Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta “Beyaz Bayrak “alan okullar

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Temiz okul, sağlıklı okul’ projesi kapsamında ‘Beyaz Bayrak’ almaya hak kazanan okullara ödülleri törenle verildi.  Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında ‘Beyaz Bayrak’ işbirliği […]

Kahramanmaraş’ta “Beyaz Bayrak “alan okullar

20 Kasım 2018 - 22:21A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Temiz okul, sağlıklı okul’ projesi kapsamında ‘Beyaz Bayrak’ almaya hak kazanan okullara ödülleri törenle verildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

 Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında ‘Beyaz Bayrak’ işbirliği protokolü imzalanmış. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta birçok okul ‘Temiz okul, sağlıklı okul’ projesi kapsamında ‘Beyaz Bayrak’ almaya hak kazanmıştı. Temiz ve Sağlıklı Okul ifadesi olan ‘Beyaz Bayrak’ almaya hak kazanan okulların ödülleri, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ın katıldığı törenle okul müdürlerine teslim edildi.

 

“HEDEFİMİZ BESLENME DOSTU OKUL YAPMAK”

İl Sağlık Müdürlüğü Kafetaryası’nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz yaptı. Öğrencilerin daha sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitim görmesini arzuladıklarını dile getiren Öksüz, “Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin daha sağlıklı daha temiz bir ortamda eğitim öğretim görmesi herkesin arzusudur. Sağlıklı nesillerin devamı için Bakanlıklarımız nezdinde imzalanan protokol ve devamında geliştirilen birinci aşaması ‘Beyaz Bayrak’, ikinci aşaması ‘Beslenme Dostu Okul’ olan projelerimizin sürekliliği siz değerli katılımcıların çabası sayesinde ilimiz genelinde önemli bir noktaya gelmiştir. Yeterli midir? tabi ki değil. Kurumlarımız olarak ilimiz genelinde tüm okullarımızın hem beyaz bayrak almasını sağlamak hem de tüm okullarımızın sağlıklı beslenme dostu bir okul olmasını sağlamaktır. 2019 yılında hedefimiz bu olmalıdır” dedi.

 

‘SAĞLIKLI OKULLAR SAĞLIKLI NESİLLER’

Türkiye çocukluk çağı şişmanlık araştırmasının detaylarını anlatan Öksüz, “Bakanlığımız nezdinde bu projelere destek olması ve fikir vermesi açısından yapılan araştırmalardan bahsetmek istiyorum. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığımızın ortaklaşa yaptıkları “Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması COSI-TUR 2016” verilerine biraz değineceğim. Ana sloganı ‘Sağlıklı Okullar Sağlıklı Nesiller’ olan, Türkiye Çocukluk Çağı şişmanlık Araştırması, Dünya Sağlık Örgütünce 2007-2008 yılında başlatılıp her 3 yılda bir 6-9 yaş grubundaki öğrencilere yönelik yapılmaktadır. Ülkemizin 3.turda dâhil olduğu 2013 araştırması DSÖ’nün belirlediği kriterler ve protokol çerçevesinde Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) işbirliğinde yürütülmüştür. Araştırmanın dördüncü turu 2016’da ilkokul 2. sınıf öğrencilerine yönelik 12 bölgede, 585 okulda, 11 bin 732 öğrenci örneklemiyle gerçekleşmiştir. Araştırmayla bu yaş grubundaki öğrencilerin, büyüme ve gelişmelerinin, besin tüketim alışkanlıklarının, fiziksel aktivite durumlarının ve okullardaki beslenme ve fiziksel aktivite uygulamalarının düzeyinin ölçülmesi ile; sağlıklı yaşam programlarının kanıta dayalı uygulamaları ve geliştirilmesinin yanı sıra çok sektörlü çalışmalarımıza da önemli katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“HER 10 ÇOCUKTAN BİRİ OBEZ”

Araştırmalara göre yaklaşık  10 çocuktan birinin obez olduğuna dikkat çeken Öksüz sözlerine şu şekilde devam etti, “Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması COSI-TUR 2016” verilerine göre, çocuklarda obezite oranı artmış olup “Obez çocuk oranı 2013’te yüzde 8,3 iken maalesef 2016’ da 9,9’a yükselmiştir. Yani yaklaşık olarak her 10 çocuktan biri obezdir. Fazla kilolu oranı ise 2013’te yüzde 14,2, 2016’da yüzde 14,6 çıkmıştır. Çocuklarımızın yüzde 74’ü kilo olarak normal, yüzde 1,5’i zayıfdır. Obezite ile mücadele kapsamında çocukların bir yandan oburluktan ve obezlikten bir yandan da yetersiz beslenme tehlikesinden korunması gerekmektedir. Araştırma sonucuna göre çocukların yüzde 6,1’i hiç et tüketmezken, yüzde 18,9’u haftada birden az, yüzde 14,6’sı hiç balık tüketmezken, yüzde 40,3’ü haftada birden az tüketmektedir. Buna karşın şekerli bar, çikolatalar, bisküvi, kek, kurabiye tüketim sıklığı ise istenilen düzeyin üzerindedir. Araştırma aynı zamanda çocukların fiziksel aktivite düzeyi ve imkânlarının da artması gerektiğini ortaya koymuş olup, her gün en az bir saat fiziksel aktivite yapmaları gerekirken çocuklarımızın yüzde 9,5’i hafta içi, %2,9’u hafta sonu hiç dışarı çıkıp oynamamaktadır. Çocukların %36,2’si hafta içi televizyon seyretme ya da bilgisayarla günde 2 saatten fazla vakit geçirirken bu yüzde hafta sonu %69,9’a çıkmaktadır.”

