Ben devletimiz ve milletimiz adına gayret, emek ve katkı ve verdikleri için öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Yarınlarımızın, geleceğimizin teminatı olan,  çocuklarımızın, gençlerimizin yetiştirilmesinde öğretmenlerimiz ailelerinden sonra en önemli aktördür. İnşallah bu etkinlikle birlik, beraberliğimiz daim olsun. Öğretmenlerimiz arasında, Milli Eğitim camiamız arasında ki tanışma, dayanışma güçlü olsun, temennimiz budur”

Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor Ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, ” Kahramanmaraş’ın en güzel doğal mekanlarından Başkonuş yaylasında  öğretmenlerimizin yıl sonu etkinliğinde beraberiz, Büyükşehir Belediyesi  olarak eğitim camiasına her zaman katkı sunmaya hazırız ve bu katkılarımız artarak devam edecektir” dedi.

Doğası ve eşsiz manzarasıyla hayran bırakan Başkonuş yaylasında düzenlen programda öğretmenler ve aileleri yılın yorgunluğunu doyasıya eğlenerek attı, unutamayacağı bir gün yaşadı.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinli...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zenginleştirilmeesi Projesi” kapsamında okul bahçesinde güzel ve anlamlı bi...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine Jandarma Trafik ekiplerince  Trafik kuralları anlatıldı....

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden mu...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan YORULMAZ tarafindan ,7 sınıf öğrencilerden oluşan drama öğrencileri 12 Mart...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymu...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokullararası 1. ve 2. Sınıflar arsında yapılan  “İstiklal Marşımızı Okuyo...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