İl Millî Eğitim Müdürlüğünden 2 Milyonluk Dev Proje
2023 Eğitim Vizyonu Belgesi kapsamındaki hedeflerin yerine getirilmesi amacıyla, Tasarım Beceri Atölyeleri kurulması için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 1 milyon 944 bin 445 TL bütçeli protokol imzalandı. İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz DOĞAKA'ya teşekkür ederken son 2 yılda ki yatırımın 8 milyon TL'ye yakın olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz günler de imzalanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesi kapsamında; çocukların düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını desteklemek, ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimlerini artırmak, öğrenilen bilgilerin yaşam becerilerine dönüştürülmesini sağlamak amacıyla Tasarım Beceri Atölyeleri kurulması için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arsında 1 milyon 944 bin 445 TL bütçeli projenin protokolü imzalandı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz'ın yanı sıra DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı. Proje kapsamında Kahramanmaraş'ın tüm ilçelerinde toplam 25 kuruma tasarım beceri atölyesi kurulacak. Bütün ilçelerde belirlenecek okullarda kurulacak atölyelerde öğrencilere eğitimler verilecek. Proje içerisinde; 11 adet Yazılım ve Tasarım Atölyesi, 6 adet Ahşap ve Metal atölyesi, 3 adet Drama Atölyesi, 3 adet Müzik atölyesi, 2 adet Yaşam Beceri atölyesi bulunmaktadır. Nitelikli işgücünün yetiştirilmesi, toplumun dezavantajlı kesimlerinin istihdama erişiminin kolaylaştırılmasını sağlamak adına kurulacak olan Tasarım Beceri Atölyelerimizde El Sanatları Teknolojisi Ahşap Yakma Tekniği Kurs Programları gerçekleştirilecek.
"YAŞAM BECERİLERİNE DÖNÜŞÜMÜNÜ SAĞLAMAK İÇİN"
İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz imzalanan protokol hakkında, " Doğu Akdeniz Kalkınma Ajans'ımız ile yapmış olduğumuz bir projenin kabul görmesi çerçevesinde bir araya geldik" dedi. Yılmaz, "Kahramanmaraş'ımız için çok kıymetli bir projenin protokolünü imzalamak üzere Doğu Akdeniz Kalkınma Ajans'ımız ile yapmış olduğumuz bir projenin kabul görmesi çerçevesinde bir araya geldik. Bilindiği gibi 2023 eğitim vizyonu belgesinde çocuklarımızın; düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını desteklemek temel amaçları içerisinde yer almaktadır. Yine çocuklarımızın ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimlerini arttırmak için de yapmamız gereken çalışmalar hedef olarak gösterilmiştir. Bu hedefler öğrenilen bilgilerin yaşam becerilerine dönüşümünü sağlamak için tasarım beceri atölyeleri kurulması bakanlığımızın belirlemiş olduğu hedeflerdendir. Kahramanmaraş'ımız da gerek kamu imkanları ile gerek sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla çok sayıda tasarım ve beceri atölyesi kurduk" ifadelerini kullandı.
"1 MİLYON 944 BİN 445 TÜRK LİRASI BÜTÇESİ OLAN"
Cemal Yılmaz projenin detayları hakkında da bilgiler verirken, " Doğu Akdeniz Kalkınma Ajans'ımız 2019 SOGEP programı teklif çatısı altında hazırladığımız 1 milyon 944 bin 445 Türk Lirası bütçesi olan, Meslek Kursları ve Tasarım Beceri Atölyesi projemiz kabul gördü" dedi. Cemal Yılmaz. "Belki de altın vuruş diyeceğimiz en kıymetli ve en kapsamlı olanının protokolünü yapıyoruz. Bu hedef doğrultusunda Doğu Akdeniz Kalkınma Ajans'ımız 2019 SOGEP programı teklif çatısı altında hazırladığımız 1 milyon 944 bin 445 Türk Lirası bütçesi olan, Meslek Kursları ve Tasarım Beceri Atölyesi projemiz kabul gördü. Proje kapsamında 11 ilçemizde toplam 25 kurumumuza Tasarım Beceri Atölyesi kurulacak. Bütün ilçeler de belirlenen okullar da kurulacak olan atölyelerinde öğrencilerimize eğitimler de verilecek. Bu atölyelerimizden, 11 adeti yazılım ve tasarım atölyesi, 6 tanesi ahşap ve metal atölyesi, 3 tane drama atölyesi, 3 adet müzik atölyesi ve 2 adet de yaşam beceri atölyesi olmak üzere atölyelerimizi kurmuş olacağız" şeklinde konuştu.
"YAKLAŞIK 8 MİLYONA TEKAMÜL EDEN KATKI SAĞLAMIŞ OLDULAR"
İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz son olarak, "Nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, toplumun dezavantajlı kesimlerine istihdama erişimini kolaylaştırmak adına kurulacak olan bu tasarım beceri atölyelerinin, el sanatları teknolojisi, ahşap yakma tekniği kurs programları gerçekleştirilecek. Ben tüm bu kurulacak olan atölyelerimizin, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu atölyelerin kurulumunda bizlere çok güçlü bir destek veren daha önce de mesleki eğitimle ilgili yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde 6 milyonun üzerinde bir bütçe ile bizlere destek olmuşlardı. Bu kısa 1 yıllık zaman süresi içerisinde yaklaşık 8 milyona tekamül eden katkı sağlamış oldular. Bütçe oluşturmuş oldular. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajans'ımıza, başkanımıza ve tüm kurumda bize bu hizmeti sunan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
"YENİ PROJELER İLE KAMUOYUNUN KARŞISINA ÇIKACAĞIZ"
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Onur Yıldız imzalanan protokol sonrası Kahramanmaraş'ın 2019 yılında mesleki eğitim konusunda ki başarısına ilişkin, " DOĞAKA olarak 2019 yılında ki tematik konumuz mesleki eğitimdi. Bu tematik konuda 3 ilimizden en başarılı olanı Kahramanmaraş'tır. Milli eğitim camiamıza teşekkürü borç biliyoruz" dedi. Yıldız, "Bizler Osmaniye'mizin Hatay'ımızın ve Kahramanmaraş'ımızın geleceğini hazırlarken bize de sahip olduğumuz imkanlar çerçevesinde gerek teknik gerekse mali desteklerimiz ile projelerimizi destekliyoruz. Bugün ki imza altına alacağımız projemiz beşeri insan kaynaklarının yetiştirilmesi amacı ile Kahramanmaraş'ımız da bulunan 11 ilçemizi 25 adet tasarım ve beceri kazandırma atölyeleridir. Bu atölyelerle beraber bizler gerek dezavantajlı kesimlere dokunarak mesleki eğitim için temel becerilerin gelişmesi hedefindeyiz. DOĞAKA olarak 2019 yılında ki tematik konumuz mesleki eğitimdi. Bu tematik konuda 3 ilimizden en başarılı olanı Kahramanmaraş'tır. Milli eğitim camiamıza teşekkürü borç biliyoruz.
Umarım bu proje kültürümüz 2 ayrı kurumun gerek Milli Eğitim gerekse Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın karşılıklı uzman birikim transferini sağlayacaktır. Umarım 2020'de proje kültürümüz gelişecek ve yeni projeler ile kamuoyunun karşısına çıkacağız" şeklinde konuştu.
Fotoğraflar: Oğuz Karakoç
Haber: Alihan Kürşat