 

“SAĞLIKLI TOPLUMUN TEMELİ ATMIŞ OLURUZ”

Okul çağındaki çocuklara sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırılmasıyla sağlıklı toplumun temellerinin atılacağını belirten Öksüz, “Okulların %99’unda öğrencilerin oynayabileceği açık alan mevcuttur. Kötü hava koşullarında okulların %79.8’inde öğrencilerin açık havada oyun oynamalarına izin verilmediği görülmektedir. Okulların %83,4’ünde kapalı spor salonu yoktur. Okul çağı çocuklarında sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazandırırsak, sağlıklı nesillerin olduğu bir toplumun temelini atmış olur ve bu oranların artışını durdurup geriletebiliriz. Tüm bu verilere baktığımızda okul sağlığını geliştirmeye yönelik uygulanan beslenme dostu ve beyaz bayrak programlarının önemi daha da artmaktadır. Bu amaçla bakanlığımız ve milli eğitim bakanlığı arasında imzalanan protokoller ile 2006 yılında uygulamaya koyulan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü ile eğitim kurumlarının, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. İlimizde 2006-2016 tarihlerinde 182 okula, 2017 yılında 169 okula, 2018 yılında da 62 okulumuz belirtilen kriterlere haiz olduğundan beyaz bayrak almayı hak etmiş ve toplamda 413 okulumuzla programımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

“115 OKUL BESLENME DOSTU PROGRAMINA ALINDI”

Kahramanmaraş’ta toplamda 115 okulun beslenme dostu okul programına alındığını sözlerine ekleyen Öksüz, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı, “Yine 29.09.2010  tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın Okullarda Obezite ile Mücadelede; Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması amacı ile de “Beslenme Dostu Okullar Programı” uygulanmaktadır. Bu programda da ilimizde; 2010-2014 tarihlerinde hiç bulunmayan beslenme dostu okul 2014-2015  yılında 1 okul, 2016 yılında 24 okul, milli eğitim müdürlüğümüz ile teşvik edici bilgilendirme çalışmaları ile 2017 yılında 65 okul, 2018 yılında da 25 okul  gerekli şartları yerine getirmiş toplamda 115 okulumuz beslenme dostu okul programına katılmıştır. 2016 yılında okullarımızı fiziksel aktiviteye teşvik için beslenme dostu okulu olan okullarımıza bisikletler verildi. Bu yılda ilimizde uyguladığımız bir proje ile okullarımızda tüm çocuklarımızın kullanması için takım formları, basketbol, voleybol topu, atlama ipi, klasör ve bilgilendirme panoları dağıtılmaktadır. Beklentimiz 1. aşaması Beyaz Bayrak olan projeye dahil olan 413 okulumuzun geriye kalan 209’ununda Beslenme Dostu Programına katılması bizlerin ve milli eğitim müdürlüğümüzün yoğun çabaları ile 2019 yıl sonuna kadar programlara katılması ve beyaz bayrak okul sayımızın artmasıdır. Toplantıya katılım ve desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğümüzün çalışanlarına ve bu projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

“ÇOCUKLARIMIZIN 3K’SININ İÇİNİ DOLDURMALIYIZ”

