Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Aile Okulu Projesi kapsamında  Öğretmen Eğitimleri Kahramanmaraş’ta Son hızla başladı.Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, beraberinde Müdür Yardımcısı Akif Bulut ve Şube Müdürü Ahmet Akküncü ile Kursları ziyaret ederek moral ve motivasyon kazandırdı.

HABERE AİT FOTO-VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTA Kİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=n1RMLZLFMuA

 

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğim Müdürlüğünde Formatör Öğretmen Musa Sarı ve Ahmet Seyithanoğlu (Müdür yardımcısı) yönetiminde  eğitime müracaat eden öğretmenlerle “ÖĞRETMEN EĞİTİMLERİ” başladı. Burada eğitim alan öğretmenlerde kendi okullarında velilerine bu eğitimleri verecekler.

Geleceğimiz teminatı olan çocuklarımızın daha iyi yetişmelerini sağlamak için velilerimize de bilgilendirme ve etkinlikli uygulamalı eğitim verecekler. Yapılan planlamaya göre  Öğretmen eğitimleri 30 saat , Veli eğitimleri ise 44 saat olacak . Aile Okulu Eğitici Eğitimi Kurs Programı ile çocukların ve gençlerin ruhen ve bedenen daha sağlıklı olabilmeleri için; sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran zorbalığı ile baş etme yolları, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, madde bağımlılığı, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite ve ahlaki gelişim konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmaktadır. Daha çok veliye ulaşabilmek ve çocuklarımızın eğitim ve gelişimlerini etkilemek için daha çok öğretmene eğitimler verilmeye devam edilecek.

Kursları ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, öğretmenlere teşekkür ederek moral ve motivasyon çalışması yaptı, onlara başarı dileğinde bulundu.

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül, Formatör öğretmen ve eğitime katılan öğretmenler ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Müdür Yardımcısı Akif Bulut ve Şube Müdürü Ahmet Akküncü’ye teşekkür ettiler