Kahramanmaraş Onikişubat Robotik Takımları MEB Robot Yarışmasında Fırtına Estirdi

Kahramanmaraş Onikişubat Robotik Takımları MEB Robot Yarışmasında Fırtına Estirdi
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15. MEB Robot Yarışması, Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde 6-9 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.Bu uluslararası...

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15. MEB Robot Yarışması, Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde 6-9 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.Bu uluslararası Robot Yarışmasına, 14 farklı kategoride 81 il ve 18 ülkeden gelen 4,733 robot ve 12,716 yarışmacı katıldı.

Kahramanmaraş Onikişubat ekibi, bu büyük yarışmada Mini Sumo ve Çizgi İzleyen Temel Seviye (ortaokul kategorisi) Robot kategorilerinde mücadele etti. Kahramanmaraş Onikişubat İlçesinden gelen Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu, Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu, Özel Beyza Boğaziçi Ortaokulu ve Özel Necip Fazıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi resmi 5 okul ve misafir olarak Yunus Emre Ortaokulu, Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu ve Osmangazi Bilsem’den toplam 27 öğrenci katılım sağladı.

Çizgi İzleyen Temel Seviye kategorisinde yarışan 6 takımımız depremin yaralarını sararken ilk defa katılacakları turnuvaya da hazırlanarak finalde yarışacak ilk 32 takım arasına girerek finalde yarışmaya hak kazandı. Finaldeki yarışma sonrası takımlarımızdan 2 tanesi ilk 10 da toplam 5 tanesi de ilk 20 de turnuvayı tamamladı. Bu büyük başarıdan dolayı takımlarımızı kutluyoruz.

Takımın hazırlanması ve ulaşımında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürü,Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Onikişubat ilçe milli eğitim şube müdürü Dilek Konuş destek verdi. Desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.