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise yaptığı konuşmada çocukların 3K’sının içinin doldurulması gerektiğini belirterek, 3K’yı açıkladı. Yılmaz, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz çocuklarımızın 3K’sının içini sağlıklı ve sağlam bir şekilde doldurmak mecburiyetindeyiz. Çocuklarımız tabiri caizse boş ve temiz olarak geliyor, içlerini dolu ve temiz olarak teslim etmek zorundayız. Bunlardan bir tanesi kafasının içini sağlıklı bilgiyle doldurmamız lazım. Hem toprağın altında hem de toprağın üstünde ona lazım olan bilgilerle doldurmamız gerekiyor. İkincin K ise, kalbinin inançla, ümitle, sevgiyle, aşkla, şevkle ve heyecanla doldurmamız lazım. Şayet biz boş bırakırsak dışarıdaki tuzaklar kin, nefret ve hasetle onu dolduracaktır. Üçüncü K’da, içini temiz ve sağlıklı gıdalarla doldurmaktır. Bu üçünü sağlam tutarsak bedenin diğer organları ya bilgiden ya sevgiden yada gıdadan beslediği için diğer organları oldukça sağlıklı olacaktır. Bunu sağlayabilmenin yolu da sağlıklı bir nesil yetiştirebilmenin yolu da temiz ve sağlıklı ortamlardan geçiyor. Okullarımızın hijyen bakımından özellikle de çocuklarımızın gıda almış oldukları kantinlerimiz ve kantinlerimizin içinde satılan çocuklarımızın beslenmesine katkı sağlayan gıdalar hususunda okul yöneticilerimizin, müdürlüğümüz personellerinin sıkı ve yakın bir takip içerisinde olması gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda çok daha ciddi bir şekilde biliyorsunuz bakanlığımız çocuklarımız için sağlıklı olmayan besinlerin satışına engel getirdi. Gerek asitli içecekler gerekse de obeziteyi teşvik edecek gıdaların satışına engel oldu. Hatta öyle ki bazı gıda firmaları sadece kantinlerde kalori düzeyi çocuklara uygun ürünler yetiştirmek zorunda kaldılar” açıklamalarında bulundu.

 

“OKULLARDA LAVABO TEMİZLİĞİNE DİKKAT EDİN”

Çocuklara yönelik tehlike oluşmadan önce tedbirler alınması gerektiğini belirten Yılmaz, okullardaki lavabo temizliğine dikkat çekerek, “Belki aile ortamında olduğumuzu düşünerek ifade ediyorum ama en az kantini denetlediğimiz kadar okullarımızın tuvaletlerinin temizliğini takip etmemiz lazım. Birinde karnını doyururken birinde de belki ihtiyacını giderirken mikropla karşı karşıya kalacak çocuklarımız. Onun için de hafta sonunda üç ilçemizi ziyaret ettim, okul müdürünün odasına uğramadan doğruca tuvaletlere bakmaya gittik. En pis olan tuvaletler temizse diğerleri zaten temiz demektir. Onun için de aynı hassasiyeti bütün okul yöneticilerimizin göstermesi gerekir. Hiç kimse basit mazeretlerin arkasına sığınmasın. İlimizde 2006-2016 tarihleri arasında 182 okul, 2017 yılında da 160 okul belirlenene kriteri karşılayarak beyaz bayrak almış ve toplamda 351 okul olmuş. Bu oldukça az bir rakam, bundan daha fazlasını okullarımızın hak ettiğini düşünüyorum. Kalan okulların da rakamını vermek lazım tabi ki. Maalesef 90 okulumuza beslenme dostu okul sertifikası verilmiş, İnşallah bu sertifika törenini önümüzdeki yılda büyük bir şekilde yapacağız. Bu hususta ben sizlere güveniyor, sizlerden destek bekliyorum. Birlikte geleceğimizi emanet edeceğimiz sağlıklı nesiller yetiştirmek temennisiyle katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ‘Beyaz Bayrak’ almaya hak kazanan okullara ödülleri takdim edildi.

