Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Eğitimin 1. Yarıyılı Değerlendirildi.

  Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan başkanlığında bir araya gelen  merkez  okul müdürleri 2012-2013 eğitim-öğretim yılının 1. dönemini değerlendirdiler. Toplantıya Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleride katıldı.   Bir eğitim-öğretim yılının yarısını geçirdik, diğer yarısına geleceğiz inşallah. Bugün burada birinci dönemin değerlendirmesini yapacağız, hedefimiz ne idi, bu hedeflerin ne kadarını gerçekleştirdik, ne […]

Kahramanmaraş Eğitimin 1. Yarıyılı Değerlendirildi.

04 Şubat 2013 - 22:29A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan başkanlığında bir araya gelen  merkez  okul müdürleri 2012-2013 eğitim-öğretim yılının 1. dönemini değerlendirdiler. Toplantıya Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleride katıldı.

 

Bir eğitim-öğretim yılının yarısını geçirdik, diğer yarısına geleceğiz inşallah. Bugün burada birinci dönemin değerlendirmesini yapacağız, hedefimiz ne idi, bu hedeflerin ne kadarını gerçekleştirdik, ne kadarını gerçekleştiremedik, gerçekleşmesi için  neler yapmamız gerektiğini burada konuşup hep birlikte tartışacağız iyiyi yakalamaya çalışacağız ve bununda Maraş eğitimine olumlu yansıması için herkes üzerine düşen görevi göstermiş olacak . Birinci kanaat döneminde bazı şeyleri belki ihmal ettik, bazı şeyleri biraz yarına bıraktık, bazı şeyleri de dert mi  edinmedik bilemiyorum ? Geldiğimiz günden beri sizlere hep sevgi dilini kullandık ve sizlerinde çevrenizde bu sevgi dilinin kullanılmasını istedik.

 

Daha önceki değerlendirme toplantımızda Kahramanmaraş eğitiminin başarısı için ailelerin bilinçlendirilmesi,  ailelerin işin içerisine çekilmesinin gerektiği önemine dikkat çekmemize rağmen  bazı okul yöneticilerimiz bunu dert edinmiş, bu işi ciddiye almış, buna gerektiği şekilde önem vermiş ancak bazı okullarımızda ise henüz gereğinin yerine getirilmediği  üzülerek görüyoruz  diyen Kahramanmaraş  İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan konuşmasına şöyle devem etti.

 

“ Arkadaşlar biz hepimiz bir ekibiz ve birbirimize güvenmeliyiz ve ben sizlere güveniyorum. Bir şey söylenmişe bu işin uygulanması için söylenmiştir ve mutlaka yerine getirilmelidir. Bilinçli aile, başarılı öğrenci projesi doğrultusunda  ev ziyaretleri yapılarak öğrenci velilerinin eğitimin içine çekilme ve   bilinçlendirilme çalışmalarına devam edilmeliyiz.Eğer veli okulumuza gelmiyorsa biz  veliye gitmeliyiz,nerede bulursak bulalım  onu işin içine çekmeliyiz. Çocuklarımızın yaramazlıkları ve dersteki başarısızlıklarının altında neler var bunu bilebilmemiz için mutlaka ev ziyaretleri yapmalıyız. Bizim hedef kitlemiz bize gelmeyen  aileler olmalıdır. Çok geç değil. 2. dönemde bunu hızlı bir şekilde gerçekleştirelim.

 

Okullarımızda akademik başarı gösteremeyen, problemli olan öğrencilerimizi sportif ve sosyal faaliyetlere yönlendirerek bu alanda   başarılı olmalarını sağlamalı ve kötü davranışlardan uzaklaştırıp topluma yararlı bir fert haline getirmeliyiz. Eğer ki buna çözüm üretemezsek bu çocuklar liselerde ve toplumumuzda daha büyük problem olarak karşımıza çıkacaktır.

