Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Minik Yürekleri Isıttı

Genel Merkezi Ankara da bulunan Kahramanmaraş Eğitim Vakfı, geçmiş yıllarda, zor şatlarda önemli bürokratlar yetiştiren Ulubahçe Mahallesinde ( Köyünde ) bulunan birleştirilmiş sınıf eğitimi veren, Ulubahçe Şehit Ahmet Yumrutaş İlkokuluna eğitim materyalleri, giyim-kuşam, inşaat boyaları vb önemli yardımlarda bulundu. Yardım dağıtım törenine Pazarcık İlçe Kaymakamı Adil Nas, İlçe Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, İlçe Milli Eğitim […]

Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Minik Yürekleri Isıttı

21 Aralık 2019 - 15:28A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Genel Merkezi Ankara da bulunan Kahramanmaraş Eğitim Vakfı, geçmiş yıllarda, zor şatlarda önemli bürokratlar yetiştiren Ulubahçe Mahallesinde ( Köyünde ) bulunan birleştirilmiş sınıf eğitimi veren, Ulubahçe Şehit Ahmet Yumrutaş İlkokuluna eğitim materyalleri, giyim-kuşam, inşaat boyaları vb önemli yardımlarda bulundu.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Yardım dağıtım törenine Pazarcık İlçe Kaymakamı Adil Nas, İlçe Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, AK Parti İlçe Başkanı Harun Eskigün, Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Kahramanmaraş Şube üyeleri Eroğan Güçlü, Abdulhakim Eren, okul yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Adil Nas, bu tip yardımları önemsediğini belirtti. Nas şöyle konuştu: “Vakfımızın ilçemizde bu faaliyeti takdir ediyoruz. Devletimiz her alana ulaşmaya çalışıyor fakat dediğiniz gibi bazen bütçe sıkıntıları oluyor. Bu sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Bu aşamada hayırsever vatandaşların sivil toplum kuruluşlarının devreye girmesi gerekiyor. Bugün memnuniyetle ifade edelim ki Kahramanmaraş Eğitim Vakfı, Ulubahçe köyümüzdeki ilkokulun, gerek öğrencilerimizin gerekse okulumuzun ihtiyaçlarını gidermesi gerçekten memnuniyet verici. Bu tür faaliyetlerin artmasını bekliyoruz”

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

ULUBAHÇE’DE HERKES ÇOK MUTLU 

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’da şunları dile getirdi: “Kahramanmaraş Eğitim Vakfının Kahramanmaraş temsilcileri olan, eğitimdeki büyüğümüz Sayın Abdulhakim Eren ile uzun yıllar Bürokratik yaparak ülkemize hizmet eden Erdoğan Güçlü beyefendiye eğitime vermiş olduğu bu önemden dolayı teşekkür ediyorum. Bizi ziyarete geldiklerinde yardım talebinde bulunduk. Kendileri bunu çok güzel ve makul bir şekilde karşıladılar. Ulubahçe mahallemize geldiler. İnceleme yaptılar. Bugün de Ulu bahçedeyiz. Hemşirelerimiz mutlu, muhtarımız mutlu, okul müdürümüz ve öğrencilerimiz mutlu. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize giydirdik öğrencilerimiz çok memnun oldu. Okulun ihtiyaçlarını Kahramanmaraş Eğitim vakfımız üstlendi”

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

EĞİTİM ADINA BURADAYIZ

Törende konuşan Kahramanmaraş Eğitim Vakfının Kahramanmaraş Temsilciliğini Yürüten Abdulhakim Eren:

“Çam sakızı, çoban armağan misali Ulu bahçedeki çocuklarımızı mutlu etmek, hatırlamak gönül almak, bir eğitim yuvasına katkıda bulunmak amacıyla Merkezi Ankara’da olan Kahramanmaraş Eğitim Vakfı Merkezimizin Kahramanmaraş  temsilcisi olarak geldik. Burada çocuklarımıza sembolik de olsa, küçük de olsa bazı hediyeler getirdik. Okulumuzun iç boyasını, Ana sınıfındaki çocuklarımıza kitaplar, boyama malzemeleri, kalemler vb eğitim Araçları getirdik ve giysiler getirdik, imkânlarımız ölçüsünde, elimizden geldiğince bir şeyler getirmeye çalıştık.

Ben sözü uzatmayacağım, çocuklarımıza da, okulumuza da hayırlı olsun. Bir Elma Gönül Alma, bizim bu gelişimizi gönül alma olarak kabul edin. Elmamız küçük de olsa, büyük de olsa hepsi bu. Bizi böyle kabul edin, amacımız Ulubahçe’de ki bu okulumuzda eğitim adına bir şeyler yapmak için buradayız geliş nedenimizi de şöyle ifade edeyim.