2018 BEYAZ BAYRAK ALAN OKUL LİSTESİ
S.NO İLÇE OKUL ADI İSİM SOYİSİM
1 AFŞİN Afşin Ertuğrul Gazi İlkokulu Ali ÇELİK
2 AFŞİN Afşin Şehit Hüseyin Utku Anaokulu Tuğba KAYIM
3 AFŞİN Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi(1.ve 2.Kademe) Murat TAŞKALE
4 ANDIRIRN Cumhuriyet  İlkokulu  Mülazim  ÇUHADAR
5 ANDIRIRN Darıovası Doburlu Şh. Zübeyir Çınkır Ortaokulu  Durdu Mehmet DOĞAN
6 ANDIRIRN Beşbucak Şh. Hacı Ahmet Efil İlkokulu Mustafa  DAŞ
7 ANDIRIRN  Şh. Adem Seyfioğlu ÇPAL.  Bahri DEMİRCİ
8 ÇAĞLAYANCERİT Düzbağ Kasabası Yeşiloba İlkokulu Mehmet VIRIZ
9 ÇAĞLAYANCERİT Düzbağ Ortaokulu Esma BORAZAN
10 DULKADİROĞLU Kanuni Ortaokulu Adem KISA
11 DULKADİROĞLU Karacasu İlkokulu Ahmet ALTUNYILDIZ
12 DULKADİROĞLU Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştıma Merkezi Ahmet BÜLBÜL
13 DULKADİROĞLU Saadet Arifoğlu Ortaokulu Bayram KAPLAN
14 DULKADİROĞLU Sultan Bayazıt İlkokulu Cahit ÖZTÜRK
15 DULKADİROĞLU Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Kamil ÇOLAK
16 DULKADİROĞLU Mehmet Gümişer Anadolu Lisesi Salman MALKOÇ
17 EKİNÖZÜ Ekinözü Ataköy İlk/Ortaokulu   Davut POLAT
18 ELBİSTAN Karaelbistan Şevkat Anaokulu Ahu ARABACI
19 ELBİSTAN Karaelbistan Cumhuriyet İlkokulu Mahmut KOCATAŞ
20 ELBİSTAN Elbistan Bilim ve Sanat Merkezi Cuma OTLUTEPE
21 ELBİSTAN 15 Temmuz Anaokulu Pelin ANTEPLİ
22 ELBİSTAN Topraktepe İlkokulu Süleyman DERE
23 ELBİSTAN ElbistanŞehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Ortaokulu Mustafa ÇAYIROĞLU
24 ELBİSTAN Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu Cuma KARATAŞ
25 ELBİSTAN Bahçelievler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Ayşe Gül GÖÇER
26 ELBİSTAN Ertuğrul Gazi İlkokulu Mehmet GÜVEN
27 ELBİSTAN Akbayır Şehit Yusuf Kaya İlkokulu-Ortaokulu Metin YILDIZ
28 GÖKSUN Bozhüyük İlkokulu-Ortaokulu Abdurrahman ALICI
29 GÖKSUN Göksun İmam Hatip Ortaokulu Habibullah BAZ
30 GÖKSUN Fatih İlkokulu-Ortaokulu Ayhan ACER
31 GÖKSUN Kanlıkavak İlkokulu-Ortaokulu Doğan KENGER
32 GÖKSUN Göksun Anaokulu Metin KABA
33 NURHAK Tatlar İlkokulu-Ortaokulu Mehmet GÜRLEK
34 ONİKİŞUBAT Fatih Şekkeli İlkokulu Ekrem YILDIRIM
35 ONİKİŞUBAT Özel Beyza Boğaziçi Ortaokulu Ali KAHYA
36 ONİKİŞUBAT Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu Mehmet Sadi ŞENKAYA
37 ONİKİŞUBAT Süleyman Demirel İlkokulu Şevket KUZU
38 ONİKİŞUBAT İklime Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Zeliha ÖZEL
39 ONİKİŞUBAT Zeki Karakız Ortaokulu Ahmet KARASU
40 ONİKİŞUBAT Zeytindere İlkokulu-ortaokulu Hamza GÜZ
41 ONİKİŞUBAT Özel Kahramanmaraş Bahçeşehir Koleji Ortaokulu Mehmet Şanal OCAK
42 ONİKİŞUBAT Sünbüllü Ortaokulu Necmettin YAYICI
43 ONİKİŞUBAT Özel Çağın Anaokulu Sevgi ERDOĞAN
44 ONİKİŞUBAT Özel Kahramanmaraş Bahçeşehir Koleji Anaokulu Mehmet Şanal OCAK
45 ONİKİŞUBAT Mükrime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Asude ŞENER
46 ONİKİŞUBAT Özel Kahramanmaraş Bahçeşehir Koleji İlkokulu Mehmet Şanal OCAK
47 ONİKİŞUBAT Hartlap İlkokulu-Ortaokulu Şahin BAYAZIT
48 ONİKİŞUBAT Abdullah Çinkay Anadolu Lisesi Ramazan KARACA
49 ONİKİŞUBAT Ali Galip Çalık Anadolu Lisesi Erdal Şahin GEDİKOĞLU
50 ONİKİŞUBAT Kahramanmaraş İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ashabil ÖZDEMİR
51 ONİKİŞUBAT İsmail Kurtul İlkokulu Kazım BOZKURT
52 ONİKİŞUBAT MADO Kadriye Kanbur İlkokulu Faruk AKSU
53 ONİKİŞUBAT Türk Telekom Ortaokulu Yakup DAL
54 PAZARCIK Ufacıklı Ortaokulu Muzaffer EMARE
55 PAZARCIK Pazarcık Yatılı Bölge Ortaokulu Yahya ÇORAPLI
56 PAZARCIK Cumhuriyet Ortaokulu Ali SERTTAŞ
57 PAZARCIK 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Murat ÇERİBAŞ
58 PAZARCIK Narlı 26 Ocak İlkokulu Rasim ÖZDEMİR
59 PAZARCIK Pazarcık Fen Lisesi Cahit YUMRUTAŞ
60 PAZARCIK Fatih İlkokulu Mehmet BALCI
61 TÜRKOĞLU Osman Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Elif SERİN
62 TÜRKOĞLU Şekeroba Fatih İlkokulu Hacı İsrafil TAŞ

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğ...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş Arama Kurtarma Birimi, ekip lideri Muhammet Kılıçsalayan koordinesinde, An...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