Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Kursunda Başarı Gösterenlere Belgeleri Verildi…

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İle Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü işbirliğinde 15-28 Nisan 2013 tarihleri arasında açılan 104 saat süreli  “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” kursunu başarı ile bitiren 57 üreticimize kurs bitirme belgeleri törenle verildi.

Belge dağıtım törenine İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, Müdür Yardımcısı Mustafa DÖŞYILMAZ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet AKKÜNCÜ ve Halk Eğitim Müdürü Selahattin KILINÇKIRAN ve HBÖ Şefi Bayram METİN katıldı.

Eğitim kapsamında tıbbi ve aromatik bitkilerin sınıflandırılması, ekonomik önemi, Kahramanmaraş ilinde tıbbi ve aromatik bitki potansiyeli, yetiştiriciliği ve kullanım alanları ile ilimiz tarımsal üretim potansiyelinde önem arz eden tıbbi ve aromatik bitkilerden Kırmızı Biber, Soğan, Sarımsak, Salep, Kekik, Maydanoz, Nane, Dereotu, Tere vb. bitkilerin yetiştiriciliği konusunda eğitim alan çiftçilerimiz; düzenlenen eğitim programı için memnuniyetlerini dile getirerek, İl Müdürlüğü personellerine  teşekkür ettiler.

 ve Halk Eğitim Müdürü