 

7. ve 8. sınıflara  hatta olursa 6. sınıflara SBS kursları ve okuma saatleri açalım demiştim. Bunları çok güzel yapan arkadaşlarımız var. Ancak tüm okullarımızda daha sık aralıklarla SBS ve LYS deneme sınavları yapılmalı. Sınav  sonrasında mutlaka sınav analizi gerçekleştirilmeli , sonuçlar değerlendirilmelidir. Hangi dersten bir önceki sınava göre başarı yakalanmış veya hangi derste gerileme var bunlar gözden geçirilerek öğretmenlerle paylaşılıp tedbirleri alınmalıdır.

 

SBS 46 harika bir çalışma ürünü. Okulunuzun kılcal damarına kadar görebiliyoruz. Güzel bir şekilde kullanılırsa sizleri yönlendirir.

İlimizde SODES kapsamında sadece 12. sınıflara yönelik 777 öğrenciye yönelik kurs açtık. Ama biz bunun hakkını bile tam olarak yerine getiremedik.

Bir okul müdürüyle anılır.  Öğretmenlerinizi iyi motive etmelisiniz, onları işin içine sokmalısınız ki başarı okulunuza gelmeli. İşin 1. aktörü olan öğretmeni işin içine katmazsanız başarılı olamayız. Sizler devamlı hareket halinde olmalısınız.

Gönüllü öğretmenler projesini geçtiğimiz yıla göre daha ileriye taşımalıyız ve rehber öğretmenlerimizi her alanda faaliyete geçirmeliyiz.

Bölgede zümre toplantılarını mutlaka yapacaksınız. Hatta bu toplantıları aylık yapacaksınız. Sonuçlarını da milli eğitim müdürlüğüne bir rapor halinde göndermelisiniz. Ev ziyaretlerin de bize aylık bir formla bildireceksiniz.

 

Bizim en büyük sıkıntımız hizmetli konusudur, buna aynen sizler gibi bende katılıyorum. Okullarımızın imkanlarının kısıtlı olduğunu biliyorum, ama buna rağmen tertip, düzen ve temizliği konusunda 2 . Dönem biraz daha gayret göstermenizi istiyorum.

 

Geçen yıl İŞKUR’un “Toplum yararına Çalışma Projesi” kapsamında 200 kadro almıştık. Bu sene il genelinde aldığımız sayı sadece 65’dir. Görüşmelerimizde 2. Dönem muhtemelen 200-300 kadar yeni kadro alma durumumuz var. İnşallah o zaman biraz rahatlayacağız. Ama biz yinede mevcut arkadaşlarımızdan en iyi şekilde yararlanmayla çalışmalıyız.

 

Çok önemsediğimiz bir proje var. Hakikaten emek verilerek ortaya çıkan bir proje, alt komisyonlar çalıştı üst komisyonlar çalıştı. “Eğitim Geleceğimiz”  isminde. Bu projemizin 73 bin liralık bir bütçesi var. Bununda büyük bir kısmı motivasyon ve ödüllendirmeye yöneliktir. Okullarımızı kendi kategorilerinde gruplandıracağız ve geçen yılı göre en büyük puan attıran okul, okul içerisinde başarı gösteren öğrencileri ve  ödüllendirmek durumundayız.”

 

Kahramanmaraş Valisi Sayın Şükrü Kocatepe’nin daha önce yayımlanan yarıyıl mesajınıda okuyarak okul müdürleriyle paylaşan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan konuşmasını şu sözlerle tamamladı;

 

“Fiziki mekanların yetersizliği, sınıfların çok kalabalık oluşu bunun da başarıyı olumsuz etkilediğini, bahanesi artık son bulmalıdır. Yeni yapılan  okul ve derslik yapımıyla ve yapımı devam eden inşaatlarımızın bitirilmesiyle ilimizde büyük bir rahatlama oldu , önümüz yıl daha da iyi olacak.

 

Yeni bir şevkle 11 Şubattan 2013 tarihinden itibaren kendinizi başarıya mutlaka odaklayın, bir takım bahanelerin arkasına sığınılmasın. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın konuşmasından sonra okul müdürleri söz alarak kendi okulları ile ilgili karşılaştıkları problemleri, yaptıkları önemli çalışmaları anlattılar ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan müdürlerin anlatımlarına göre gerekli açıklamaları yaptı.

 

IMG_3437

 

IMG_3461

 

IMG_3446

 

IMG_3459

 

IMG_3460

 

IMG_3456

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