Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi törenle açıldı.

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi törenle açıldı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Kahramanmaraş’a kazandırılan Fen Lisesinin açılışı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.Kahramanmaraş Valisi...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Kahramanmaraş’a kazandırılan Fen Lisesinin açılışı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu'nun konuşmalarının ardından Fen Lisesi ve öğrenci yurdunun açılışı yapıldı. Açılışta konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “İş dünyasında yaptığınız her türlü yatırımın riski vardır. Kar da edebilirsiniz zarar da edersiniz, ama tek bir yatırım var ki onu yaptığınız zaman asla zarar etmezsiniz. O da eğitime yapılan yatırımdır. O hep kar yazar” dedi. 

 KAHRAMANMARAŞ KAZANACAK, TÜRKİYE KAZANACAK

 Kahramanmaraş’a bir okul kazandırmanın sevinci içerisinde olduğunu söyleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasında her yatırımın riskli olduğunu ama eğitime yatırım yapıldığı zaman asla zarar edilmeyeceğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, “Eğitime yatırım yaptığınız zaman şehriniz ve ülkeniz kazanır. Zenginleşmenin birlik ve beraberliğin tesis etmenin yolu da eğitimden geçiyor. İslam dinine göre 3 kişinin amel defteri kapanmıyor. Geride eğer hayırlı bir eser bıraktıysan, hayırlı bir evlat bıraktıysan, hayırlı bir ilim bıraktıysan ölümden sonra da sevap kazanmaya devam edersin. Öyle bir yatırım ki bu hem sağlığınızda kar yazıyor hem ölümünüzde kar yazıyor. Bir Kayserili olarak nasıl kazanılacağını çok iyi biliriz. Hem bu tarafta hem öbür tarafta kazanmak istiyorsanız eğitime yatırım yapın. Yaptığımız buradaki yatırımların Ticaret Sanayi Odası’nın katkıları var. Kahramanmaraş kazanacak, Türkiye kazanacak. Biz çocuklarımızı iyi eğitirsek, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek Allah'ın izniyle bizim önümüzde kimse duramaz. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş için yapılacak her güzel işin yanında oldu. Bizleri de cesaretlendirdi. Özel sektörün de her zaman yanındadır” dedi. 

mmmmm

 EN İYİ ŞEKİLDE EĞİTİM ALACAKLAR

 Günümüz dünyasında söz sahibi olmanın yolu bilim ve teknolojiden geçtiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraşlı gençlerin sadece teknoloji kullanmakla kalmayıp üretsin diye Fen Lisesini açtıklarının altını çizdi. Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: ”Kahramanmaraşlı gençler sadece teknolojiyi ithal edip kullanmakta kalmasın aynı zamanda üretsin dedik. İnşallah bu okuldaki gençlerimiz en iyi şekilde eğitim alacaklar. Kahramanmaraş’ın ve ülkemizin gelişmesinde katkı sağlayacaklar. Valiliğimiz ve Odamız, 16 derslikli 100 öğrencilik pansiyonlu bir lise talep etmişlerdi. Biz bu Kahramanmaraş’a yetmez dedik. 15 milyon liralık harcamayla, 24 derslikli Fen Lisesi, 200 öğrenci kapasiteli yurt yaptırdık. Kahramanmaraşlı kardeşlerimize helal olsun. Çünkü Kahramanmaraş Sezai Karakoç, Necip Fazıl Kısakürek, 7 güzel adam gibi milli değerlerimizin yetiştiği, çıktığı yer. Her biri türk edebiyatının ve düşünce tarihinde önemli yer bıraktılar. Onlar bir neslin yetişmesini sağladılar. Kahramanmaraşlı olmakla gurur duyun. Öğrencilere hediye etmek üzere Nurettin Topçu'nun "Ahlak" isimli kitabını getirdim. Öğrencilere ve iş adamlarına Topçu'yu okumalarını tavsiye ediyorum. Topçu ülkemizin en ilgi çekici, inançlı, cesur ve omurgalı aydınıdır. Sizde okurken faydalanacaksınız. Okulumuz hayırlı olsun diyorum.” 

