Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran ve Mesleki ve Teknik eğitim veren liselerin yöneticileriyle merkez Karacasu Çok Programlı Lisede İşletmelerde Beceri Eğitimi toplantısı yapıldı.

 

Toplantının ilk önemli maddesi, İlimiz merkez ve merkeze bağlı mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızdan 2013 yılı eğitim-öğretim döneminde işletmelerde beceri eğitimine giden öğrencilerin durumlarının görüşülmesi oldu.

 

Daha sonra İlimiz Merkezinde faaliyette bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim veren Liselerimizce Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım ve Yönlendirme çalışmaları ele alındı.

 

I. Dönem Mesleki eğitim Yönüyle değerlendirilmesinden sonra sırasıyla İlimiz Merkezinde faaliyette bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim veren okul ve kurumlarımızdan mezun olan öğrencilerimizin Bakanlığımız e-mezun portalına girişlerinin yapılması, İlimiz Merkezinde meslek liselerinde öğrenim gören ve işletmelere beceri eğitimine gidecek öğrencilerin durumlarının (SGK)’dan 20 ve daha yukarı işçi çalıştıran işletmelerin listelerinin istenmesi. İşletmelerde mesleki eğitim alanında anket formlarının düzenlenmesi çalışmalarının görüşüldü ve karara bağlandı.

 

Toplantı  dilek , temenniler ve okulun bazı bölümlerin gezilmesiyle son buldu.