Kahramanmaraş'ta Bütünleştirici Eğitimde Aile ve Çocuk Semineri

Kahramanmaraş'ta Bütünleştirici Eğitimde Aile ve Çocuk Semineri
Millî Eğitim Bakanlığı’ndan Kahramanmaraş’ta Bütünleştirici Eğitimde Aile ve Çocuk SemineriT.C. Millî Eğitim Bakanlığı’nın bütünleştirici eğitim ile ilgili farkındalık sağlamak amacıyla Kahramanmaraş'ta düzenlediği...

Millî Eğitim Bakanlığı’ndan Kahramanmaraş’ta Bütünleştirici Eğitimde Aile ve Çocuk Semineri

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’nın bütünleştirici eğitim ile ilgili farkındalık sağlamak amacıyla Kahramanmaraş'ta düzenlediği örgün eğitim veren okullardaki öğrencilerin aileleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı, Bütünleştirici Eğitimde Aile ve Çocuk Semineri 17 Mart 2022 perşembe günü Kahramanmaraş’ta başladı,18 Mart 2022 Cuma günü de davam edecek.  Seminere İl Millî Eğitim Şube Müdürü Kenan Abacı, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Arslan, M.Ali Kaya, Millî Eğitim Özel Eğitim Şefi Bayram Metin, öğrenci velileri katıldı.

SEMİNERE AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN

Seminerin selamlama konuşmasını Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Arslan yaptı ve şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli katılımcılar Avrupa Birliği ile milli eğitim bakanlığı arasında yapılan bütünleştirici eğitimin geliştirilmesi projesi kapsamında ilimizde düzenlenen bugünkü programa hoş geldiniz diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu proje kapsamında 5000 öğretmene ve ulaşabilen en yüksek sayıda veliye ulaşma planlanmaktadır. Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin diğer arkadaşları ile birlikte aynı sınıf ortamında eğitime katılmaları, kazanımları birlikte edinmeleri temel hedeftir. Bu çevrede planlanan bu programın verimli bir şekilde geçirilmesi dileğiyle sizleri görevli arkadaşlar ile başbaşa bırakıyorum."

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finansmanıyla 2019 yılının Ağustos ayından bu yana yürütülen Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi (BEGEP) kapsamında düzenlenen Bütünleştirici Eğitimde Aile ve Çocuk Seminerleri Ocak ayında İstanbul’da başlamıştı. 14-15 Şubat’ta Ankara, 17-18 Şubat’ta Samsun, 22-23 Şubat’ta Konya, 28 Şubat – 1 Mart’ta Balıkesir, 3-4 Mart ‘ta Bursa ve 14-15 Mart’ta Adana’da ’da  yapılan Bütünleştirici Eğitimde Aile ve Çocuk Seminerlerinin şimdiki durağı Kahramanmaraş oldu.

BEGEP kapsamında yürütülmekte olan Farkındalık Arttırma Kampanyası kapsamında hayata geçirilen seminerler ile bütünleştirici eğitimin önemi konusunda aileler ve STK’ların farkındalığının artırılması, ailelerle iletişimin sağlanması, ailelerin yasal hakları ve çocuklarına nasıl destek olacakları konularında bilgilendirilmesi amaçlanıyor.  Projenin pilot illeri olan Ankara, İstanbul, Adana, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Samsun ve Trabzon’da yapılacak olan seminerlerden yaklaşık 1200 kişinin yararlanması bekleniyor.

Bütünleştirici Eğitimde Aile ve Çocuk Seminerleri ile katılımcıların aşağıdaki konularda bilgilendirilmesi hedefleniyor:

BEGEP Hakkında

Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi (BEGEP); Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından 2014-2020 Dönemi Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) ile fonlanan ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Operasyon Faydalanıcısı olduğu bir teknik yardım projesidir.

Projenin Hedefi,

Ülkemizdeki kaynaştırma/bütünleştirme uygulamalarının kalitesini arttırarak tüm öğrencilerin topluma entegrasyonunu sağlamaktır.

Projenin Amacı,

Kaynaştırma/bütünleştirme uygulamalarında rol alan öğretmenlerin, okul yöneticilerinin ve diğer aktörlerin gelişimlerini destekleme yoluyla; yenilikçi, sürdürülebilir ve bütünleştirici bir eğitim sistemine katkı sağlamaktır.

Projenin Hedef Kitlesi,

Örgün eğitim kurumlarının her tür ve kademesinde, Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) ve Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) görev yapan personel, öğretmen, idareciler, konuyla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve ailelerden oluşmaktadır.

Projemiz; Ankara, Adana, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Samsun ve Trabzon olmak üzere 12 pilot ilde yürütülmektedir.