 EĞİTİM KAR GETİREN BİR SEKTÖR

 Kahramanmaraş açısından şehrin ruhuna hitap eden eğitim marifet hizmetlerinin icra edildiği bir kurumu hep beraber açtıklarını dile getiren Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, okul açılışının bir bayram havası estirdiğini söyledi. Özkan, “Milli Eğitim Bakanlığımız, Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla ve bütün kurumlarımız ile beraber bu eğitim seferberliği içindeyken aynı zamanda eğitimi sadece kamu birimleri değil meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, özel sektörlerinde eğitim hizmetlerini iyileştirme yönünde bizimle beraber görmekten büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Eğitim nerede ne zaman yapılırsa yapılsın her zaman maddi ve manevi kar getiren bir sektör. Bu yönüyle de bütün insanın bireysel olarak bir vazifesidir” şeklinde konuştu.

   NİTELİKLİ ÇALIŞMALAR YAPILMIŞTIR

Eğitim yönünden çok nitelikli çalışmalar yapıldığını ifade eden Özkan, konuşmasına şu şekilde devam etti: ”Tüm insanın bireysel, ailevi, sektör ve kamu olarak en önemli iyileştirmemiz gereken stratejik alanlardan birisidir. Milli eğitim bakanlığımız ve hükümetimiz özellikle eğitim kamu hizmetlerini iyileştirme yönünde çok nitelikli çalışmalar yapmıştır. Eğitimin erişimini, kalitesini, kurumsal kapasitesini geliştireceğiz. Eğitimin erişimi dediğimiz zaman adil bir şekilde tüm topluma götürülmesini kastediyoruz. Artık bir fabrikada çalışan işçimiz veya büyük bir sermaye hükmeden bir iş adamımız ya da bir müsteşarın, valinin oğluyla sosyal yardımlaşmanın hedefinde olan bir ailenin çocukları aynı imkânlardan istifade edecek. Bunun önemli tezahürü ise kitapları parasız bir şekilde bütün öğrencilere götürülmesi, eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, dezavantajlı gruplara ve insanlara eğitimi götürülmesi, eğitimin sosyal adalet duygusunu en üst düzeyde tahakkuk edecek şekilde kitleye götürülmesi milli eğitim bakanlığımızın en önemli stratejik hedefidir.”

  AR-GE EKONOMİYİ BÜYÜTTÜ

 Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun’da 80’li yıllarla birlikte, mühendislik ve ar-ge çalışmaları, nitelikli ekonomik büyümenin stratejik unsuru olduğunu söyledi. Zabun şöyle konuştu: “Ekonomik kalkınma ve zenginleşmeyi sağlayarak sürdürülebilir hale getirmek adına nitelikli eğitim ve özellikle reel sektörün gerçek ihtiyaç ve sorunlarına çözüm olabilecek meslek ve alanların geliştirilmesi ülkemizin en önemli politik ve stratejik meselelerinden birisidir.  Türkiye bugün, 2023 stratejisi ile milli gelirini 2 trilyon dolara, kişi başına milli gelirini 25.000 dolara ulaştırmayı hedefleyen bir ülkedir. Bu hedefleri sağlayabilmek adına bundan sonraki süreçte, ekonomik başarıyı bilim ve teknolojiyle, inovasyonla aramamız gerekmektedir. Matematik ve fen bilimleri alanlarında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesi, öğrencileri araştırmaya yöneltmek, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmek amaçlarıyla kurulan fen liseleri, bu sürecin en önemli aktörlerinden birisidir. Dünya çapında üretim ve ihracat yapan şirketlerde; sanayileşme ve büyüme potansiyeli taşıyan KOBİ’lerde, nitelikli işgücünü istihdam edebilirsek Türkiye’nin istikbaline çok önemli bir katkı sağlamış oluruz. Türk özel sektörünün çatı kuruluşu Türkiye odalar ve borsalar birliği tarafından yapılan ve bugün açılışını yapmakta olduğumuz bu okul işte bu nedenlerle çok önemli bir misyon üstlenecektir.”   Açılış sonrasında lisenin sınıflarını gezen Hisarcıklıoğlu ve beraberindekiler, öğrencilere Nurettin Topçu'nun "Ahlak" isimli kitabını dağıttı. Haber: Meliha Şeyda Akçakale