İbrahim Yılmazcan’ı ziyarete geldiğimizde Eğitim Vakfı olarak bir okulumuzda destek olur musunuz? Dedi. Bizim Yönetim Kurulumuz Üyemiz olan Halil Arık Bey’i kaybettik. Biz de onun okulunu seçtik. Bu okul Türkiye’deki birçok kuruma yöneticilik yapmış öğrencilere yetiştiren okul. Halil Arık Bakanlık başmüfettişiydi. 25 yıl lise Müdürlüğü yaptı. Mete Eskigün siyasette bayağı bir zaman geçirdi. Ünal Arık Cumhuriyet Başsavcısıydı. Yine Yaşar Aygördü Bakanlık Başmüfettişiydi. Mahmut Arık Sağlık Müdür Yardımcısı idi. Buranın eğitim seviyesi gerçekten çok yüksek. Ayrıca Halil Arık’ın anısını yaşatmak istedik. Geldik köyümüzde keşif yaptık. Okul müdürü ile görüştük. Eksikleri tamamladık. Okulun iç cephe boyasını çok kötü olduğunu gördük. Tamamını yaptık. Yine öğrencilerimize giyim, ayakkabı, mont, bere aldık. 30 tane kitap getirdik, öğrencilerin seviyelerine göre. Anasınıfında hamur ve Lego getirdik. Bunun yanında satranç takımları aldık. Kırtasiyenin tamamını aldık. Kaymakam ve Başkan Bey çok büyük ilgi gösterdiler. Halkımız çok büyük ilgi gösterdi. Bu bizi mutlu etti” dedi

 

ÇALIŞIN ÇALIŞIN ÇALIŞIN!

Kahramanmaraş Eğitim Vakfının Kahramanmaraş Temsilciliğini Yürüten diğer üye Erdoğan Güçlü ise şunları dile getirdi: 

“Sevgili öğrenciler, hepinizin gözlerinden öpüyorum. Çalışın, çalışın, çalışın, okuyun İstikbal’inizi kazanın! Benim hocam ordinaryüs Profesör rahmetli hocam şunu derdi:  ‘Gençliğini zevki sefa içinde geçirenler, yaşlılığını ağlamakla geçirirler’ Siz bu genç yaşta böyle birikimlerle geleceğinizi hazırlarsanız İstikbal’iniz güzel olur, yaşantınızda güzel olur. Biz Kahramanmaraş Eğitim Vakfı olarak elimizden geldiğince bağışçı hemşerilerimizin bize yaptığı bağışlarla, elimizden geldiğince eğitim için birtakım yardımlar yapmaya devam ediyoruz, devam etmeye de çalışacağız. Bizim herhangi bir şahsi bir menfaatimiz söz konusu değil.

Bizim bütün gayemiz eğitimde toplumumuzun ve özellikle Kahramanmaraş’ın eğitim seviyesinin yükselmesi. İyi nesiller yetiştirilmesi. Bizim amacımız bu. Öğrencilerimize karşılıksız burs verdik. Bu yıl 120 tane üniversitede okuyan gerek Ankara’da gerek Kahramanmaraş’ta öğrencilerimize burs verdik. Buna da devam edeceğiz. Burs verenlerimize, yardım eden hayırseverlerimiz ne kadar fazla olursa o kadar vakfı faaliyetlerde artacak. Halkımıza bir öğrencide sen okut diyoruz. Bir öğrencinin maliyeti 1 senede yıllık bin 500 TL. bin 500 TL bu devirde o kadar çok yüksek bir para değil. Varlıklı olan insanlar böyle bir yardımı teveccüh ikramda bulunurlarsa bizde arada olarak fakir öğrencilerimizi tespit ediyoruz onlara veriyoruz. Onların istikballerini temin bakımından mutlu oluyoruz. Bizim vakıf olarak her zaman faaliyetlerimize devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da daha da hızlandırarak devam etmek istiyoruz. Vakfımız gerçekten çok kaliteli bir vakıf iyi hizmet veriyor”

Konuşmalardan sonra sembolik olarak birkaç öğrenciye giysi hediye takdimi yapılarak okulda öğrencilerin bulunduğu sınıfa geçilerek, onlarla sohbet gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Eğitim Vakfınca okulun iç duvar ve tavan boyası için silikonlu 4 kova boya, öğrencilerin giymesi için 10 adet bot, 10 adet mont, 12 adet bere, 5 adet satranç takımı, 1 adet 212 parçadan oluşan Lego, 8 parça oyun hamuru, 30 adet masal ve hikâye kitapları, 100 adet Kurşun kalem, 30 adet öğrenci defteri. Bu malzemeler Erdoğan güçlü tarafından Okul Müdürü Yusuf Servet’e teslim edildi.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