KORONAVİRÜS SALGINIYLA MÜCADELE KAPSAMINDA DULKADİROĞLU KAHRAMANMARAŞ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ CERRAHİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI.

Kurum Müdürü Feyzi OĞUZ‘un organizasyonu doğrultusunda,Öğretmenlerin ve  Usta öğreticilerin gönüllü katkılarıyla,kurum binasında Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında cerrahi maske üretimine başlandı.

Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek yapılan maske üretimiyle ilgili çalışmaları değerlendiren Kurum Müdürü Feyzi OĞUZ;

” Koronavirüs salgınıyla ilgili hem ülkemiz hem de dünya çok zor bir süreçten geçiyor.Devletimiz,tüm kurumlarıyla virüsün ülkemizde vatandaşlarımız arasında bulaşıcı etkisinin en az seviyede tutulması için gerekli çalışmaları titizlikle ve sağlıklı şekilde yürütüyor. Koronavirüs salgını nedeniyle maske talebi her geçen gün artmaya başladı.Bizlerde Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezi olarak milli bir seferberlik ruhuyla yapılan çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla her türlü hijyenik koşullar sağlanarak kurum binamızda maske üretim atölyesi kurduk ve cerrahi maske üretimine başladık.

Büyük bir özveriyle çalışmalarımız devam ediyor. 12 bin maske üretmeyi planlıyoruz. Koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli bir katkı sağlayacağını düşündüğümüz hijyenik maskelerin üretimi aşamasında,kurum olarak tüm çalışmalarımızda yanımızda bulunan Hayat Boyu Öğrenme Hizmetlerinden Sorumlu Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Sıddık ŞİRİKCİ’ye,Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Harun KURT’a ,öğretmen ve usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.