Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı kapsamında sunulan hizmetlerin etkin birşekilde yürütülmesi ve uygulamadaki sorunların giderilmesini sağlamak amacıyla; Dulkadiroğluilçelerinde görev yapan okul müdürü, müdür...

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı kapsamında sunulan hizmetlerin etkin bir

şekilde yürütülmesi ve uygulamadaki sorunların giderilmesini sağlamak amacıyla; Dulkadiroğlu

ilçelerinde görev yapan okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına

yönelik olarak Aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet ve kadın erkek eşitliği gibi konularla ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kahramanmaraş İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’den Psikolog Bilge Demirhan tarafından seminer verildi.

SEMİNERE AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN ALTTA Kİ LİNKE TIKLAYIN

23 Ağustos 2022  Salı günü Cumhuriyet Ortaokulu çok amaçlı salonda gerçekleşen seminere İl Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürü Hanifi Şahin, Bölüm Şefi Bayram Metin ve İlçede görev yapan okul müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları katıldı.

Psikolog Bilge Demirhan,  "Şiddeti yaygın bir şekilde yaşayanlar kadınlardır. Dünyada her 3 kadından 1'i  fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalmaktadır. Dünyada her yıl şiddet nedeniyle 1.4 milyon insan hayatını kaybetmektedir. Kadına yönelik şiddet insani bir hak ihlalidir" dedi. Şiddet türlerini Fiziksel Şiddet, Cinsel Şiddet, Psikolojik şiddet, Ekonomik şiddet ,Kadına olan şiddetin nedenlerini Toplum/ Sosyal, Politik, Yaşanan Bölge ve Bireysel ana başlıklar altında anlattı ve katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.