Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü tarafından“6 Şubat 2023 tarinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremi konu alan Karakalem Çalışması ve Fotoğraf Sergisi”  bugün saat 11.00’de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Sergi Alanı’nda gerçekleşti.

 

HABERE AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=mEe3sX3Xhv0

 

Sergi açılışı, Eski Tarım ve Orman Bakanı Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit KİRİŞÇİ’nin Eşi Hanife KİRİŞÇİ Hanımefendi, Büyükşehir Belediye Başkanı  Hayrettin GÜNGÖR’ün Eşi Sayın Leyla GÜNGÖR Hanımefendi, İl Milli Eğitim Müdürü  Yusuf KAHRAMAN, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin MART, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver GÖKŞEN,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halit DEMİRTAŞ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet AKKÜNCÜ, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Yıldız, Kahramanmaraş Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Duran DOĞAN, Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürü  Mehmet BÜLBÜL, Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü  Feyzi OĞUZ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü  Tuba GÖKÇEN, Kahramanmara Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Ayşegül KAYA ve pek çok öğretmen ve usta öğretici katılımıyla gerçekleşti.

Yaşanmış hikâyelerin anlatıldığı sergide; on üç adet karakalem çalışması, yirmi beş adet depremin bıraktığı tahribatı anlatan fotoğraf, deprem sonrası Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen yardım paketlerinden çıkan çocuk mektupları ve resim çizimlerinden oluşan üç adet pano ve proje aşamasında olan “Hayata Tutunmak” isimli projenin çıkış noktasını anlatan bir fotoğraf ile projeyi anlatan “6 Şubat” tarihli ayçiçeği desenli çocuk tişörtleri yer aldı.

Açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü  Yusuf KAHRAMAN’ın yaptığı sergide kıymetli misafirlerimiz deprem şehitlerini rahmetle yâd ederken yakınlarını kaybedenlere de tekrardan başsağlığı dilediler. Depremin kalbi aziz şehrimize ve bütün deprem şehitlerimize ithaf ettiğimiz sergimiz, 9 Ocak tarihine kadar ziyaretçilerimize açık olacaktır.